Η Kim Petras και η επινόηση της slut pop

Tραγούδησε το Σάββατο με την Christina Aguilera στο Pride του LA, υπήρξε η 'νεότερη trans του κόσμου', θεωρείται η επόμενη mega star της μουσικής βιομηχανίας.

Η Kim Petras, ήδη icon της LGBTQIA+ κοινότητας, είναι η επόμενη mega star της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Κι αυτό γιατί είναι σαν τη Heineken: δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες. Το όνομα της 29χρονης τραγουδίστριας-performer από τη Γερμανία κάνει τον γύρο του κόσμου από το Σάββατο (για μία ακόμα φορά), καθώς υπήρξε guest της Christina Aguilera στο Pride του LA, στο οποίο είπε το hit της They want to fuck και στο καπάκι έσκασε μύτη στη σκηνή η Xtina -ζωσμένη με ένα πράσινο strap-on- για να τραγουδήσουν μαζί το XXX.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christina Aguilera (@xtina)

Η νεότερη trans του κόσμου

Τη μέρα που γεννήθηκε η Kim, της αποδόθηκε, στο μαιευτήριο, το αρσενικό φύλο. Οι γονείς της όμως επιβεβαιώνουν ότι απ' όταν η κόρη τους ήταν δύο ετών, γνώριζε ότι ήταν κορίτσι. Μάλιστα, στα δεκατρία της, εμφανίστηκε στη γερμανική τηλεόραση για να μιλήσει για την εμπειρία της φυλομετάβασης.

Η Kim Petras και η επινόηση της slut popGetty Images

Έναν χρόνο αργότερα πήρε μέρος σε ένα ντοκιμαντέρ και ένα talk show, με σκοπό το να ασκήσει πίεση έτσι ώστε να της επιτραπεί να προχωρήσει σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου πριν κλείσει τα δεκαοκτώ. Τότε, τα ΜΜΕ της κόλλησαν το παρατσούκλι της 'νεότερης trans του κόσμου' (παρότι κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει στην πραγματικότητα), με την περίπτωσή της να γίνεται θέμα στα μεγαλύτερα Μέσα του πλανήτη.

Λίγο πριν κάνει το μεγάλο μπαμ

Η αλήθεια είναι πώς την χαρακτηρίζεις τραγουδίστρια-πακέτο, entertainer, σαν τη Lady Gaga, καθώς έχει φτιάξει ένα δικό της σύμπαν που υπηρετεί με πίστη και, προφανώς, όραμα. Σε κάποιες φάσεις θυμίζει λιγάκι στο στυλ την Ariana Grande (λιγάκι μόνο), σε κάποιες άλλες την Kim Wilde, αλλά πιο πολύ την αλλοτινή βασίλισσα της house, την επιδραστική αλλά ξεχασμένη από τους πολλούς Kristine W.

> Διάβασε ακόμα: Η Rosalía καβάλησε τη μοτοσικλέτα της

Σε κάθε περίπτωση είναι pop -τα πάντα είναι pop, άλλωστε, κατά μία έννοια, όταν γίνονται δημοφιλή- με τον όρο slut pop να αποτελεί ό,τι πρέπει για να περιγράψει τους σαφώς σεξουαλικούς στίχους πολλών σουξέ της, αλλά και την απελευθερωμένη, δυναμική persona που έχει υιοθετήσει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KIM PETRAS (@kimpetras)

> Διάβασε ακόμα: Amanda Lear, οι πολλές ζωές μιας 'σαιξπηρικής' βασίλισσας

Δισκογραφικό συμβόλαιο με μεγάλη εταιρεία, την Republic Records, έκλεισε μόλις πέρυσι. Φέτος κυκλοφόρησε το E.P. Slut Pop και πολλοί θεωρούν ότι το πολυαναμενόμενο τρίτο της άλμπουμ είναι εκείνο που θα την εκτοξεύσει. Τα δύο προηγούμενα, το Clarity και το Turn Off the Light, τα είχε κυκλοφορήσει ανεξάρτητα. Αναμένουμε, λοιπόν, στο ακουστικό μας.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος