Η Κατερίνα Στεφανίδη ανήκει στην κορυφή

Το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου είναι ένα από τα σημαντικότερα στην καριέρα της Κατερίνας Στεφανίδη.

Η παρακαταθήκη ενός αθλητή -το legacy όπως λατρεύουν να λένε οι Αμερικανοί- δεν μετριέται όταν αυτός είναι στο peak της καριέρας του. Μετράει φυσικά και αυτό, όμως σημαντικότερο όσο περνούν τα χρόνια είναι η διάρκεια, η σταθερότητα στις επιδόσεις, η συνεχής δίψα για νέες προκλήσεις. Και αν κάποιος μας περιέγραφε με αυτά τα χαρακτηριστικά μια αθλήτρια στα άλματα του στίβου την τελευταία δεκαετία, τότε το μυαλό όλων θα πήγαινε στην Κατερίνα Στεφανίδη. Την πιο επιτυχημένη Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών. 

> Διάβασε ακόμη: Ποιος θα υποδεχτεί τον Μίλτο Τεντόγλου στο αεροδρόμιο;

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου του Μονάχου, η Κατερίνα Στεφανίδη είδε ένα ολόκληρο στάδιο να την αποθεώνει. Φάνηκε ο κόσμος να χάρηκε περισσότερο με την επίδοση της Στεφανίδη παρά με εκείνη της εξαιρετικής Φινλανδής Wilma Murto. Με τα 4,75 η Στεφανίδη επέστρεψε στο βάθρο μιας διεθνούς διοργάνωσης μετά από τρία χρόνια και έγραψε ιστορία. 

Μετάλλια σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες

Η αδιανόητη πορεία της Κατερίνας Στεφανίδη ξεκίνησε πολύ πριν γνωρίσει τον Mitch Krier, με τον οποίο από κοινού κατέκτησαν τον κόσμο. Το 2005 σε ηλικία 15 ετών πέτυχε ρεκόρ αγώνων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων και έκτοτε όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του ανοιχτού στίβου (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) και επί 17 συναπτά έτη καταφέρνει να πηδά πιο ψηλά από κάθε πήχη.

> Διάβασε ακόμη: Η ελληνική κολύμβηση χρειαζόταν έναν Απόστολο Χρήστου

Η σταθερότητά της στο κορυφαίο επίπεδο του παγκόσμιου επί κοντώ συγκρίνεται πλέον μόνο με εκείνη της Yelena Isinbayeva και η ίδια φάνηκε χθες στις δηλώσεις της ότι γνωρίζει το πόσο σημαντικό είναι το χθεσινό μετάλλιο για το υπόλοιπο της καριέρας της. "Είμαι πολύ χαρούμενη για το τέταρτο σερί μετάλλιο. Αισθάνομαι σαν ένα νέο ξεκίνημα, όπως όταν όλα άρχισαν στη Ζυρίχη με το ασημένιο το 2014. Μία επανεκκίνηση με ένα ασημένιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ήρθαμε για να κάνουμε καλύτερη επίδοση στη σεζόν" δήλωσε μεταξύ άλλων μετά το σπουδαίο της επίτευγμα.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος