Όταν ο Usain Bolt έγινε ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο

Τα 9.58 δευτερόλεπτα στον τελικό των 100 μέτρων του 2009 επιβεβαίωσαν το αυτονόητο: Ναι, είναι ο "άνθρωπος – αστραπή".

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 21 Αυγούστου 2019

21 Αυγούστου 1986, Τζαμάικα: Γεννιέται ο Usain Bolt στην Ενορία της Τρελόνι. Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό του ξεκινά από πιτσιρίκι. Αρχικά, παίζοντας κρίκετ. Γρήγορα όμως στράφηκε στο στίβο. Σε ηλικία 15 ετών κέρδισε ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του 2002 στην πατρίδα του, στο Κίνγκστον της Τζαμάικα. Το όνομά του και μαζί οι απίστευτες επιδόσεις του έκαναν άπαντες να του αποδώσουν το παρατσούκλι The Lightning Bolt" (Αστροπελέκι) και "ο άνθρωπος – αστραπή".

Όταν ο Usain Bolt έγινε ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο

16 Αυγούστου 2009, Γερμανία: Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο, ο Usain Bolt γράφει ιστορία και επιβεβαιώνει το αυτονόητο: Ναι, είναι ο "άνθρωπος – αστραπή".

Στον τελικό των 100 μέτρων έγραψε ιστορία, τρέχοντας σε χρόνο κάτω από τα 9.71 και καταρρίπτοντας το τότε παγκόσμιο ρεκόρ. Τερμάτισε πρώτος στα 9.58 δευτερόλεπτα, που αποτελούν δέκα χρόνια μετά, χρόνο – ορόσημο για τους αθλητές του στίβου.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Σπορ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενναία απόφαση του David Blatt

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού αποκάλυψε με μία συγκλονιστική επιστολή το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Στο ενδεχομένως πιο δύσκολο παιχνίδι της ζωής του, μοιάζει αποφασισμένος να κερδίσει.

Ο Franck Ribery κάνει πιο γοητευτική τη Φιορεντίνα

Στην Φλωρεντία ανέκαθεν λάτρευαν τους αρτίστες και ο 36χρονος Γάλλος είναι αδιαμφισβήτητα ένας γνήσιος εκπρόσωπος του είδους.