Τα μεγάλα κρύα θέλουν και ζεστές κάλτσες

Όταν έξω κάνει κρύο, για να κρατήσεις τα πόδια και όλο σου το σώμα ζεστό, οι κάλτσες είναι το πιο σημαντικό πράγμα που φοράς.

Για πολλούς, το τι κάλτσες φορούν κάθε μέρα αποτελεί το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται την ώρα που ντύνονται. Κι όμως, ειδικά τον χειμώνα, όταν η θερμοκρασία πέφτει υπό το μηδέν, κερδισμένοι βγαίνουν όσοι έχουν από τα πριν προμηθευτεί ζεστές αντρικές κάλτσες. Όχι, βέβαια, για στιλιστικούς και μόνο λόγους, αλλά επίσης για πρακτικούς. Η χρησιμότητά τους είναι τέτοια που, στην πράξη, βγαίνουν χαμένοι ακόμα και όσοι τις παρακάμπτουν για να στραφούν κατευθείαν σε υποδήματα φτιαγμένα για τα κρύα.

Πώς να επιλέξεις κάλτσες, ακόμα και για τα χιόνια

Το κλειδί, εννοείται, δεν βρίσκεται στα ζακάρ τους σχέδια αλλά στο υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες. Προτίμησε ολόμαλλες ή που να έχουν στη σύνθεσή τους μαλλί, αλλά και όσες διαθέτουν έξτρα υποστήριξη στα ακροδάχτυλα και τις φτέρνες - θα σε κάνουν να νιώθεις πιο άνετα όσο περπατάς. Ας δούμε, λοιπόν, πέντε σούπερ επιλογές.

Οι μάλλινες με τα μεγάλα καρό (Happy Socks)

Τα μεγάλα κρύα θέλουν και ζεστές κάλτσεςHappy Socks

Το ότι το καρό, ως ντεσέν, είναι κλασικό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δείχνει πάντοτε και βαρετό. Απόδειξη αυτές οι 'παιχνιδιάρικες' ζεστές κάλτσες, με 17% μαλλί στη σύνθεσή τους.

Αυτές με το Fair Isle ντεσέν & την τεχνολογία Heattech (Uniqlo)

SOCKSUniqlo

Εντός θέματος, στιλιστικά, όταν η θερμοκρασία πέφτει υπό το μηδέν και με θερμομονωτική τεχνολογία Heattech, είναι από τις πιο καλές επιλογές που μπορείς να κάνεις.  

Το ζευγάρι από 'βουρτσισμένο ζακάρ' (Anonymous Ism)

SOCKSAnonymous Ism

Διαθέσιμες στο Mr Porter, όπως μας πληροφορεί το αμερικανικό Esquire σε άρθρο του οποίου τις εντοπίσαμε και τις ερωτευτήκαμε, αυτές οι ιαπωνικές κάλτσες από mix μαλλιού είναι ζεστές και στιλάτες, με έναν τρόπο ρουστίκ.  

Οι ειδικά φτιαγμένες για τα χιόνια (Stance)

SOCKSStance

Το πρώτο πράγμα που οφείλουμε να αναφέρουμε είναι ότι οι ίνες τους είναι έτσι υφασμένες που περιορίζουν την τριβή με τα παπούτσια και, συνεπώς, δεν φθείρονται, ούτε τρυπάνε.

> Διάβασε ακόμα: Σκανδιναβικά κόλπα για να αντιμετωπίσεις τον χειμώνα

Εκτός από την ανθεκτικότητά τους, βέβαια, είναι ειδικά φτιαγμένες, με έξτρα επένδυση, που τις κάνει κατάλληλες για τα χιόνια.  

Η 'χρυσή' επιλογή (Under Armour)

SOCKSUnder Armour

Οι συγκεκριμένες κάλτσες από τη συλλογή ColdGear της Under Armour είναι φτιαγμένες από μαλλί και συνθετικές ίνες, για να κρατούν τις πατούσες σου πάντα ζεστές.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.