Θα κρατούσες ποτέ μία τσάντα που μοιάζει με φραντζόλα;

Σημασία έχει ότι σύντομα θα μπορείς να το κάνεις, χάρη στη δημιουργικότητα της Silvia Fendi.

Οι υδατάνθρακες θα είναι του χρόνου της μόδας. Κάπως έτσι, περιπαιχτικά, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε το σχόλιό μας για την αντρική συλλογή του οίκου Fendi για τη σεζόν Φ/Χ 2023-2024, που παρουσιάστηκε προ ημερών στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. Κι αυτό, βασιζόμενοι σε ένα μόνο από τα fashion items που ξεχώρισαν, μια ιδιαίτερη τσάντα που θυμίζει στην όψη της γαλλική μπαγκέτα και τράβηξε τα βλέμματα των φωτορεπόρτερ και των influencers.

Άρτος και fashion θεάματα

Κατά καιρούς, έχουν υπάρξει πολλές και διάφορες τσάντες που προκάλεσαν το ενδιαφέρον του fashion crowd, ενίοτε και του ευρύτερου κοινού, με την πρωτοτυπία τους και στη συνέχεια απέκτησαν μικρότερο ή μεγαλύτερο cult following. Για παράδειγμα, η gun bag του Walter Van Beirendonc.

Αυτό που διαφοροποιεί τη νέα τσάντα του ιταλικού luxury οίκου, όμως, είναι το ότι δεν αποτελεί απλώς και μόνο προϊόν της εκκεντρικής φαντασίας ενός δημιουργού αλλά την απόδειξη του ότι η υπεύθυνη για την κολεξιόν, η Silvia Fendi, δεν παίρνει τον εαυτό της (μόνο) σοβαρά αλλά μπορεί να χειρίζεται με χιούμορ και ειρωνεία το σχεδιαστικό της παρελθόν.

Η συγκεκριμένη τσάντα-φραντζόλα, που λέτε, στην πραγματικότητα κλείνει το μάτι στην iconic Baguette, την πιο διάσημη και εμπορικά επιτυχημένη γυναικεία τσάντα του οίκου (που, όχι, δεν θυμίζει τόσο έντονα φραντζόλα στο σχήμα της), την οποία σχεδίασε η ίδια η Fendi το 1997.

Η φερέλπιδα it bag της είναι φτιαγμένη από μουτόν, κλείνει με φερμουάρ και στο show παρουσιάστηκε με διάφορους τρόπους. Είδαμε ένα μοντέλο να την κρατάει παραμάσχαλα, κάποιο άλλο να την έχει τοποθετήσει μέσα σε μια μεγαλύτερη τσάντα, κάποιο τρίτο να έχει κλείσει μέσα της μια ομπρέλα. 

FENDI RUNWAYGetty Images

Αναμένουμε, λοιπόν, να γίνει η τσάντα (ή οι τσάντες) διαθέσιμη στο e-shop και τις μπουτίκ του οίκου, έτσι ώστε να δούμε για τι ακριβώς πρόκειται.

Κατά τ' άλλα η συλλογή, που παρουσιάστηκε υπό τους ήχους του Giorgio Moroder, είχε αρκετές αναφορές στην disco αισθητική της δεκαετίας του 1970, στον αβανγκάρντ μινιμαλισμό των early 90s και στο σύγχρονο streetwear που αποδομεί τα πάντα και πολύ καλά κάνει.

Τώρα για το αν θα κρατούσες εσύ τη συγκεκριμένη τσάντα, δεν μας πέφτει λόγος. Εσύ έχεις το ψωμί, εσύ και το μαχαίρι. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.