Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 | To πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών για την 6η ημέρα

Πρεμιέρα στον στίβο με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ενώ τις μάχες τους (ξανα)δίνουν Ντούσκος, Τσιτσιπάς και Χρήστου.

Γράφει: Esquire Editors 01 Αυγούστου 2024

Συμμετοχές σε έξι διαφορετικά αθλήματα έχει η Ελλάδα σήμερα, Τετάρτη 1η Αυγούστου. Οι "γαλανόλευκοι” αγώνες θα είναι τουλάχιστον 9, ενώ υπάρχουν ελπίδες για μετάλλιο σε κωπηλασία και βάδην.

Η σημαιοφόρος μας, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα αρχίσει τον αγώνα της στις 10:50 σε μια γεμάτη μέρα στου Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Αρχικά ο αγώνας της ήταν προγραμματισμένος για τις 10:20 αλλά λόγω των άσχημων καιρικών που επικρατούν τις τελευταίες ώρες στο Παρίσι, θα υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη. Όπως έκαναν γνωστό οι διοργανωτές, το αγώνισμα του βάδην θα ξεκινήσει μισή ώρα αργότερα, με βάση τον αρχικό προγραμματισμό. Έτσι, οι άνδρες θα μπουν στη "μάχη” στις 09:00 ώρα Ελλάδος και στις 10:50 θα αρχίσει ο αγώνας των γυναικών, όπου θα συμμετάσχει η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Ο Στέφανος Ντούσκος θα διεκδικήσει την πρόκριση στη 2η σειρά ημιτελικών της κωπηλασίας στις 11:00, ενώ μισή ώρα αργότερα η Εθνική πόλο των ανδρών θα ψάξει την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα ματς απέναντι στις ΗΠΑ αυτή τη φορά.

Μετά τις 12:18 μπαίνουν στα προκριματικά οι Στέργιος Μπίλας, Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο ανδρών και στις 12:47 στα προκριματικά των 200μ. μεικτής ανδρών ο Απόστολος Παπαστάμος.

Το απόγευμα συνεχίζει για 5η μέρα τον δικό του αγώνα στο Windsurfing ανδρών ο Βύρωνας Κοκκαλάνης, ενώ στις 20:00 ο μεγάλος αγώνας των προημιτελικών του τένις με τον Στέφανο Τσιτσιπά να αντιμετωπίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τέλος, στις 21:37 ο Απόστολος Χρήστου διεκδικεί μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο στην κολύμβηση, στον δεύτερο τελικό του στη διοργάνωση.

Το πρόγραμμα

Στίβος

10:20 Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – 20 χλμ. Βάδην

Κωπηλασία

11:00 Στέφανος Ντούσκος – Μονό Σκιφ

Υδατοσφαίριση ανδρών

11:30 ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ

Κολύμβηση

12:40 Στέργιος Μπίλας – 50μ. Ελεύθερο (Heat 9)

12:42 Κριστιάν Γκολομέεβ – 50μ. (Heat 10)

12:56 Απόστολος Παπαστάμος – 200μ. μεικτή ατομική (Heat 3)

Ιστιοπλοΐα

13:03 Βύρων Κοκκαλάνης (Race 11, 12, 13, 14, 15)

Τένις

20:00 Στέφανος Τσιτσιπάς – Novak Djokovic – Προημιτελικά ανδρών

Κολύμβηση

21:37 Απόστολος Χρήστου – 200μ. ύπτιο.

Από: TheToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Μηπώς Alcaraz και Sinner δεν είναι τόσο φίλοι όσο φαίνεται;

Δύο νεαροί πρωταθλητές αλλάζουν τον χώρο του τένις με το ταλέντο και τη σταθερότητά τους. Μια νέα εποχή γεμάτη για το άθλημα είναι προ των πυλών από 2 γεννημένους νικητές.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Οι 10 μεταγραφές ποδοσφαίρου που αλλάζουν τις ισορροπίες στην Ευρώπη

Από Ίσακ στη Λίβερπουλ μέχρι Όσιμεν στη Γαλατασαράι, δες τις 10 κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού 2025 που διαμόρφωσαν ξανά τον χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Γιατί το US Open έχει το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο στην ιστορία του τένις

Το US Open 2025 έρχεται με νέα ρεκόρ και πολλές αλλαγές που επηρεάζουν όχι μόνο τους παίκτες αλλά και τους θεατές. Δες πώς το τουρνουά εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Κακή εμφάνιση για την Εθνική-Ήττα από τη Βοσνία χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Η Εθνική χωρίς τον Αντετοκούνμπο έχασε από τη Βοσνία με 80-77 στο EuroBasket 2025, έχοντας αδυναμίες στα ριμπάουντ και στην επίθεση. Επόμενος αντίπαλος η Ισπανία την Πέμπτη.

Πρόωρο τέλος για τον Bogdan Bogdanovic από το Eurobasket 2025

Ο σοβαρός τραυματισμός του στο παιχνίδι με την Πορτογαλία εν τέλει του κόστισε τη συμμετοχή του στο τουρνουά. Τι έδειξαν οι εξετάσεις και ποιος αναλαμβάνει στη θέση του;

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Οι ποδοσφαιρικές φανέλες που θα έπρεπε να βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην ντουλάπα σου

Ανακάλυψε τις πιο εντυπωσιακές ποδοσφαιρικές φανέλες του 2025. Από τη νοσταλγία των '90s ως τον σύγχρονο σχεδιασμό, κάθε εμφάνιση κρύβει στυλ και ιστορία.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης