Tyra Banks, A Woman We Love

Η Tyra Banks γίνεται σήμερα 49 ετών και εμείς θυμόμαστε τα σπουδαία της χρόνια.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 04 Δεκεμβρίου 2022

Η Tyra Banks γεννήθηκε μια μέρα σαν κι αυτή, στις 4 Δεκεμβρίου του 1973 στην Καλιφόρνια και μπόρεσε να σημαδέψει το αμερικάνικο lifestyle για περίπου τρεις δεκαετίες. Η καριέρα της ως μοντέλο ξεκίνησε στα 15 της όταν έγινε η πρώτη αφροαμερικανή που έγινε εξώφυλλο στο Sports Illustrated. Από τότε έχουν περάσει σχεδόν 35 χρόνια. Η Tyra Banks κοντεύει τον μισό αιώνα ζωής και εμείς μεγαλώσαμε μαζί της. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyra Banks (@tyrabanks)

Οι πιο παλιοί τη θυμούνται στο Fresh Prince of Bel-Air ως crush του Will Smith. Τότε δεν είχε καν κλείσει τα 20 της, όμως φαινόταν ότι θα πρωταγωνιστήσει. Θήτευσε στο μεγάλο σχολείο της Victoria Secret από το 1997 ως το 2005 και στην αλλαγή της χιλιετίας ήταν από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα στον κόσμο. 

Ένα από τα κορυφαία supermodels στον κόσμο

Έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Oscar de la Renta, Yves Saint Laurent, Anna Sui, Christian Dior, Donna Karan, Calvin Klein, Perry Ellis, Marc Jacobs, Givenchy, Herve Leger, Valentino, Fendi, Isaac Mizrahi, Giorgio Armani, Sonia Rykiel, Michael Kors και άλλων. Παράλληλα, έχει εμφανιστεί σε διαφημιστικές καμπάνιες για τις εταιρείες Yves Saint Laurent, Dolce & Gabbana, Escada, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Halston, H&M, XOXO, Swatch, Victoria's Secret, Got Milk?, Pepsi και Nike.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyra Banks (@tyrabanks)

Το 1997, έλαβε το βραβείο του VH1 για το "Supermodel of the Year", ενώ την ίδια χρονιά, έγινε η πρώτη Αφροαμερικανίδα που επιλέχθηκε για το εξώφυλλο του καταλόγου της Victoria's Secret.

Η Banks είναι η εκτελεστική παραγωγός και πρώην παρουσιάστρια και κριτής του America's Next Top Model. Επιπλέον, ήταν παρουσιάστρια του The Tyra Banks Show, ενός ημερήσιου talk show που απευθυνόταν σε νεότερες γυναίκες, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις 12 Σεπτεμβρίου 2005 και διήρκεσε μέχρι τις 28 Μαΐου 2010.

Η καριέρα της ως ηθοποιός

Ξεκίνησε τηλεοπτικά στο Fresh Prince of Bel-Air όπου συμμετείχε σε 7 επεισόδια και χρειάστηκε να περάσουν μερικά χρόνια για να συνεχίσει την πορεία της. Συμπρωταγωνίστησε με τη Lindsay Lohan στην ταινία της Disney "Life-Size", υποδυόμενη μια κούκλα ονόματι Eve που ζωντανεύει. Άλλες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε είναι οι Love Stinks (1999), Love & Basketball (2000), Coyote Ugly (2000), Halloween: Montana (2002) και Hannah Montana: The Movie (2009).

Η Banks έχει μιλήσει ανοιχτά για τις σχέσεις κακοποίησης, έχοντας υπάρξει και η ίδια θύμα. Το 2005, όταν ρωτήθηκε για το ιστορικό των σχέσεών της, δήλωσε: "Δεν θα χρησιμοποιήσω πολλά ονόματα στη σειρά, αλλά μια συγκεκριμένη σχέση είχε όχι μόνο εξαπάτηση αλλά και συναισθηματική κακοποίηση. Ήταν πολύ άσχημο, αλλά αυτό με έκανε δυνατή". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyra Banks (@tyrabanks)

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων και ασχολείται επαγγελματικά με τη γυμναστική και με το life coaching, ενώ κατά καιρούς έχει προσπαθήσει να ψάξει το μικρόφωνο -όχι με ιδιαίτερη επιτυχία-. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου