Τα 10 καλύτερα επεισόδια των Friends

Το IMDb απεφάνθη βάσει βαθμολογίας κι εσύ, τα βρίσκεις εντός.

Σαν σήμερα, 19 χρόνια πριν, τα αγαπημένα 'Φιλαράκια' ή αλλιώς Friends, αποχαιρέτησαν τους φανς τους με το τελευταίο επεισόδιο της εμβληματικής σειράς. Ένα τηλεοπτικό φαινόμενο που άγγιξε εκατομμύρια κόσμο, χωρίς φόνους, ληστείες, σπαραξικάρδιες σκηνές και πολλά 'γύρω γύρω', απλώς με μία ιδιόρρυθμη παρέα που περνούσε το χρόνο -και τα χρόνια- της στη Νέα Υόρκη.

Ross, Rachel, Monica, Joey, Chandler και Phoebe έχουν αφήσει το σημάδι τους για πάντα στο χώρο του sitcom και εμείς με αφορμή, την ημέρα του τελευταίου επεισοδίου -εντάξει αυτό ίσως και να ήταν λίγο σπαραξικάρδιο- θυμηθήκαμε τα 10 καλύτερα επεισόδια της σειράς, σύμφωνα με το IMDb.

10. 'Αυτό με τον γάμο της Monica και του Chandler: Μέρος 2'-9.2 (S7 E24)

Ένας παρολίγον 'φευγάτος' γαμπρός, μία απρόσμενη εγκυμοσύνη και... ένας Joey να κάνει τα δικά του, τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα επεισόδιο;

9. 'Αυτό με όλες τις μέρες των Ευχαριστιών'-9.2 (S5 E8)

Πάντα ένα επεισόδιο με κάποια γιορτή ή ειδική μέρα, έχει την τιμητική του. Πόσω μάλλον, όταν πρόκειται για ένα 'inception' από Ευχαριστίες, με αναδρομές στις χειρότερες των πρωταγωνιστών.

8. 'Αυτό με τον γάμο του Ross: Μέρος 2'-9.2 (S4 E24)

Ο Ross που μπερδεύει το όνομα της μέλλουσας συζύγου του με αυτό της Rachel, στο χειρότερο δυνατό timing και το νέο ειδύλλιο μεταξύ Chandler και Monica απογειώνει, δικαίως, το επεισόδιο.

7. 'Aυτό με τα έμβρυα'-9.2 (S4 E12)

Ένα αθώο στοίχημα κατέληξε σε ένα άκρως ανταγωνιστικό κουίζ και αυτό, με τη σειρά του, οδήγησε στην ανταλλαγή διαμερισμάτων μεταξύ των κοριτσιών και των αγοριών.

6. 'Αυτό με τη φήμη'-9.3 (S8 E9)

Ακόμη ένα 'Thanksgiving' επεισόδιο που όμως είχε και έναν εκλεκτό καλεσμένο. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Brad Pitt ή αλλιώς τον 'Will' που μισεί με όλο του το 'είναι' την Rachel. Θυμίζουμε ότι ήταν η περίοδος που οι δυο τους ήταν το πιο διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ.

5. 'Αυτό με τη βιντεοκασέτα'-9.3 (S8 E4)

Ποιος την 'έπεσε' σε ποιον; Η ερώτηση που πλανιέται σε όλο το επεισόδιο, από τη στιγμή που μαθαίνουμε ότι η Rachel είναι έγκυος από τον Ross.Η απάντηση; Στη βιντεοκασέτα.

4. 'Αυτό με την πρόταση γάμου: Μέρος 2'-9.3 (S6 E25)

Αυτή η πρόταση γάμου πέρασε από '40 κύματα' μέχρι επιτέλους να γίνει με τον πιο συγκινητικό τρόπο, για τους δύο πρωταγωνιστές, Monica και Chandler.

3. 'Αυτό με το βίντεο από τον χορό'-9.4 (S2 E14)

Η Phoebe μοιράζεται για πρώτη φορά τη 'θεωρία με τους αστακούς' με τον Ross για τη σχέση του με τη Rachel και το βίντεο από το χορό έρχεται να την επιβεβαιώσει.

2. 'Το τελευταίο'-9.7 (S10 E17)

Η σειρά ρίχνει 'αυλαία' με πολλές, μεγάλες αλλαγές στις ζωές των 6 φίλων, όμως το happy ending, πιστό στον χαρακτήρα των Friends, είναι δεδομένο.

1. 'Αυτό που μαθαίνουν όλοι την αλήθεια'-9.7 (S5 E14)

Ε ναι, δε θα μπορούσε να είναι άλλο επεισόδιο από αυτό στην κορυφή. Η σχέση της Monica και του Chandler αποκαλύπτεται με τον πιο αστείο τρόπο, με αποκορύφωμα την φρικαρισμένη ατάκα της Phoebe, 'My eyes!'.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης