Μερικές από τις κορυφαίες extreme sports φωτογραφίες της χρονιάς

Οι εικόνες που βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό Red Bull Illume Image Quest 2019.

Το Illume Image Quest είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Διοργανώνεται ετησίως από την Red Bull και απώτερος σκοπός του είναι να συνδυαστούν τα extreme sports με τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες. Φέτος, συμμετείχαν στο διαγωνισμό περισσότεροι από 50.000 φωτογράφοι που έστειλαν συνολικά 59.551 εικόνες.

Οι νικητές ανακοινώθηκαν στην τελετή που έλαβε χώρα στο Lumen Museum -ένα μουσείο ορεινής φωτογραφίας στο Τιρόλ των Άλπεων- στις 20 Νοεμβρίου. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η έκθεση με τις καλύτερες φωτογραφίες θα ταξιδέψει σε εκατοντάδες πόλεις σε 3 ηπείρους, στο πλαίσιο του Red Bull Illume Exhibit Tour. Η κριτική επιτροπή του Red Bull Illume Image Quest 2019 αποτελείται από 50 photoeditors και digital experts, με τον νικητή κάθε κατηγορίας να παραλαμβάνει ακόμη και χρηματικό έπαθλο 100.000. 

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό υπάρχουν διάφορες κατηγορίες, με κορυφαία την Overall, στην οποία ο μεγάλος νικητής ήταν ο Γάλλος Ben Thouard (κέρδισε το πρώτο βραβείο και στην κατηγορία Energy), απεικονίζοντας τον surfer Ace Buchan στα νερά της Γαλλικής Πολυνησίας, την ώρα που αυτός σκίζει τα κύματα με τη σανίδα του. Εξίσου εντυπωσιακό ήταν και το οπτικό υλικό της κατηγορίας Moving Image -εκείνη δηλαδή που περιλαμβάνει τα βίντεο- στην οποία ο Καναδός Rupert Walker κατέγραψε με τον φακό του δύο τύπους με ποδήλατα σε μία εντυπωσιακή διαδρομή στη φύση. 

Ακολουθούν αναλυτικά οι φωτογραφίες και το βίντεο που κέρδισαν.

Μερικές από τις κορυφαίες extreme sports φωτογραφίες της χρονιάς
Κατηγορίες Overall και Energy: Η φωτογραφία του Ben Thouard απεικονίζει πλήρως το τι ακριβώς είναι το surfing, μέσα από τη φιγούρα του Ace Buchan και τον τρόπο που αυτός αγκαλιάζεται από το κύμα. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ RED BULL 9
Κατηγορία Best of Instagram: Η πανοραμική άποψη του Alex Bibollet να κάνει ακροβατικά με το ποδήλατό του στην πόλη Fillinges της Γαλλίας ήταν η νικητήρια εικόνα από τον Γάλλο φωτογράφο Baptiste Fauchille.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ RED BULL 8
Κατηγορία Creative: Ο Ρώσος φωτογράφος Denis Klero κατέθεσε τη δική του καλλιτεχνική εκδοχή του αθλητή Paul Alekhin, στο Streetfire Club της Μόσχας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ RED BULL 7
Κατηγορία Emerging: Ο αντικατοπτρισμός στο νερό του αθλητή Jeremy Berthier ήταν το βασικό θέμα της εικόνας του Γάλλου φωτογράφου Jean-Baptiste Liautard. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην περιοχή Bourgoin-Jallieu της Γαλλίας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ RED BULL 6
Κατηγορία Innovation: Η Katy Winton διασχίζει μία λασπώδη διαδρομή με το BMX της. Το γεγονός έδωσε έμπνευση στον Βρετανό Laurence Crossman-Emms ώστε να αποτυπώσει τη στιγμή, στην πόλη της Ουαλίας Blaenau Ffestiniog.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ RED BULL 5
Κατηγορία Lifestyle: Ο Alexander Wick από τη Γερμανία απαθανάτισε τους Philipp Bankosegger, Chris Rudolph και Luke Lalor, κατά τη διάρκεια της ξεκούρασής τους στην επιφάνεια ενός βράχου στο Yosemite National Park, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ RED BULL 4
Κατηγορία Masterpiece: Ο Γερμανός Lorenz Holder ξεχώρισε με τη φωτογραφία του Senad Grosic, την ώρα που ο τελευταίος ίπταται μαζί με το ποδήλατό του στην μαγική τοποθεσία του Dark Hedges, στην Βόρεια Ιρλανδία. Δικαιολογημένα σου θυμίζει κάτι το τοπίο, καθώς αποτέλεσε μέρος γυρισμάτων του Game of Thrones.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ RED BULL 3
Κατηγορία Playground: Ο Lorenz Holder κέρδισε και σε αυτή την κατηγορία, χάρη στη σουρεαλιστική λήψη του Vladic Scholz, την ώρα που κάνει skate στην Ouse Valley της νοτίου Αγγλίας. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ RED BULL 2
Κατηγορία RAW: O Noah Wetzel (ΗΠΑ) απεικόνισε τον Chris Bule την ώρα που κατεβαίνει μία πλαγιά της Teton Valley του Wyoming με το ποδήλατό του, με φόντο την ολική έκλειψη Ηλίου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ RED BULL 1
Κατηγορία Wings: Ο Αυστριακός Philip Platzer φωτογράφισε τον αθλητή Marco Fürst, την ώρα που αυτός αιωρείται στον αέρα χρησιμοποιώντας μία αυτοσχέδια κούνια που συνδέεται με ένα αερόστατο. 

Κατηγορία Moving Image: Οι Brandon Semenuk και Ryan Howard καταγράφονται από τον Rupert Walker καθώς κατεβαίνουν μία πλαγιά, στην περιοχή έξω από την πόλη Paso Roble της Καλιφόρνια. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.