Το Κογκρέσο των ΗΠΑ αρχίζει να αμφισβητεί τα crypto

Γιατί είναι ανάγκη να υπάρξει, έστω και τώρα, ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα.

Πρόσφατα, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες επενδυτές έχασαν δισεκατομμύρια σε κρυπτονομίσματα από τα κρυπτοπορτοφόλια τους. Παρ' όλα αυτά, η όλη κατάσταση δεν φαίνεται να έχει ταρακουνήσει όσο θα έπρεπε τους ενοίκους του Αμερικανικού Κογκρέσου: Ελάχιστοι νομοθέτες έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό, ενώ η πλειοψηφία τους παραμένει ανέπαφη με την πραγματικότητα.

Οι γερουσιαστές απέναντι στην πρόκληση της εποχής τους 

Για παράδειγμα, ο ανεξάρτητος Bernie Sanders έχει δηλώσει ότι δεν γνωρίζει πολλά πράγματα για το όλο θέμα, ενώ ο ρεπουμπλικάνος Josh Hawley πως δεν καταλαβαίνει στην ουσία της την τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από τα κρυπτονομίσματα. Ο δημοκρατικός Hakeem Jeffries, πάλι, πιστεύει ότι το ασταθές σύμπαν των κρυπτονομισμάτων πρέπει να ρυθμιστεί από την Επιτροπή Οικονομικών.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ αρχίζει να αμφισβητεί τα cryptoGetty Images

Σε γενικές γραμμές, σύσσωμο το Κογκρέσο παλεύει να ορίσει τι εστί χρήμα και αποδεικνύεται απροετοίμαστο να διαχειριστεί την κρίση που προέκυψε μετά από την κατάρρευση των crypto. Αυτό συμβαίνει διότι οι περισσότεροι γερουσιαστές υποτίμησαν και συνεχίζουν να υποτιμούν μέχρι και τώρα την αγορά των crypto ως ανώριμη, τη στιγμή που στην πραγματικότητα αυτή έπρεπε να είχε ρυθμιστεί πολύ καιρό πριν, για να προστατευτούν οι επενδυτές.

Η ανάγκη της ρύθμισης

Αυτό το καλοκαίρι, πάντως, η ρεπουμπλικανή γερουσιάστρια Cynthia Lummis ένωσε τις δυνάμεις της με τη φιλελεύθερη Kirsten Gillibrand για να προωθήσουν ένα νομοθετικό σχέδιο Υπεύθυνης Οικονομικής Καινοτομίας, που υπόσχεται ένα ολοκληρωμένο ρυθμιστικό σχήμα για τα ψηφιακά επενδυτικά αγαθά. Στο πλαίσιό του, συμπεριλαμβάνεται η ίδρυση μιας συμβουλευτικής επιτροπής που θα βοηθήσει τόσο τους νομοθέτες όσο και τους ρυθμιστικούς φορείς στο να εξορθολογίσουν το αναπτυσσόμενο και όλο πιο περίπλοκο σύμπαν των ψηφιακών νομισμάτων.

"Πρόκειται για μια εξαιρετικά ασταθή αγορά", έχει δηλώσει ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Rand Paul, προσθέτοντας ότι οι πιο πολλοί από όσους έκαναν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα το γνώριζαν αυτό. Προσθέτει, πάντως, πως τον γοητεύουν κάποια πράγματα που δεν έχουν συμβεί ακόμη στο πεδίο των κρυπτονομισμάτων και που θα έπρεπε να γίνουν, όπως το να δημιουργηθεί κάποια στιγμή ένα σταθερό, ασφαλές κρυπτονόμισμα που θα αποτελεί μια "εναλλακτική του χρήματος", όπως συμβαίνει με τις πιστωτικές κάρτες.

Κι ενώ κάποιοι νομοθέτες υποστηρίζουν τα κρυπτονομίσματα, κάποιοι άλλοι διατηρούν τις αμφιβολίες τους, όπως η δημοκρατική Elizabeth Warren που έχει δηλώσει, στο περίπου, ότι οι κρυπτοπεριουσίες αποτελούν "γυαλάκια χρωματιστά" που αναπτύχθηκαν πάνω στη διαφθορά.

Σε κάθε περίπτωση, τα κρυπτονομίσματα είναι παντού. Ο καθένας μπορεί να επενδύσει σε αυτά και ο καθένας μπορεί να χάσει τα πάντα. Δεν συμβαίνει το ίδιο μέσω του τραπεζικού συστήματος, καθώς εκεί επικρατεί ένα ρυθμιστικό πλαίσιο. Πού καταλήγουμε; Στο ότι χρειάζεται, γι' αρχή, να ρυθμιστεί όλο το κρυπτοσύμπαν και, καθώς περνάει ο καιρός, αν αποδειχθεί ότι οι ρυθμίσεις εμποδίζουν την ανάπτυξη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, να τεθεί ξανά υπό διαπραγμάτευση η ρύθμιση.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γης με την δεντροφύτευση 2.000 καρποφόρων δέντρων σε βόρεια Εύβοια & Μάνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου αποτελεί μια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, μια ευκαιρία να εμπνευστούμε, να δράσουμε και να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη.

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.