Πώς ο Ben Affleck πήρε την 'ευχή' του Michael Jordan για το Air

Η ταινία για τη Nike δε θα μπορούσε να βγει στις αίθουσες χωρίς το τελικό ok από τον Michael Jordan.

Τα Air Jordans, τα λατρεμένα παπούτσια του Michael Jordan και της Nike, γίνονται ταινία όπως είχαμε προϊδεάσει και πλέον έχουμε και trailer. O Ben Affleck αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία για την ιστορία που έφερε τη Nike στην κορυφή των αθλητικών υποδημάτων και ταυτόχρονα πρωταγωνιστεί ως Phil Knight (συνιδρυτής Nike), μαζί με τον Matt Damon, που έχει αναλάβει τον ρόλο του συνεργάτη του, Sonny Vaccaro. O Michael Jordan, που πριν από 3 χρόνια μέσα από το Τhe Last Dance παρείχε στο κοινό αρκετά στοιχεία για τη συνεργασία του με την εταιρεία, δε θα μπορούσε φυσικά να μην έχει ενεργό ρόλο στην ταινία

Τι είπε ο Jordan στον Ben Affleck

Λίγες ώρες μετά από την πρώτη κυκλοφορία του πρώτου trailer, ο Ben Affleck έκανε γνωστό στο Hollywood Reporter το πώς κατάφερε να πάρει την... ευχή του MJ. 
"Πήρα το σενάριο και μετά είχα ξανά την ευκαιρία να μιλήσω με τον Michael. O Michael Jordan, για όσους από εσάς δεν τον γνωρίζετε, είναι ένας από τους πιο επιβλητικούς, εντυπωσιακούς άντρες που θα δείτε ποτέ στη ζωή σας", είπε αρχικά ο Affleck. "Μου είπε ότι είναι πατέρας. Και μετά μίλησε για τη μητέρα του. Ήταν η πρώτη φορά που είδα αυτό το βλέμμα στο πρόσωπό του. Ήταν ένα βλέμμα ευλάβειας, δέους, αγάπης και ευγνωμοσύνης και αθωότητας. Είπε, "Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί ποτέ χωρίς τη μητέρα μου". Είπα, "Ποια θα ήθελες να παίξει τη μαμά σου;".

Μου είπε, "Λοιπόν, πρέπει να είναι η Viola Davis". Η Viola Davis είναι η καλύτερη ηθοποιός που έχω δει ποτέ. Ειλικρινά πάντα ένιωθα ότι αν σκηνοθετούσα μία ταινία και είχα μαζί μου την Viola Davis, τότε θα ήξερα ότι έχω πετύχει κάτι".

O Jordan δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ταινία

"Πρέπει να είμαι πολύ σαφής, αυτή δεν είναι η εξουσιοδοτημένη ιστορία του Michael Jordan", εξήγησε ο Affleck. "Δεν αποζημιώθηκε με τρόπο που θα ήταν κατάλληλος αν επρόκειτο για αυτό. Αν πρόκειται να κάνεις μια ιστορία για τον Michael Jordan, θα πρέπει να τον... πείσεις. Αυτό ήταν που είπα, 'Μάικ, δεν πρόκειται να κάνω την ταινία αν δεν είσαι εντάξει με κάτι σχετικά με αυτό. Απλά δεν θα την κάνω. Θέλω να ξέρω τι είναι σημαντικό για σένα".

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Matt Damon υποδύεται το στέλεχος μάρκετινγκ της Nike Sonny Vaccaro, ο οποίος βρίσκεται στο προσκήνιο ως ο κύριος άνθρωπος πίσω από την αναμφισβήτητα πιο εμβληματική συμφωνία παπουτσιών στην ιστορία. Όμως, όσο σπουδαία είναι η Nike για την ιστορία - άλλωστε αυτή έφτιαξε τα παπούτσια - άλλο τόσο είναι και η DeLoris Jordan. Η ταινία έρχεται στις αίθουσες στις 5 Απριλίου. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.