Όταν ο Pep Guardiola έγινε μοντέλο για τον Antonio Miró

Μία ιστορία που ξεκινά από το κέντρο της Μπαρτσελόνα και καταλήγει στα ντεφιλέ της υψηλής ραπτικής.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 10 Φεβρουαρίου 2023

Είναι μάλλον περιττό να σου αναφέρω ότι ο Pep Guardiola είναι ένας από τους πιο στιλάτους ανθρώπους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η σχέση του προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι με την υψηλή ραπτική ξεκινά αρκετά χρόνια πριν. Αλλά πρώτα λίγη haute couture ιστορία. Στις 3 Φεβρουαρίου, ο διάσημος Ισπανός σχεδιαστής μόδας Antonio Miró έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών. Ο Miró άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην Βαρκελώνη στα 20 του χρόνια, προτού αργότερα εκτοξεύσει τις μετοχές και τη φήμη του brand του. Μεταξύ άλλων, ήταν εκείνος που έντυσε τους αθλητές της Ισπανίας στους Ολυμπιακού Αγώνες του 1992, που διεξήχθησαν στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Όταν η μόδα συνάντησε την Μπάρτσα

Ο -γιος ράφτη- Antonio Miró ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της μόδας στην Ιβηρική και ξεχώριζε για τις σκόπιμες ατέλειες στα κομμάτια του.

Συχνά δε, προτιμούσε για τις επιδείξεις του άτομα που δεν ήταν απαραίτητα μοντέλα αλλά προέρχονταν από άλλους χώρους - του θεάματος και μη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @2020davidmiro

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @2020davidmiro

Μετά το θάνατό του, ο γιος του David, μοιράστηκε μέσω Instagram κάποιες σπάνιες φωτογραφίες από την καριέρα του. Ανάμεσα σε αυτές, μερικές από τις επισκέψεις των George Harrison και Herbie Hancock στην μπουτίκ της οικογένειας στη Βαρκελώνη.

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου όμως πρόσεξαν κάποιες άλλες: Ο Pep Guardiola ήταν ανάμεσα σε εκείνα τα απροσδόκητα άτομα που παρέλασαν στην πασαρέλα για λογαριασμό του.

> Διάβασε ακόμη: Τα πολυτελή αυτοκίνητα που έχει καταστρέψει ο Pep Guardiola στην Αγγλία

Βρισκόμαστε λοιπόν στα mid-90s και ο σημερινός κορυφαίος προπονητής ήταν ένα από αστέρια -και αρχηγός- της Μπαρτσελόνα καθώς και ένας από τους πιο χαρισματικούς μέσους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο Pep ήταν fan των ρούχων του Miró και ζήτησε από τον ίδιο τον σχεδιαστή να πάρει μέρος σε μία από τις επιδείξεις του.

Όταν ο Pep Guardiola έγινε μοντέλο για τον Antonio MiróInstagram/ @2020davidmiro
Ο ΠΕΠ ΓΚΟΥΡΝΤΙΟΛΑ ΣΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΜΙΡΟ ΜΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙInstagram/ @2020davidmiro

Ο σχεδιαστής, φίλαθλος των Μπλαουγκράνα, δέχτηκε αμέσως, με το νο.4 των Καταλανών να συμμετέχει. Το έκανε δίχως την έγκριση του τότε προπονητή του, Johan Cruyff, ο οποίος στη συνέχεια τον τιμώρησε για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. 

Αμέσως μετά, τα ρούχα που φόρεσε ο Guardiola έγιναν sold-out μέσα σε λίγες ημέρες, με τον ίδιο τον Cruyff να αγοράζει μερικά εξ' αυτών. Το οξύμωρο είναι πως ο γιος Miró είχε ζητήσει από τον Gerard Piqué να κάνει κάτι αντίστοιχο με τον Guardiola, λίγα χρόνια πριν.

> Διάβασε ακόμη: Η πιο στιλάτη ποδοσφαιρική ομάδα αυτή τη σεζόν

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα δέχτηκε αλλά τελικά δε συνέβη κάτι τέτοιο. Αιτία ήταν η εκκωφαντική άρνηση του -τότε-προπονητή του. Ποιος ήταν αυτός; Ο Pep Guardiola.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ο Jake Gyllenhaal είναι δεινός ιστιοπλόος

Χρειάστηκε να δούμε τη νέα καμπάνια της Prada για να το συνειδητοποιήσουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στον 'οίκο' του Adrien Brody το στυλ είναι διαχρονικό

Ο 50χρονος από σήμερα, ηθοποιός ξεχωρίζει για την αισθητική του.

Γραφει Νικη Κοντομηνα