"Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ", το διαχρονικό στυλ των πρωταγωνιστών του

21 χρόνια μετά, το στυλ των πρωταγωνιστών αποτελεί ένα case study για την κομψότητα στο πέρασμα του χρόνου.

Ήταν μια δυνατή χρονιά για το σινεμά όταν ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ έκανε το ντεμπούτο πριν από 21 χρόνια στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο Matt Damon, ο Jude Law και η Gwyneth Paltrow αιχμαλώτισαν τους θεατές ως Tom Ripley, Dickie Greenleaf και Marge Sherwood στην ταινία The Talented Mr. Ripley. Τοποθετημένη στο σκηνικό της ιταλικής Ριβιέρας, στα τέλη της δεκαετίας του ΄50, η ταινία ακολουθεί έναν Αμερικανό μικροαπατεώνα που σκοτώνει το πλουσιόπαιδο που τον φιλοξενεί και οικειοποιείται την ταυτότητά του. 

Η ταινία, που αποτελεί αρκετά πιστή διασκευή του ομώνυμου βιβλίου της Πατρίσια Χάισμιθ, έλαβε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Διασκευασμένου Σεναρίου και Β' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Jude Law. Κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους των Ηνωμένων Πολιτειών στις 25 Δεκεμβρίου 1999, έλαβε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς και σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Είκοσι χρόνια μετά όμως, φαίνεται ότι η ταινία έμεινε στη μνήμη μας για τη διαχρονική μόδα και τις στυλιστικές επιλογές των πρωταγωνιστών. 

Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.