Shorts: Ένας οδηγός για το φετινό καλοκαίρι

Τι shorts να επιλέξεις και πώς να τα φορέσεις σωστά.

Shorts, ένα κομμάτι της αντρικής γκαρνταρόμπας που απαιτεί οδηγίες χρήσης. Κι αυτό γιατί κάποιοι άντρες κυκλοφορούν με shorts από τον Μάρτη και κάποιοι άλλοι τα αποφεύγουν μέχρι να αρχίσει να σκάει ο τζίτζικας. Και οι δύο κατηγορίες έχουν τα δίκια τους. Κι αυτό γιατί πλάι στην αίσθηση ελευθερίας που δίνουν τα αντρικά σορτς στα γυμνά πόδια, υπάρχουν και οι αμφιβολίες του τύπου αν τα πόδια μας είναι πολύ άσπρα ή αν το μήκος των shorts που φοράμε είναι το σωστό.

Οι βασικοί κανόνες 

Καταρχήν, το μήκος το σωστό των shorts τελειώνει ακριβώς πάνω από το γόνατο, κάτι που, σύμφωνα με το ολλανδικό Esquire, τα κάνει να μπορούν να φορεθούν από την παραλία μέχρι σε ένα garden party

Αν είσαι περήφανος για τους γυμνασμένους και μαυρισμένους σου μηρούς, μπορείς να πας και στην κατηγορία αυτών που σου φτάνουν έως τη μέση του μηρού.

Παρόλα αυτά, όπως και για καθετί άλλο στον κόσμο, το μέτρο είναι πάντα ο άνθρωπος. Επίλεξε, λοιπόν, τα shorts στο μήκος που σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα και ωραίος.

Τώρα, όσον αφορά τα άσπρα πόδια, το χρώμα τους αλλάζει μόνο με την υγιή έκθεση στον ήλιο, αν και ίσως να πρέπει να αποδεχθείς ότι και η γαλακτερή επιδερμίδα έχει δικαίωμα στη στιλιστική αυτοδιάθεση.

Στο χρώμα της άμμου 

Shorts: Ένας οδηγός για το φετινό καλοκαίριH&M

Τα πρώτα shorts που αγοράζεις κάθε καλοκαίρι καλό θα ήταν να είναι σε ένα βασικό χρώμα, όπως αυτό της άμμου που ταιριάζει με τα πάντα, από λευκά λινά πουκάμισα και μαρινιέρες μέχρι χρωματιστά πόλο.

Σε ναυτικό μπλε

NAVY BLUE SHORTSAMI Paris

Αγαπημένη απόχρωση, τελεία και παύλα. Ταίριαξε τα navy blue shorts σου με ένα ανοιχτόχρωμο T-shirt, πουκάμισο ή πόλο για να δημιουργήσεις ένα ενδιαφέρον σύνολο που θα σε κρατήσει δροσερό.

Οι πιο μοδάτες επιλογές 

VERSACE SHORTSVersace

Με παραδείσια πουλιά, κάθετες ρίγες που κάνουν τα πόδια να φαίνονται πιο μακριά, μικρά η μεγαλύτερα πουά, καρό ή μονόχρωμα σε neon αποχρώσεις, αυτά τα shorts φοριούνται με αυτοπεποίθηση και σε κάνουν να ξεχωρίζεις.

Πώς να φορέσεις τα shorts σου

Με αυτά που είναι σε ουδέτερες αποχρώσεις έχεις όσα περιθώρια ελευθερίας αναζητάς για να τα σετάρεις με τα πάντα. Από μονόχρωμα T-shirts μέχρι χαβανέζικα πουκάμισα. Ακόμα και με ένα ωραίο φούτερ όταν αργά το απόγευμα αρχίζει να δροσίζει στα νησιά.

> Διάβασε ακόμα: Η μεγάλη επιστροφή του χαβανέζικου πουκάμισου

Για τα πιο "εκκεντρικά" θα πρέπει να βάλεις τη δημιουργική σου φαντασία να δουλέψει όσον αφορά τους συνδυασμούς, αλλά μιας και είχες ήδη την τόλμη να τα αγοράσεις, σου έχουμε εμπιστοσύνη στο ότι διαθέτεις αρκετή.

> Διάβασε ακόμα: Μαγιό για να ξεχωρίσεις αυτό το καλοκαίρι

Όσον αφορά τα παπούτσια σου, προτίμησε loafers για πιο επίσημα looks και εσπαντρίγιες ή σανδάλια για ένα "summer is easy" εφέ. Αλλιώς, τα φοράς ακόμα και με τα αθλητικά σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.