Τραγικές εικόνες από τη θεομηνία στη Θεσσαλία

6 νεκροί, ενώ άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των αγνοούμενων.

Γράφει: Esquire Editors 08 Σεπτεμβρίου 2023

Σε μια τεράστια λίμνη έχει μετατραπεί ο θεσσαλικός κάμπος, μετά από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με τη σημερινή ημέρα να ξημερώνει με αγωνία για τους αγνοούμενους και τους εγκλωβισμένους.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση στη Θεσσαλία, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως το βάρος θα δοθεί στην Καρδίτσα.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε πως θα ξεκινήσουν και σήμερα επιχειρήσεις απεγκλωβισμών με κάθε μέσο, από αέρος (ελικόπτερα) και με κλιμάκια του στρατού με βαριά μηχανήματα.

Είπε επίσης πως 8 χωριά στην Καρδίτσα χρειάζονται βοήθεια και θα επιχειρήσουν σήμερα τα σωστικά συνεργεία με βάρκες, Hummer, βαριά μηχανήματα και ελικόπτερα. "Κάποια από τα χωριά δεν είναι προσεγγίσιμα", είπε συγκεκριμένα ο κ. Αγοραστός.

"Είναι άνθρωποι που έχουν παραμείνει στα χωριά και αυτή της στιγμή βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία των σπιτιών τους και περιμένουν να τους παραλάβουν διασώστες", πρόσθεσε.

Για τη κατάσταση που βρίσκεται ο Πηνειός, ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι έχει καλύψει όλες τις πλημμυρικές εκτάσεις αλλά από χθες το βράδυ βρίσκεται σε σταθεροποίηση.

Τέλος, ο κ. Αγοραστός τόνισε πως είναι άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων.

"Είμαστε 100 εγκλωβισμένοι χωρίς νερό και φαγητό"

Τις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι στα χωριά της Καρδίτσας μετέφερε μια γυναίκα από τον Βλόχο Καρδίτσας σύμφωνα με την οποία πάνω από 100 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι σε λόφο. Η μαρτυρία στον ΣΚΑΙ έκανε λόγο για 150 ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι. "Μας έχουν ξεχάσει, χρειαζόμαστε βοήθεια", είπε.

Λίγο νωρίτερα, άλλο ένα δραματικό μήνυμα εστάλη από κάτοικο, επίσης, εγκλωβισμένη στο λόφο. "Το βράδυ τα παιδιά μας θα κοιμηθούν σε σωσίβιες λέμβους" τα λόγια της γυναίκας στα οποία αποτυπώνεται το δράμα που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία Daniel. Όπως ανέφερε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ, ανάμεσά τους βρίσκονται παιδιά, ένα μωρό 2 μηνών και ηλικιωμένοι, εγκλωβισμένοι από τις 4:20 π.μ. σε λόφο, δίπλα από το χωριό της Καρδίτσας.

Από: TheToc.gr

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε σε χρόνο ρεκόρ από συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για τον Τσίπρα

Μια ζωντανή συνέντευξη στον ΣΚΑΪ μετατράπηκε σε μικρό τηλεοπτικό "θρίλερ", όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από το πλατό μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξή της.

Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn

Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.

Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'

Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ Φυσικής

Η ιστορία του John M. Martinis, του φυσικού που με το έργο του άλλαξε την πορεία της κβαντικής έρευνας και συνέβαλε στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, φωτίζει μια κρίσιμη σελίδα της επιστήμης.

Γιατί δεν πήρε ο Donald Trump το Νόμπελ Ειρήνης 2025-ποιο πρόσωπο επιλέχθηκε

Ο Donald Trump ήταν στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2025 και επέμενε ότι το "αξίζει", αλλά τελικά δεν το πήρε. Ποιες είναι οι επιδόσεις, τα εμπόδια και η στάση της Επιτροπής που έκαναν τη διαφορά.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης-το πρόστιμο και η κατάθεσή του

Ο Βασίλης Μπισμπίκης τιμωρήθηκε με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο για το τροχαίο - "Δεν είχα πιει, χτύπησα δύο αυτοκίνητα λόγω κακού χειρισμού", κατέθεσε.