Τι αλλάζει στα ελληνικά γήπεδα

Με κινητό η είσοδος, κάμερες σε κερκίδες και τερέν και βαρύτερες ποινές μεταξύ άλλων.

Γράφει: Esquire Editors 15 Δεκεμβρίου 2023

Αγώνα δρόμου κάνουν τα υπουργεία Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να ετοιμάσουν τις νέες διατάξεις για τις κάμερες και τον τρόπο που θα μπαίνουν οι οπαδοί στα γήπεδα, με τον Γιάννη Βρούτση να κάνει λόγο για μία νέα πραγματικότητα, που δεν την έχουμε ξαναδεί.

Ο,τι έχει ψηφιστεί σχετικό μέχρι σήμερα καταργείται, καθώς κρίνεται αναχρονιστικό σχετικά με τις κάμερες, οι οποίες πρέπει να τοποθετηθούν σε όλα τα γήπεδα για να ανοίξουν τις πύλες τους στους θεατές. Όσο για το πώς θα μπαίνουν μέσα οι φίλαθλοι, η τεχνολογία θα δώσει και πάλι την απάντηση.

"Έχει καλώς" για να σφυρίξει ο διαιτητής

Η νέα σελίδα στα γήπεδα θα ανοίξει με υψηλής ευκρίνειας κάμερες, οι οποίες δεν θα βλέπουν τον… ουρανό, αλλά όλο το γήπεδο. Κερκίδες και τερέν. Δύο ημέρες πριν τον κάθε αγώνα θα ελέγχονται από την αστυνομία, αλλά επειδή λίγο πριν το παιχνίδι μπορεί να… μπλοκάρουν, οι αστυνομικοί της διεύθυνσης αθλητικής βίας θα τις ελέγχουν μία ώρα πριν το ματς, στέλνοντας το σήμα στην διεύθυνση ότι οι κάμερες καταγράφουν. Μόλις σταλεί το μήνυμα "Καλώς έχει" ο διαιτητής θα σφυρίζει την έναρξη του αγώνα. Η κυβερνητική οδηγία δεν έχει αλλάξει: "βάλτε κάμερες για να έχετε θεατές στις κερκίδες σας".

Νέα εποχή προβλέπεται όμως και για την ταυτοπροσωπία, με το κινητό τηλέφωνο να αποτελεί απαραίτητο αξεσουάρ για να μπει κανείς στο γήπεδο.

Οσον αφορά τον έλεγχο των εισιτηρίων, η τεχνολογία θα είναι αρωγός, καθώς το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα αποστέλλεται στο κινητό τηλέφωνο του κατόχου, μέσα στο οποίο βρίσκονται και τα στοιχεία του. Θα "κουμπώνει" έτσι αυτόματα, ενώ θα ελέγχεται και κατά την είσοδο στα γήπεδα.

Την ίδια ώρα…ετοιμάζεται και το "ποινολόγιο" για κάθε παράνομη πράξη που γίνεται στα γήπεδα, όπως για παράδειγμα η ρίψη φωτοβολίδων. Αυτή μπορεί να στοιχίσει στην ομάδα δύο και τρεις αγωνιστικές, και δεν αποκλείται να φτάσει μέχρι και την διακοπή των χορηγιών.

Άδειες κερκίδες στον Ολυμπιακό

Χθες ο Ολυμπιακός έπαιξε στον ευρωπαικό αγώνα με την Μπάτσκα Τόπολα με άδειες κερκίδες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κάνει την αρχή με το επίμαχο παιχνίδι για λόγους ασφαλείας.

Στον αντίποδα, σε γεμάτο γήπεδο φιλοξένησε ο Παναθηναϊκός την Μακάμπι Χάιφα και στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ την Ελσίνκι. "Δεν στοχοποιούμε καμία ομάδα", υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη, σημειώνοντας ότι αυτή η απόφαση για άδειο γήπεδο για την ΠΑΕ Ολυμπιακός σχετίζεται με τα πρόσφατα επεισόδια στου Ρέντη και για λόγους ασφαλείας.

"Δεν θα συζητήσουμε με κανέναν αυτήν την απόφαση της πολιτείας" είπε ορθά-κοφτά χθες ο Μάκης Βορίδης, ενώ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κ. Κατσαφάδος, σε βάρος του οποίου η ΠΑΕ Ολυμπιακός προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη είπε ότι "αν και δεν υπέγραψα ο ίδιος την επίμαχη ΚΥΑ, αν χρειαζόταν θα την υπέγραφα".

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των αξιωματικών της ΕΛΑΣ για τους καθοδηγητές των επεισοδίων στο γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη" φτάνουν στο τέλος τους, με τη δικογραφία που σχηματίζεται, όπως λένε οι πληροφορίες, να αφορά το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, αδίκημα το οποίο δεν καταγράφηκε στην δικογραφία του 18χρονου που χθες προφυλακίστηκε.

Από: TheToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε σε χρόνο ρεκόρ από συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για τον Τσίπρα

Μια ζωντανή συνέντευξη στον ΣΚΑΪ μετατράπηκε σε μικρό τηλεοπτικό "θρίλερ", όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από το πλατό μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξή της.

Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn

Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.

Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'

Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ Φυσικής

Η ιστορία του John M. Martinis, του φυσικού που με το έργο του άλλαξε την πορεία της κβαντικής έρευνας και συνέβαλε στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, φωτίζει μια κρίσιμη σελίδα της επιστήμης.

Γιατί δεν πήρε ο Donald Trump το Νόμπελ Ειρήνης 2025-ποιο πρόσωπο επιλέχθηκε

Ο Donald Trump ήταν στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2025 και επέμενε ότι το "αξίζει", αλλά τελικά δεν το πήρε. Ποιες είναι οι επιδόσεις, τα εμπόδια και η στάση της Επιτροπής που έκαναν τη διαφορά.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης-το πρόστιμο και η κατάθεσή του

Ο Βασίλης Μπισμπίκης τιμωρήθηκε με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο για το τροχαίο - "Δεν είχα πιει, χτύπησα δύο αυτοκίνητα λόγω κακού χειρισμού", κατέθεσε.