Το τέλειο αντίο του Massimiliano Allegri

Εκτός από σπουδαίος στον πάγκο, ο πρώην προπονητής της Γιουβέντους αποδεικνύεται και ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος.

Η διαφορά ανάμεσα σε έναν καλό και έναν πολύ καλό προπονητή βρίσκεται συνήθως στη διαφορά του αριθμού των τίτλων που έχουν αυτοί κατακτήσει. Αλλά και στην ικανότητα της διαχείρισης καταστάσεων. Αυτό δεν αφορά μόνο το αγωνιστικό κομμάτι και την ευελιξία μέσα στα 90 λεπτά ενός αγώνα αλλά και όλα όσα γίνονται μετά από αυτά. Η Γιουβέντους και ο Massimiliano Allegri θα μπορούσαν να συνεχίσουν μαζί. Δεν θα το κάνουν, ακολουθώντας χωριστούς δρόμους μετά από 5 χρόνια κοινής πορείας.

Ο Allegri εκτός από ικανός εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, αποδεικνύεται ευφυής άνθρωπος, που γνωρίζει τι αποφάσεις πρέπει να πάρει κάθε φορά. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τον Andrea Agnelli, ο Allegri ζήτησε τον απόλυτο έλεγχο των αποδυτηρίων καθώς και προστασία από τη διοίκηση σε οποιοδήποτε επίπεδο. Την ομάδα εν λευκώ δηλαδή. Ο Agnelli ήθελε πολύ να του τα δώσει. Μόνο που στην πραγματικότητα δεν μπορούσε - η πίεση από όλες τις άλλες εμπλεκόμενες πλευρές ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε αδυσώπητη. 

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους παραδόθηκε στις απαιτήσεις του συλλόγου. Ο Allegri δέχθηκε την απόφασή του, γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Φεύγει από τον πάγκο της Γηραιάς Κυρίας, έχοντας πετύχει κάποια πολύ σημαντικά πράγματα, με τον δικό του τρόπο. Ο διάδοχός του δεν πρόκειται να έχει εύκολο έργο - ειδικά από τη στιγμή που θα διαδεχθεί κάποιον με 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα σε 5 σεζόν.

Το τέλειο αντίο του Massimiliano Allegri

Το Champions League εξακολουθεί να αγνοείται τα τελευταία χρόνια (στον τελικό του οποίου έφτασε δύο φορές η Γιουβέντους του Allegri, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες) αλλά δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να εγγυηθεί την κατάκτησή του - ούτε καν οι σεΐχηδες των άλλων ευρωπαϊκών συλλόγων που κουβαλούν πίσω τους τα δισεκατομμύρια των πετρελαιοπηγών.

Η ιστορία αποδεικνύει ότι η δουλειά του Allegri έχει φτάσει την ομάδα σε ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, σε σημείο που η κατάκτηση της Serie A να μην μοιάζει πλέον με θρίαμβο αλλά με "ακόμη μία ημέρα στο γραφείο" για όλους τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στον δημοφιλέστερο ιταλικό σύλλογο. Αυτό είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να πορευτεί ο επόμενος προπονητής της Γιουβέντους. 

Ο 51χρονος προπονητής από το Λιβόρνο, παρότι είχε συμβόλαιο μέχρι το 2020, δεν θα καθίσει ξανά στον πάγκο της Γιουβέντους, μετά τη συνάντησή του με τον Agnelli. Πλέον, σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του, είτε αυτά περιλαμβάνουν διακοπές, είτε την πολύ δελεαστική πρόταση που φέρεται να έχει στα χέρια του από την Παρί Σεν Ζερμέν. Οτιδήποτε κι αν αποφασίσει θα παραμείνει αυτός που πάντοτε ήταν: Ένας πραγματικός gentleman του ποδοσφαίρου, πιστός στις αρχές του.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.