Jumpman Jack, το 'υπερsneaker' του Travis Scott

Travis Scott x Jordan; Θέλουμε.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 15 Φεβρουαρίου 2024

Είναι γεγονός: το περασμένο σαββατοκύριακο ο Travis Scott εθεάθη να φορά τα ολοκαίνουργια, εντελώς πρωτότυπα Jordan trainers του, στη σκηνή των Grammy. 

Πρόκειται για το ίδιο ζευγάρι που ήταν στο επίκεντρο της διαφήμισης Travis Scott x Jordan, η οποία προβλήθηκε κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων του σόου των βραβείων.

Το όνομά του είναι Jumpman Jack, και όπως φαίνεται, είναι έτοιμο να αναλάβει κάθε δραστηριότητα που μπορεί να φανταστεί κανείς - μπάσκετ, πυγμαχία, snowboarding, clubbing και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. 

"Το ολοκαίνουργιο Jumpman Jack επιτίθεται σε κάθε πρόκληση που θέτει η ζωή", αναφέρει η περιγραφή κάτω από τη διαφήμιση που αναρτήθηκε από τον επίσημο λογαριασμό της Jordan Brand στο YouTube.

Το Jumpman Jack είναι εμπνευσμένο από τον "ασταμάτητο τρόπο ζωής του Travis Scott ως αθλητή κορυφαίων επιδόσεων" και έχει κατασκευαστεί για να δημιουργεί "πρόσφυση, άνεση και αυτοπεποίθηση όταν αγκαλιάζεις τις καθημερινές ακρότητες".

Τολμηροί ισχυρισμοί, δε λέμε, λλά δεδομένου ότι το sneaker μπόρεσε να αντέξει τις "τρέλες" του Scott σε όλο το δυστοπικό του σκηνικό στην αρένα Crypto.com την περασμένη Κυριακή, υπάρχει η πιθανότητα το sneaker να είναι πραγματικά τόσο πρακτικό, ανθεκτικό και ευέλικτο όσο ισχυρίζεται το brand.

Ουσιαστικά, το Jumpman Jack είναι ένα συνδυασμός των πιο δημοφιλών αθλητικών και lifestyle μοντέλων της Nike, ιδιαίτερα εκείνων του μπάσκετ και του skateboarding. Είναι ουσιαστικό αλλά όχι ογκώδες, ψηλό -όχι τόσο όσο μία μπότα- και ταυτόχρονα ρετρό και μοντέρνο.

Στο πάνω μέρος υπάρχει ένας μεγάλος ιμάντας velcro με ένα ανάγλυφο έμβλημα που είναι τοποθετημένο πάνω από τα κορδόνια. Είναι ένα στοιχείο που μοιάζει πολύ με τη δεκαετία του '90, την εποχή στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Scott. Επίσης, θυμίζει το Nike Air Trainer 1 του Scott από το 2022.

Πίσω από τα κορδόνια, μπορεί κανείς να ανακαλύψει μια καφέ δερμάτινη γλώσσα (που θυμίζει εκείνη του Air Jordan 3), η οποία ολοκληρώνεται με μια κόκκινη κεντημένη εκδοχή του λογότυπου Jumpman. Το κόκκινο χρώμα συναντάται μόνο στο κέντημα που βρίσκεται στη φτέρνα, το οποίο έχει τη μορφή ενός μοτίβου προσώπου Cactus Jack που πολλοί θα αναγνωρίσουν από προηγούμενες κυκλοφορίες του Travis Scott όπως το περσινό Travis Scott x Air Jordan 1 Low 'Olive'.

Και το καλύτερο όλων; Η εξωτερική σόλα του παπουτσιού έχει τυπωμένο το όνομα "Jack" σε χειρόγραφη γραμματοσειρά. Πρόκειται για άλλη μια λεπτομέρεια που μοιάζει πολύ '90s αφού πολλοί θα συνδέσουν τη σχεδιαστική επιλογή με το Toy Story του 1995, ο Andy γράφει το όνομά του στα πόδια του Buzz και του Woody.

Μετά την εμφάνισή του, ο Scott διέθεσε μια πολύ περιορισμένη ποσότητα Jumpman Jacks στην ομώνυμη ιστοσελίδα του, πράγμα που σημαίνει ότι σίγουρα θα αρχίσεις να βλέπεις ζευγάρια στα κοινωνικά δίκτυα και στις αγορές αθλητικών παπουτσιών τις επόμενες εβδομάδες. H γενική κυκλοφορία είναι προ των πυλών -φήμες κάνουν λόγο για την Τρίτη 5 Μαρτίου-, οπότε πολύ σύντομα, θα μάθουμε όλες τις πληροφορίες.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.