Virgil Abloh, ο Karl Lagerfeld των Millennials

O σπουδαίος Αμερικανός μόδιστρος και artistic director του menswear της Louis Vuitton έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 41 ετών.

'Οι LVMH, Louis Vuitton και Off White ανακοινώνουν συντετριμμένοι, σήμερα Κυριακή 28 Νοεμβίου, τον θάνατο του Virgil Abloh μετά από πολυετή ιδιωτική μάχη με τον καρκίνο'. Η ανακοίνωση του περιβόητου οίκου μόδας πάγωσε τους πάντες, με τον περίφημο DJ, entrepreneur και fashion designer να αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 41 ετών.

"Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από αυτά τα τρομερά νέα. Ο Virgil δεν ήταν μόνο ένας ιδιοφυής σχεδιαστής και οραματιστής, αλλά επίσης ένας άνθρωπος με όμορφη ψυχή και μεγάλη σοφία. Όλη η οικογένεια του LVMH με συντροφεύει σε αυτές τις στιγμές της μεγάλης θλίψης και όλοι σκεφτόμαστε τους αγαπημένους τους, που έχασαν το σύζυγο, τον πατέρα, τον αδερφό, τον γιο και φίλο τους" ανέφερε ο Bernard Arnault, CEO του ομίλου.

O Karl Lagerfeld των Millennials

O Virgil Abloh αποτέλεσε έναν από τους πιο δημοφιλείς σχεδιαστές της σύγχρονης εποχής, έχοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστεί ως 'Karl Lagerfeld των Millennials'. Ο γκανέζικης καταγωγής σχεδιαστής από το Ίλινοϊς μπήκε στο κορυφαίο επίπεδο της μόδας πίσω στο 2009, μέσω internship στη Fendi, όπου βρέθηκε μαζί με τον ράπερ Kanye West.

Οι δύο τους ξεκίνησαν αργότερα να συνεργάζονται, για να υπάρξει το 2012 το launching του high-end streetwear brand Off-White, μέσω του οποίου ο Abloh μπήκε στο μάτι της Louis Vuitton.

Virgil Abloh, ο Karl Lagerfeld των Millennials

Στις 25 Μαρτίου του 2018 έγινε ο πρώτος αφρικανικής καταγωγής Αμερικανός σχεδιαστής που προσελήφθη ως καλλιτεχνικός διευθυντής σε έναν πολυτελή γαλλικό οίκο μόδας.

Την ίδια χρονιά, το ΤΙΜΕ τον συμπεριέλαβε ως έναν από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο.

Το προσωπικό του στυλ σαν σφραγίδα των brands

Ο Virgil Abloh διέθετε μοναδικό στυλ, το οποίο ουσιαστικά αποτέλεσε και τη βάση του Off – White: Άνετο, αλλά κομψό. Ξεχωριστό, σε καμία περίπτωση όμως κραυγαλέο.

Ένα στυλ που ΄πάντρεψε' ιδανικά την πρακτικότητα με την φινέτσα και τις loose γραμμές, δημιουργώντας τη δική του εκδοχή στο streetwear look.

VIRGIL ABLOH 2

Δίχως υπερβολή, ο Abloh απέδειξε πως το streetwear look χρόνια δεν κοιτά. Φοριέται άνετα από ενήλικες, όχι μόνο από πιτσιρικάδες, αρκεί να μπορεί να υποστηριχθεί ανάλογα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @virgilabloh

Για την ακρίβεια, η προσέγγισή του γεφύρωνε τον κόσμο του hip hop και της υψηλής μόδας, με έναν μοναδικό τρόπο.

Και ο Abloh γνώριζε πολύ καλά πώς να κάνει όλα τα παραπάνω σωστά. Ή για την ακρίβεια με τον δικό του τρόπο.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα