Τα trends του φθινοπώρου

Άνετα κοστούμια, δερμάτινα τζάκετ και 6 ακόμα κυρίαρχες τάσεις της αντρικής μόδας για το Φθινόπωρο του 2021.

Ο Σεπτέμβρης είναι ήδη εδώ κάτι το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να δεις τι θα φορέσεις τους μήνες που ακολουθούν και κατά τους οποίους, δεν γίνεται, κάποια στιγμή θα ξεσφίξουν οι ζέστες και θα πιάσουν τα πρώτα κρύα. Ακόμα και αν διαθέτεις ήδη μία άψογη, κλασική φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα, μόνο να κερδίσεις έχεις με το να την εμπλουτίσεις με κάποια κομμάτια από τις νέες τάσεις της αντρικής μόδας για το Φθινόπωρο του 2021, στις οποίες, όπως διαβάζουμε και στο ολλανδικό Esquire, αντικατοπτρίζονται οι ανάγκες για άνεση και αισιοδοξία που προέκυψαν λόγω της πανδημίας. 

Το παλτό-ρόμπα

Τα trends του φθινοπώρουΕίναι μία τάση που την είδαμε στους οίκους Louis Vuitton (φωτογραφία δεξιά), Jil Sander και Fendi. Φέτος, τα υπερcosy πανωφόρια που μοιάζουν με παππουδέ αντρικές ρόμπες διαθέτουν shawl κολάρο, δένουν στη μέση με ζώνη και είναι φτιαγμένα από απαλά, βουτυρένια υφάσματα, όπως αυτά που προκύπτουν από την ανάμειξη του μαλλιού με το κασμίρι.

Το κοστούμι της νέας εποχής

ERMENEGILDO ZEGNA FALL 2021Όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε από τα σπίτια μας τα κοστούμια έπεσαν σε αχρηστία. Μετά τη -μερική ή ολική- επιστροφή μας στο γραφείο, πάλι, δεν επανέκτησαν ποτέ την προηγούμενη αίγλη τους. Γι' αυτό και φέτος προσαρμόστηκαν στη νέα πραγματικότητα υπό τη μορφή του μη-κοστουμιού κοστουμιού -όπως αυτό του οίκου Ermenegildo Zegna (φωτογραφία δεξιά)- το οποίο, συνήθως, δεν έχει ούτε πέτα, ούτε σκληρούς ώμους, αλλά ούτε και φόδρα.

Το πιτζαμέ look

STUDIES - FALL 2021Οι πιτζάμες του παππού δεν ήταν ποτέ τόσο σικ φορεμένες ως ένδυμα εξωτερικού χώρου. Είτε είναι μεταξωτές, όπως αυτές του brand Studies στη φωτογραφία δεξιά, είτε είναι πλεκτές, προσθέτουν στα φθινοπωρινά αντρικά looks ένα κάποιο sexiness, ειδικά όταν τα 2-3 πάνω κουμπάκια του πουκαμίσου τους παραμένουν ανοιχτά.

> Διάβασε ακόμα: Τσόκαρα με κάλτσες, ψάρι χωρίς ποδήλατο

Οι γήινοι τόνοι

ACNE STUDIOS - FALL 2021Οι μεγάλοι οίκοι μόδας -δες Loewe, Louis Vuitton, Tod's και Acne Studios (φωτογραφία δεξιά)- φαίνεται ότι φέτος δεν μπορούν να βάλουν φρένο στην απαλότητα των ρούχων τους. Έτσι, μετά από τα υφάσματα για αγκαλίτσες, το προχώρησαν το θέμα και στη χρωματική τους παλέτα, η οποία μπορεί επίσης να περιγραφεί ως απαλή, καθώς είναι γεμάτη καραμελένιες αποχρώσεις, φουλ στη ζάχαρη, τον καφέ, την κρέμα και το γάλα.

Το μπέιζμπολ τζάκετ

BURBERRY - FALL 2021Η αθλητική ενδυμασία ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά (τραβά, τραβά). Αυτή τη σεζόν, απ' όλα τα σπορ κομμάτια, τη δόξα την κλέβει βέβαια το μπέιζμπολ τζάκετ (της Burberry αυτό της φωτογραφίας δεξιά), συχνά γεμάτο μπαλώματα και αντιθέσεις στους χρωματικούς συνδυασμούς.

Το δερμάτινο τζάκετ

FENDI - FALL 2021Το δέρμα είναι ένα υλικό που οι περισσότεροι -για να μην πούμε οι απανταχού- φιλόζωοι δεν θέλουν να το βλέπουν στα μάτια τους. Παρόλα αυτά συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά για τα τζάκετ και τα λοιπά πανωφόρια της αντρικής γκαρνταρόμπας τα οποία φέτος μακραίνουν και γίνονται τύπου Matrix, όπως συνέβη στον οίκο Fendi (φωτογραφία δεξιά).

> Διάβασε ακόμα: 10 μαθήματα αντρικού στυλ από την Inès de la Fressange

Το κόκκινο της φωτιάς

CASABLANCA - FALL 2021Αν υπάρχει ένα χρώμα που να ξεχωρίζει σε όλες τις συλλογές των μεγάλων οίκων για τη σεζόν Φ/Χ 2021 αυτό είναι το φλογερό κόκκινο. Το είδαμε μάλιστα να παίρνει τη μορφή κοστουμιού (ενίοτε του μη-κοστουμιού κοστουμιού) στις συλλογές των οίκων Canali, Louis Vuitton, Alyx, Casablanca (φωτογραφία δεξιά), Isabel Marant και ERL. Για να παίξουμε με τα σλόγκαν των περιοδικών αλά παλαιά, το κόκκινο είναι το νέο μαύρο.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.