Οι λόγοι που λατρεύουμε το κλασικότερο jacket της Barbour

Το φτιαγμένο από κερωμένο βαμβάκι πανωφόρι που θα σε βοηθήσει να κατακτήσεις αυτή την άνοιξη και όλες τις επόμενες.

Από πού να ξεκινήσουμε να μιλάμε για την Barbour; Ίσως από την ιστορία του βρετανικού brand που, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, έβαλε τον δικό του ακρογωνιαίο λίθο στο λανσάρισμα των αδιάβροχων πανωφοριών, με μία καινοτομία: το να κερώσει βαμβακερά πανιά και να φτιάξει με αυτά τζάκετ που έγιναν μόδα και απαραίτητα, αρχικά ανάμεσα στους στιλάτους Βρετανούς, τους "σπορτσμεν" κυνηγούς και τους πρώτους επαγγελματίες μοτοσυκλετιστές.

Ίσως να πρέπει, όμως, να ξεκινήσουμε από κάτι άλλο. Από το πώς παλιώνει το κέρωμα και δίνει στο ένδυμα την όμορφη όψη της πολυπόθητης πατίνας, καθώς εσύ το φοράς και το κερώνεις εκ νέου, επί χρόνια. Ή από το ότι αυτή η καινοτομία οδήγησε σε πειραματισμούς με τα υφάσματα που θα μας χάριζαν νέες τεχνολογίες στα χρόνια που θα ακολουθούσαν.

Οι λόγοι που λατρεύουμε το κλασικότερο jacket της BarbourAllie Holloway

Παρόλα, αυτά, όπως και ο Jonathan Evans, ο style director του αμερικάνικου Esquire, θα ξεκινήσουμε με την αξία του. Ο κύριος λόγος που λατρεύουμε την Barbour είναι γιατί φτιάχνει τζάκετ που αξίζουν τα λεφτά τους -αλλά και τα δικά σου χρήματα- με το εικονικό σχέδιο Bedale να είναι ένα από αυτά που αγαπάμε περισσότερο.

Όσο πιο πολύ το φοράς, τόσο καλύτερο γίνεται

Ακούγεται κλισέ αλλά το συγκεκριμένο τζάκετ είναι ένα από τα λίγα ρούχα της αντρικής γκαρνταρόμπας, μαζί με το αγαπημένο σου τζην, που όντως ισχύει. Οι cool αλλαγές στο χρώμα και οι ζάρες που αποκτά καθώς παλιώνει πάνω σου του δίνουν μία μοναδική πατίνα και το κάνουν παντελώς μοναδικό και "δικό σου".

BARBOUR JACKET 2Allie Holloway

Κάνει τη δουλειά

Κοινώς, σε κρατάει ζεστό, στεγνό και στιλάτο. Η κερωμένη του επιφάνεια λειτουργεί ως αντιανεμικό προστατεύοντάς σε, εκτός από τη βροχή, και από το κρύο. Έτσι, μπορείς να το φορέσεις τις παγωμένες χειμωνιάτικες ημέρες με ένα πουλόβερ, αλλά και στις ανοιξιάτικες βροχές πάνω από ένα ελαφρύ T-shirt. Το καλοκαίρι το κερώνεις ξανά σύμφωνα με τις οδηγίες για να το αποθηκεύσεις και το βγάζεις ξανά από την ντουλάπα σου το φθινόπωρο.

Είναι εκπληκτικά εύκολο ρούχο

Ως brand, η Barbour έχει συνδεθεί με τους ευγενείς και τους αριστοκράτες της βρετανικής επαρχίας. Παρόλα αυτά, το Bedale με το πιο κοντό πατρόν, που είναι εμπνευσμένο από το άθλημα της ιππασίας, μπορεί να σταθεί στιλιστικά με άπειρες επιλογές: με ένα φαρδύ T-Shirt και ένα chinos που σταματάει στον αστράγαλο, με ένα ψηλόμεσο παντελόνι και μία χαλαρή ζακέτα, ακόμα και με ένα απλό μπλουζάκι και ένα τζην.

BARBOUR JACKET 3Allie Holloway

Κάποια ρούχα είναι πραγματικά τόσο κλασικά που υπερβαίνουν την εποχή τους. Δεν είναι απλώς διαχρονικά, αλλά αχρονικά, μπορούν να δείχνουν πάντοτε νέα, καθώς είναι δείγματα design που διαφεύγουν των ντεμοντέ συνδηλώσεων. Το Bedale, μάλλον είναι ένα από αυτά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.