Game over, Carlo Ancelotti

Για τον προπονητή της Νάπολι το φινάλε είναι απλά θέμα χρόνου, την ίδια στιγμή που η ομάδα δείχνει ανήμπορη να βρει τον καλό της εαυτό.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 10 Δεκεμβρίου 2019

Το τούνελ είναι πολύ μακρύ και σκοτεινό και το φως στην άκρη του δεν μοιάζει να φαίνεται. Αυτή είναι μία φράση που περιγράφει ακριβώς το τι συμβαίνει στη Νάπολι κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Η ομάδα του Carlo Ancelotti βρίσκεται στην 7η θέση της Serie A και 8 βαθμούς από τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Όσο για μία πιθανή κατάκτηση πρωταθλήματος; Ούτε λόγος. 

Οι Ναπολιτάνοι έχουν να κερδίσουν από τις 19 Οκτωβρίου, όταν επιβλήθηκαν με 2-0 επί της Βερόνα. Τόσο η επίθεση (24 γκολ ενεργητικό) όσο και η άμυνα (19 γκολ παθητικό) κινούνται σε τρομερά μέτρια επίπεδα έπειτα από 15 αγωνιστικές, χωρίς καμία λύση να διαφαίνεται στον ορίζοντα. Αρκετοί σημαντικοί ποδοσφαιριστές είτε δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα είτε είναι εκτός με κάποιο τραυματισμό. 

Game over, Carlo Ancelotti

Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα για να αντιληφθεί κάποιος ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα επωμιστεί το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης και, σχεδόν φυσιολογικά για τα σύγχρονα ποδοσφαιρικά δεδομένα, θα χάσει τη δουλειά του. Ο Carlo Ancelotti έχει δοκιμάσει τα πάντα αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό. Πολλές φορές συγκρούεται ακόμη και με τους κανόνες της ίδιας της λογικής. Τόσο αγωνιστικά όσο και εκτός των 4 γραμμών του γηπέδου. Στην πρώτη περίπτωση προσπάθησε να χωρέσει στην ίδια 11άδα τον Hirving Lozano μαζί με τους Dries Mertens και Lorenzo Insigne, κάτι που αποδείχτηκε, στην καλύτερη περίπτωση, απογοητευτικό.

Στα εξωαγωνιστικά, άπαντες πλέον στην ποδοσφαιρική Ευρώπη γνωρίζουν για τις ιδιαίτερα τεταμένες σχέσεις του με τον Πρόεδρο Aurelio De Laurentiis, ειδικά μετά την αντίθεσή του στις κυρώσεις που ο ισχυρός άντρας των Παρτενοπέι είχε θέσει στους ποδοσφαιριστές πριν λίγες ημέρες.  Υπενθυμίζουμε ότι ο De Laurentiis επιχείρησε να βάλει σε καραντίνα  στο προπονητικό κέντρο τους παίκτες, μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Σάλτσμπουργκ για το Champions League, με τους ίδιους τους παίκτες αλλά και τον Ancelotti να αντιδρούν και τελικά να "κερδίζουν" πρόστιμο της τάξεως του 25% του μισθού τους.

ΙΡΒΙΝΓΚ ΛΟΖΑΝΟ ΝΑΠΟΛΙ

Η αλήθεια είναι ότι ο 60χρονος προπονητής δεν έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του εδώ και 1,5 χρόνο. Αντ΄αυτού, φρόντισε να εξαλείψει οτιδήποτε θύμιζε τον Maurizio Sarri - δυστυχώς για τον ίδιο και κάποιες πολύ σημαντικές αρχές στο παιχνίδι της Νάπολι τα τελευταία χρόνια. Η Νάπολι παίζει χάλια, τα αποτελέσματα είναι άσχημα, οι οπαδοί έχουν χάσει την υπομονή τους.

Ο διοικητικός ηγέτης έχει ήδη αποφασίσει να φύγουν κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου οι Insigne, Mertens, Allan, Koulibaly και Callejon, δηλαδή οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας. Για να γίνουν ακόμη πιο περίπλοκα τα πράγματα, παρατηρήθηκαν "επισκέψεις" από τους αρχηγούς των οργανωμένων οπαδών στις γειτονιές όπου διαμένουν κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές με τις οικογένειές τους. Μάλιστα, ο Kalidou Koulibaly αναγκάστηκε να προσλάβει σωματοφύλακα. 

ΝΤΕ ΛΑΟΥΡΕΝΤΙΣ ΝΑΠΟΛΙ

Κατά πάσα πιθανότητα και μετά το αποψινό παιχνίδι με την Γκενκ στο Σαν Πάολο, o Carlo Ancelotti θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος ή ακόμη και πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ο τεχνικός από την Ρέτζο-Εμίλια και οι βοηθοί του κοστίζουν συνολικά €5.000.000/έτος, οπότε η αποπομπή του δεν θα είναι και τόσο εύκολη, αν λάβουμε υπόψιν τα οικονομικά κριτήρια του εγχειρήματος. Ίσως μία καλή λύση για όλους είναι να παραδεχθεί δημοσίως ο De Laurentiis πως έκανε λάθος, να ζητήσει συγγνώμη και να δεχθεί ότι η ομάδα διανύει μία αποτυχημένη σεζόν. Αλλά όλοι ξέρουν ότι ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του δεν θα επιτρέψει ποτέ κάτι τέτοιο. 

Ίσως πάλι το πρόβλημα να είναι ο ίδιος ο Ancelotti, που ανέκαθεν ήταν ένας άριστος διαχειριστής σπουδαίων προσωπικοτήτων και γεννημένων πρωταθλητών αλλά σε καμία περίπτωση ο τύπου-Sarri δάσκαλος που είχε και έχει ανάγκη η Νάπολι αυτή τη στιγμή. 

ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΗΜΟΒΙΤΣ ΑΝΤΣΕΛΟΤΙ

Στην Ιταλία, έχουν ήδη αρχίσει οι φήμες που θέλουν τον Edoardo Reja ή (πολύ περισσότερο) τον Gennaro Gattuso να είναι οι πιθανότεροι υποψήφιοι για να αναλάβουν τις τύχες της Νάπολι. Σε κάθε περίπτωση, το πράγμα έχει στραβώσει για τα καλά στον ιταλικό νότο και ούτε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας -δηλαδή να επιλέξει ο Zlatan Ibrahimovic να συνεχίσει εκεί την καριέρα του αντί για την Μίλαν- μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Τουλάχιστον προς το παρόν.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος