Κι αν το 2023 είναι η χρονιά του BeReal;

Όλοι μιλούν για το BeReal, πόσοι όμως 18 και άνω αξίζει να το κάνουμε κομμάτι της καθημερινότητάς μας;

Κατά τη διάρκεια του 2022, το BeReal, το app που σου δίνει, χωρίς να ξέρεις το πότε, 2 μόνο λεπτά για να ποστάρεις στην πλατφόρμα του μία selfie σου η οποία δείχνει στο φόντο της και το τι βλέπεις μπροστά σου (χρησιμοποιείς ταυτόχρονα την μπροστινή και την πίσω κάμερα του κινητού σου), γοήτευσε όσους χρήστες των social media είχαν απηυδήσει με την τελειότητα του Instagram και τα σκηνοθετημένα βίντεο του TikTok. Γιατί; Διότι πρεσβεύει ένα concept που είναι cool και εκτιμάται από τη νέα γενιά: Το να είσαι αναπολογητικά ο εαυτός σου.

Το app της χρονιάς

Το BeReal χρίστηκε από την Apple ως το app της χρονιάς, με τα downloads του να πέφτουν βροχή και τα ανταγωνιστικά social media να κάνουν αλλαγές στις πλατφόρμες τους για να το αντιγράψουν. Εκείνο, όμως, πιστό στην ιδέα που το κατέστησε cool, δεν έκανε κανένα σημαντικό update. Κι έτσι, παραμένει κι αυτό, πιστά, αυτό που εξ αρχής ήταν: ο εαυτός του.

Από μία μίνι έρευνα που έκανα στο γραφείο το BeReal δεν έχει γίνει, τουλάχιστον όχι ακόμη, mainstream στην Ελλάδα. Όσοι το έχουν κατεβάσει στις συσκευές τους έχουν λίγους φίλους, που παραμένουν ανενεργοί. Παρ' όλα αυτά, στα events που ως δημοσιογράφοι πηγαίνουμε, όπου υπάρχει πιτσιρικαρία, σαρώνει.

Έχει πλάκα ακόμα και ως art project

Αυτό που θα το έκανε σίγουρα ενδιαφέρον στα δικά μου μάτια είναι το ότι θα μπορούσε να με κρατήσει σε επαφή με τους φίλους μου με όρους "πραγματικότητας". Θα είχε πλάκα π.χ. το να βλέπω που είναι μία δεδομένη στιγμή της ημέρας όσοι έχουμε εν τω μεταξύ ψιλοχαθεί ή οι παλιοί μου συνάδελφοι που κάποτε δουλεύαμε στο ίδιο γραφείο και κάναμε καλό καμαρίνι.

Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να μας το δώσει π.χ. το Instagram, όπου τα πάντα είναι τέλεια και σχεδόν κανείς μας δεν ποστάρει την αλήθεια του. Το BeReal, βέβαια, παρέχει και αυτό τη δυνατότητα να "μαγειρέψεις" την αλήθεια σου, καθώς το slot των δύο λεπτών δεν είναι δεσμευτικό.

Γοητευτικό για όσους νοσταλγούμε την εποχή της προϊστορίας των social media, τέλος, είναι το γεγονός ότι το BeReal έχει κάνει ξανά hot τις selfies, σε μία μεταλλαγμένη, διπλή εκδοχή τους, αλλά και το ότι το BeReal Memories μπορεί να λειτουργήσει ως ένα ημερολόγιο από selfies. Ναι, έχει πλάκα το να βλέπεις τι έκανες μια τυχαία στιγμή της ημέρας κάθε ημέρα. Είναι σαν ένα art project. Σκεφτόμενος αυτό, άφησα για λίγο τη γραφή στην άκρη και είπα να το κατεβάσω κι εγώ από το App Store του iPhone μου.

BE REAL POST

Από τις 589 επαφές μου, BeReal έχουν 9, όπως διαπίστωσα. Είπαμε, πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.