Γιατί είναι καλή ιδέα να πάει ο Lebron James στους LA Lakers

Μήπως ήρθε η ώρα να ταξιδέψει προς Καλιφόρνια ο Βασιλιάς;

"Ο Lebron James Jr. θα πάει του χρόνου high school στο Λος Άντζελες" φέρεται να δήλωσε ο Gary Payton. Από κοντά και ο Scottie Pippen, που μετά τη δήλωση του πρώην παίκτη των Lakers, έκανε μερικά τηλέφωνα για να επιβεβαιώσει τη φήμη -ακόμα, όμως, τίποτα δεν είναι σίγουρο όπως είπε, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι κάτι τρέχει.

Πέρα από τις δηλώσεις των δύο αυτών θρύλων του ΝBA- και σήμερα σχολιαστών του αθλήματος- για το σχολικό μέλλον του γιου του The King, υπάρχει και κάτι άλλο που έχει ανάψει μια φωτιά παραφιλολογίας που βγάζει μπόλικο καπνό.

Γιατί είναι καλή ιδέα να πάει ο Lebron James στους LA Lakers

To Betonline έδωσε τα προγνωστικά του για το που θα παίζει του χρόνου μπάσκετ ο Lebron και, όπως καταλαβαίνεις, οι Lakers φιγουράρουν πρώτοι πρώτοι στη λίστα.

Ήδη, την ώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές, έχει χυθεί πολύ μελάνι για το που πρέπει και που δεν πρέπει να πάει ο Βασιλιάς, για το ποιο μέρος θα εκτοξεύσει την υστεροφημία του και για το ποια πόλη κινδυνεύει να τη σπιλώσει.

Άσχετα όμως με τις καλοτεκμηριωμένες απόψεις που κυκλοφορούν, υπάρχουν κάποιοι πολύ καλοί και πολύ προφανείς λόγοι για να είναι το Λος Άντζελες ο επόμενος -και ίσως τελευταίος- σταθμός της τεράστιας καριέρας του.

Τα λεφτά

ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΪΜΣ

Οι Lakers που δεν βρίσκονται και στην καλύτερη φάση τους τα τελευταία χρόνια, έχουν ένα μεγάλο περιθώριο στο salary cap τους, τόσο μεγάλο ώστε να μπορούν να χρυσώσουν πραγματικά τον Lebron, χαρίζοντάς τους ένα συμβόλαιο που θα ζαλίζει και μόνο στο άκουσμα των χρημάτων που θα παίρνει ετησίως.

Η νέα γενιά

ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΪΜΣ

Ο James, καλώς ή κακώς, έχει αποδείξει πώς θέλει να είναι το πρώτο βιολί, ο μαέστρος, ο προπονητής, η αρχή, το τέλος, η μέση και γενικά τα πάντα σε μια ομάδα. Ίσως, τελικά, να μη χωρούν κι άλλοι μπαρουτοκαπνισμένοι άσσοι μαζί του. Αντίθετα μια παρέα από ανερχόμενους ταλαντούχους πιτσιρικάδες που ακόμα ψάχνουν τα πατήματά τους (Randle-Ingram-Ball) ίσως είναι οι ιδανικές συνθήκες για αυτόν. Άσε δε που οι Lakers δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν ότι τους πει: να φέρουν όποιον προπονητή και όποιον παίχτη θέλει εκείνος, να τους δώσουν τα κλειδιά άνευ όρων με άλλα λόγια.

Η δυνατότητα να καλυτερέψει το ρεκόρ του

Αυτή τη στιγμή ο Βασιλιάς διατηρεί ένα ρεκόρ 3 νικών- 6 ηττών στους τελικούς του NBA. Όχι και πολύ κολακευτικό δηλαδή για τα 33 χρόνια ζωής που έχει διανύσει. Και ίσως το Λος Άντζελες είναι το ιδανικό μέρος για να καταφέρει ένα πολυπόθητο three-peat, κάτι που θα το έφερνε σε ένα πολύ ικανοποιητικό 6-6 νικών-ηττών. Άλλο μία ή άλλη κι άλλο αρνητικό ρεκόρ, σωστά;

Τα φώτα της δημοσιότητας

ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΪΜΣ

Είναι γνωστό πώς ο Lebron δεν είναι ούτε λιγομίλητος, ούτε αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, ούτε κρύβεται από τις κάμερες. Αντίθετα το "Τhe Decision" πρέπει να είχε απασχολήσει τα αμερικανικά μέσα λίγο λιγότερο από τις προεδρικές εκλογές. Για αυτό αν πραγματικά τον ενδιαφέρουν το θέαμα και τα φλας των παπαράτσι, τότε το Λος Άντζελες είναι η πόλη της καρδιάς του. Να σου θυμίσουμε δε πώς και στην απόφαση του Shaquille O'neal να φύγει από τους Magic και να μετακομίσει στους Lakers, οι δυνατότητες για έξτρα δημοσιότητα λόγω πόλης είχαν παίξει τον ρόλο τους. Αφού παραπάνω δημοσιότητα θα πει παραπάνω διαφημίσεις και παραπάνω διαφημίσεις σημαίνει παραπάνω λεφτά.

Η υστεροφημία του

Κακά τα ψέματα, για να μείνεις στην ιστορία ως ο GOAT χρειάζεται είτε να χτίσεις τη δικιά σου δυναστεία -βλέπε Michael Jordan- είτε να αποτελέσεις κομμάτι από κάποια άλλη. Και το να συνδέσει ο Lebron James το όνομά του με τη φανταχτερή δυναστεία των Lakers, κάτι που του ταιριάζει δηλαδή , σε αντίθεση με τη σκληρή συμμορία της Βοστώνης, ίσως είναι εκείνο που θα διώξει οποιαδήποτε υποψία για το μέγεθος του winning spirit που διαθέτει.

Αν, φυσικά, καταφέρει να σηκώσει έστω ένα πρωτάθλημα ακόμη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.