Κι όμως, ο ΠΑΟΚ είναι ακόμα εδώ

Ο ΠΑΟΚ έκανε σπουδαία ανατροπή κόντρα στον Άρη και μπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος.

Όσοι τοποθετούσαν στους διεκδικητές του φετινού πρωταθλήματος 4 ομάδες και όχι μόνο το μπλοκ της Αθήνας φαίνεται ότι είχαν δίκιο. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τα φετινά Playoffs με απόσταση 7 βαθμών από την κορυφή της Super League, ωστόσο μια αγωνιστική αργότερα, έχει ήδη καταφέρει να μειώσει στους 5, ξεπερνώντας το δύσκολο εμπόδιο του Άρη, στο "Κλ. Βικελίδης" με ανατροπή και δηλώνει "παρών" στην διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο

Η ομάδα του Răzvan Lucescu έχει καταφέρει να επιβιώσει κάθε φορά που όλα ήταν εναντίον της και το παιχνίδι στο Χαριλάου ήταν μια μικρογραφία ολόκληρης της χρονιάς της. Ο Άρης πήρε το προβάδισμα νωρίς στο πρώτο ημίχρονο με τον Palma. Οι Κιτρινόμαυροι του Απόστολου Τερζή μονοπώλησαν τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, έχοντας δύο δοκάρια με τους Fabiano και Iturbe σε διάστημα δύο λεπτών. 

Ο ΠΑΟΚ είχε μεν την κατοχή, αλλά σε κάθε αντεπίθεση του Άρη, μύριζε γκολ. Στο τέλος του πρώτου μισού το 1-0 έμοιαζε μάλλον λίγο για τον Άρη που ήθελε τους βαθμούς για να απομακρυνθεί από τον Βόλο και να μπορέσει να εξασφαλίσει νωρίς την 5η προνομιούχο θέση. 

Ένα δεύτερο ημίχρονο - ροντέο

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε με τρεις αλλαγές, τους Sastre, Schwab και Taison και πολύ γρήγορα έδωσε άλλη αγριάδα στο παιχνίδι. Στο 68ο λεπτό έγινε η φάση που θα συζητάνε για μέρες στη Θεσσαλονίκη. Ο Brabec ανέτρεψε τον Schwab εντός περιοχής σε μια φάση δύσκολη όσον αφορά την επαφή, την οποία ο σουηδοϊρακινός διαιτητής Mohammed Al-Hakim δεν υπέδειξε αρχικά. Το VAR ζήτησε από τον διαιτητή να δει και πάλι τη φάση και υποδείχθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, όπως φαίνεται από το ριπλέι η φάση έχει ξεκινήσει από πλάγιο που εκτελέστηκε εντός αγωνιστικού χώρου. 

Ο Schwab ευστόχησε από την άσπρη βούλα και ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος τη στιγμή, μπόρεσε μέσα σε 5 λεπτά να γυρίσει τούμπα το ματς και να πάρει τη νίκη. Στο 73ο λεπτό ο Zivkovic, βρέθηκε σε θέση βολής και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εξουδετερομένου Σιαμπάνη για να κάνει το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Η κατάσταση στη συνέχεια ξέφυγε. Επικράτησαν πολλά νεύρα, ο Lucescu αποβλήθηκε, ο διαιτητής έδειξε 14΄καθυστερήσεων και όλα τελείωσαν με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει μια σπουδαία επιτυχία που υπό προϋποθέσεις μπορεί και να τον βάλει στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. 

Μετά την διπλή απώλεια βαθμών από τη "λευκή" ισοπαλία στο ντέρμπι της Αθήνας, ο ΠΑΟΚ έχει μειώσει στους 5 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, στους 3 από την ΑΕΚ και στους 2 από τον Ολυμπιακό, μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι. Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι που θέλει μόνο νίκη. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.