4 απλά βήματα για να χτίσεις το στυλ σου από το μηδέν

Μην παίρνεις τον εαυτό σου στα σοβαρά και διασκέδασε εξερευνώντας τα όρια του προσωπικού σου στυλ.

Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει ζεις ήδη στο μέλλον, κάτι το οποίο αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να οραματιστείς τώρα, τη στιγμή που μιλάμε, το πώς θέλεις να είναι η εικόνα σου και να τη χτίσεις, αν δεν την έχεις, από το μηδέν. Καθώς είσαι, λοιπόν, στον πηγεμό για τη νέα Ιθάκη του (αντρικού) στυλ σου, έχε κατά νου ότι η εμφάνισή σου εκλαμβάνεται, από τους άλλους, συνήθως αλλά όχι πάντα, ως μια έκφραση της προσωπικότητας, του γούστου και των ενδιαφερόντων σου. Σημαντικό αυτό, αλλά δεν χρειάζεται να το πάρεις στα σοβαρά. Απλώς λάβε υπόψη σου, στο βαθμό που σου βγει και χωρίς να πιεστείς, τους τέσσερις κανόνες που ακολουθούν.

Αναγνώρισε το ποιος είσαι

Κάτσε και σκέψου το σε τι φάση βρίσκεσαι στιλιστικά τώρα, (ξε)καθάρισε τις ντουλάπες σου, βάλε σε μια σειρά το πώς εξελίχθηκε ο τρόπος που ντύνεσαι από όταν ήσουν έφηβος μέχρι σήμερα, τι τάσεις μόδας ακολούθησες, ποια υφάσματα και ποια πατρόν ένιωσες ότι σε κάνουν να νιώθεις άνετα. 

4 απλά βήματα για να χτίσεις το στυλ σου από το μηδένGetty Images

Σκέψου το σε τι φάση είσαι

Δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα -παρότι αποτελεί statement- το να πηγαίνεις με κοστούμι και γραβάτα στη δουλειά αν εργάζεσαι σε πιτσαρία. Είναι κάπως πιο βολικό το να φοράς ρούχα που εξυπηρετούν τις πρακτικές ανάγκες της καθημερινότητάς σου ενώ, εργαλειακά, κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να ντύνεσαι σύμφωνα με τις προαπαιτήσεις της dream job σου (αν δεν την κάνεις ήδη) και όχι της εργασίας που κάνεις τώρα. Εμείς, θα σου πούμε απλώς να ντύνεσαι όπως σου αρέσει. 

> Διάβασε ακόμα: Η τέχνη της αντρικής ένδυσης στο V&A Museum

Δες τον εαυτό σου σε άλλα outfits

Το ότι έχεις τη δική σου προσωπικότητα η οποία είναι μία (αμφισβητήσιμο αυτό) δεν σημαίνει ότι είσαι ο ίδιος κάθε μέρα, ούτε ο ίδιος σε κάθε πλαίσιο στο οποίο βρίσκεσαι. Χτίσε, λοιπόν, τα looks σου ανάλογα με το πώς εσύ θα αισθάνεσαι άνετα σε κάθε διαφορετικό πλαίσιο (π.χ. στο γραφείο, στο γυμναστήριο, στο club).

> Διάβασε ακόμα: Ποιος αποφασίζει τι ρούχα φοράμε; Εμείς, οι σχεδιαστές ή κάποιος αλγόριθμος;

Να τολμάς και να πειραματίζεσαι

Μόνο να κερδίσεις έχεις βγαίνοντας από την comfort zone σου. Σπάσε τους στιλιστικούς κανόνες που σε περιορίζουν σαν να ήταν αλυσίδες, δοκίμασε ρούχα που δεν συνηθίζεις να φοράς, κάνε πρωτότυπους συνδυασμούς. Μην παίρνεις τον εαυτό σου πολύ στα σοβαρά, διασκέδασέ το. Αυτός, άλλωστε, είναι ο πιο fun τρόπος για να αποκτήσεις προσωπικό και αναγνωρίσιμο στυλ.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.