Θησαυροί για την ντουλάπα σου από μία αλυσίδα-έκπληξη

Basics που δείχνουν ακριβά και special collections με την υπογραφή μεγάλων σχεδιαστών θα ανανεώσουν την ντουλάπα σου, χωρίς να ξοδέψεις μία περιουσία.

Σου λέει κάτι η λέξη Uniqlo; Πριν απαντήσεις, σκέψου το παρακάτω: Αν είσαι γύρω στα σαράντα, όπως εγώ, και πρόλαβες τη ζωή χωρίς H&M, θα θυμάσαι, ασφαλώς, την περίοδο που είχε προηγηθεί πριν από την απόβαση της σουηδικής αλυσίδας προσιτής μόδας στη χώρα μας. Όλα τα σχετικά άρθρα που δημοσιεύονταν στα περιοδικά και τις εφημερίδες, ακόμα και στα οικονομικά τους ένθετα, ανέφεραν ότι το να έχεις στην ντουλάπα σου ντιζαϊνάτα ρούχα ήταν σχεδόν συνώνυμο του "έχω πάει Λονδίνο για ψώνια".

Θησαυροί για την ντουλάπα σου από μία αλυσίδα-έκπληξηJil Sander x Uniqlo

Μάλιστα, το γεγονός ότι στις αρχές των 00s σπάνια πετύχαινες κάποιον στον δρόμο που να φόραγε τα ίδια ρούχα, είχε έναν ρομαντισμό αλλά και μία γλύκα. Ειδικά αν δεν είχες πολλούς φίλους που πήγαιναν και αυτοί στο εξωτερικό για "έξυπνες αγορές", καθώς κανείς δεν μπορούσε να μαντέψει την τιμή τους.

Η νέα υπερδύναμη της προσιτής μόδας

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τα Uniqlo. Αν και προσωπικά τα ανακάλυψα μέσω Παρισιού, στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη αλυσίδα που το όνομά της παραπέμπει στη φράση "unique clothing" είναι ο μεγάλος Ιάπωνας "αντίπαλος" των Σουηδών, των Ισπανών (Zara και σία) και των Άγγλων (ASOS). Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η αλυσίδα διαθέτει περίπου 2.250 καταστήματα σε όλο τον κόσμο και, μάλλον, μετά την πανδημία θα είναι η πιο κερδοφόρα γρήγορης μόδας στον κόσμο.

UNIQLO 4Louvre x Uniqlo

Το concept της είναι παρόμοιο με αυτό που έχεις συνηθίσει (από τους Σουηδούς, τους Ισπανούς και τους Άγγλους). Το καλό της χαρτί, βέβαια, όσον αφορά την αντρική ένδυση είναι τα staples της. Κι αυτό γιατί θα βρεις πολλά chinos παντελόνια -με προσωπική αδυναμία σε αυτά της σειράς smart stretch (ό,τι πιο άνετο έχω φορέσει)-, πουκάμισα, φούτερ και πουλόβερ σε πραγματικά καλή ποιότητα και ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Ένα brand για να γεμίσεις την ντουλάπα σου

Είναι το κατάλληλο μαγαζί για να μπεις και να το σηκώσεις, καθώς σου επιτρέπει να χτίσεις την γκαρνταρόμπα σου από την αρχή, κυρίως με μονόχρωμα ρούχα χωρίς σχέδια, που θα μπορείς εύκολα να τα συνδυάσεις μεταξύ τους αλλά και με ό,τι έχεις ήδη στην ντουλάπα σου. Μάλιστα, θα μπορείς να τα φοράς για χρόνια, καθώς δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από την μόδα.

UNIQLO 5Uniqlo

Το πιο σημαντικό; Τα περισσότερα ρούχα του δεν έχουν σε εμφανή σημεία πάνω τους ετικέτες που να αναγράφουν το brand. Έτσι, ειδικά στην Ελλάδα, κάποιος που θα σε δει ντυμένο με Uniqlo απλώς θα δει ρούχα των οποίων το brand δεν μπορεί να αναγνωρίσει και τα οποία, μάλιστα, δείχνουν 'ακριβά' λόγω της καλής τους ποιότητας που, πίστεψέ με, γίνεται αντιληπτή.

Capsule collections με JW Anderson αλλά και Takashi Murakami

Βέβαια, τα Uniqlo δεν είναι μόνο για basics. Κατά καιρούς, όπως και τα H&M, παρουσιάζουν ειδικές συλλογές σχεδιασμένες από δημιουργούς που κινούνται στον χώρο της υψηλής ραπτικής, όπως η Jil Sander, ο JW Anderson και ο Alexander Wang.

Εδώ, η τιμολογιακή πολιτική είναι αντίστοιχη με αυτή της αγαπημένης μας σουηδικής εταιρείας: Λίγο πιο ακριβές τιμές, αλλά πάντα προσιτές. Για παράδειγμα, πέρυσι αγόρασα ένα oversized κοντομάνικο πουκάμισο με την υπογραφή του JW Anderson προς 24,90 Ευρώ, ενώ το αντίστοιχο στο δικό του e-shop κόστιζε 430 Ευρώ.

UNIQLO 2JW Anserson x Uniqlo

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι θεματικές συλλογές του, που περιλαμβάνουν κυρίως T-shirts και hoodies, με στάμπες. Από τις πιο επιτυχημένες ήταν αυτή που έγινε πριν από μερικούς μήνες με τον Takashi Murakami, το υπέροχα χρωματιστό σύμπαν του οποίου είχε -επί Marc Jacobs- χαρακτηρίσει τη Monogram Multicolor σειρά του οίκου Louis Vuitton.

UNIQLO 6Andy Warhol x Kawamura

Από τις σχετικές συλλογές που είναι διαθέσιμες αυτή την περίοδο, ξεχωρίσαμε δύο οι οποίες είναι πραγματικά φοβερές. Στην πρώτη, ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Kosuke Kawamura επανασχεδιάζει έργα του Andy Warhol πάνω σε T-shirts (που κοστίζουν μόνο 14,90 ευρώ). Στη δεύτερη, ο γραφίστας Peter Saville -αν δεν σου λέει κάτι το όνομά του, έχει σχεδιάσει εξώφυλλα θρυλικών δίσκων των Joy Division, των New Order και των Pulp- καταθέτει πάνω σε urban αισθητικής ρούχα τη δική του ματιά για έργα τέχνης που φιλοξενούνται στο Μουσείο του Λούβρου.

Big in Japan

Αυτό που έχει αλλάξει από τη ρομαντική εποχή του "πάω Λονδίνο για ψώνια", είναι ότι, πλέον δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις για να είσαι καλοντυμένος, εύκολα και απλά.

Αρκεί, απλώς, το να ανοίξεις έναν λογαριασμό στο επίσημο e-shop της ιαπωνικής εταιρείας και να βάλεις στο ηλεκτρονικό σου καλάθι τα ρούχα που θα ξεχωρίσεις. Γιατί το θέμα δεν είναι μόνο να κάνεις αγορές μέσω ίντερνετ -που αν δεν ήξερες, έμαθες το πώς την προηγούμενη χρονιά-, αλλά και το να ξέρεις από πού να ψωνίσεις.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα