4 τρόποι για να δέσεις τη γραβάτα

Ένας εικονογραφημένος οδηγός με τους βασικούς κόμπους.

Γράφει: 21 Δεκεμβρίου 2018

Για πολλούς άντρες, το σωστό δέσιμο της γραβάτας -όχι το ατσούμπαλο και κακόγουστο- αποτελεί ένα μικρό μπελά κάθε φορά που η περίσταση απαιτεί να ντυθούν "καλά" και να φορέσουν κοστούμι.

Με τις γιορτές λοιπόν να βρίσκονται προ των πυλών και τα πάρτι για φαγητό και ποτό επίσης, φτιάξαμε έναν εικονογραφημένο οδηγό με τους βασικούς κόμπους γραβάτας για να δημιουργήσεις ένα κομψό σύνολο, που θα είναι άψογο από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Ο κόμπος Single Windsor

4 τρόποι για να δέσεις τη γραβάτα

Γνωστός και ως Half Windsor, ο Single Windsor αποτελεί μετεξέλιξη του κλασσικού Windsor και "συστήθηκε" το 1930 από τον Duke of Windsor. Θεωρείται η πιο αξιόπιστη λύση για γραβάτες που είναι φτιαγμένες από φίνα υφάσματα και πουκάμισα που έχουν κανονικό κολάρο. Είναι επίσης ένας από τους πιο διαδεδομένους κόμπους, συμμετρικός και "λεπτός" με τριγωνικό σχήμα.

Ο κόμπος Double Windsor

ΚΟΜΠΟΙ ΓΡΑΒΑΤΑΣ

Από τους πιο δημοφιλείς κόμπους μαζί με τον Single, ο Double Windsor είναι ιδανικός για skinny και κανονικές γραβάτες. Πρόκειται για ένα φαρδύ και συμμετρικό κόμπο, που αναδεικνύεται με πουκάμισα με φαρδύ γιακά.

Ο κόμπος Four in hand

ΚΟΜΠΟΙ ΓΡΑΒΑΤΑΣ

Με διαφορά, ο πιο εύκολος και χαλαρός από όλους τους κόμπους που φιλοξενούνται στο παρόν θέμα. Κατάγεται από το ομώνυμο λονδρέζικο club του 19ου αιώνα όπου και σύχναζε η αριστοκρατία της εποχής, ενώ θεωρείται η καλύτερη επιλογή δεσίματος για slim γραβάτες, φτιαγμένες από φίνα υφάσματα όπως το κασμίρι.

Ο κόμπος The Prince Albert

ΚΟΜΠΟΙ ΓΡΑΒΑΤΑΣ

Γνωστός και ως The Victoria, ο συγκεκριμένος κόμπος που υπήρξε ο αγαπημένος του πρίγκιπα Αλβέρτου της Σαξονίας-Κόμπουρκ και Γκότα, είναι κατάλληλος σχεδόν για όλους τους τύπους πουκαμίσου και είναι λίγο πιο χοντρός από τον απλό κόμπο, καθώς ο διπλός κόμπος δένεται ακόμη μία φορά.

Από: Esquire NL

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα