Μπαίνοντας στα ρούχα του Matt Smith

Ο βρετανός ηθοποιός, Matt Smith, γιορτάζει σήμερα τα 41α του γενέθλια και εμείς αναπολούμε την πιο εμβληματική εμφάνισή του.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 28 Δεκεμβρίου 2023

Εμείς οι κοινοί θνητοί, βλέπουμε τις λαμπερές εκδηλώσεις βραβείων ως ένα απλό θέαμα. Κάποιοι δεν τις βλέπουμε και καθόλου, εδώ που τα λέμε. Μήπως όμως, έχεις αναρωτηθεί ποτέ, πως αισθάνονται εκείνοι που συμμετέχουν σε αυτές; Ηθοποιοί, σκηνοθέτες και σεναριογράφοι μετρούν και τα δευτερόλεπτα μέχρι τη στιγμή της ανακοίνωσης των βραβείων, περιμένοντας να ακούσουν το δικό τους όνομα. Και σα να μη φτάνει αυτό, κάθε διοργάνωση πρέπει να συνοδεύεται και από την κατάλληλη εμφάνιση, εκείνη που θα είναι πάντα εντυπωσιακή, αλλά ποτέ υπερβολική. Έχοντας αυτό κατά νου, ο Matt Smith, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 41 του χρόνια, καταφέρνει να δείχνει πάντα (μα πάντα) σένιος.

Μπαίνοντας στα Critics Choice Awards τον περασμένο Ιανουάριο, όπου ήταν υποψήφιος για τον Α' Ανδρικό Ρόλο στη δραματική σειρά House of the Dragon, ο ηθοποιός με καταγωγή από το Northampton ήταν ντυμένος από την κορυφή ως τα νύχια με Valentino. Ναι για εμάς, αυτή είναι η πιο εμβληματική του εμφάνιση μέχρι τώρα και ένα look που θα μνημονεύουμε χρόνια ως παράδειγμα προς μίμηση για τέτοιες ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Μπαίνοντας στα ρούχα του Matt SmithSteve Granitz/FilmMagic

Όχι μόνο ξέφυγε από την καθιερωμένη black-tie στολή, αλλά ο 41χρονος μπήκε στις λίστες με τους πιο καλοντυμένους παγκοσμίως για την ανεπιτήδευτη επιλογή του κουστουμιού του. Με ανοιχτό γιακά, παντελόνι σε baggy γραμμή και σακάκι τύπου Bond, η εμφάνιση του Smith "άγγιξε" κάποιο ανώτερο επίπεδο κομψότητας.

Matt SmithKevin Winter/Getty Images for Critics Choice Association

Τότε, μιλώντας στο βρετανικό Esquire, είχε αναφερθεί στα επιμέρους στοιχεία του look που τον "κέρδισαν", αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν ήταν τυχαίο σε αυτή την εμφάνιση και πως ο ηθοποιός γνωρίζει πραγματικά από στυλ.

"Αγαπώ τον Valentino επειδή είναι μια όμορφη ιταλική μάρκα", είχε πει ο Smith. "Ειδικά με αυτό το κοστούμι- δεν είχα φορέσει ποτέ ένα ιβουάρ σακάκι. Μου άρεσε το πουκάμισο και το είδος της μακριάς γραβάτας με την οποία θα μπορούσες να είσαι ευρηματικός, και μου άρεσε το ψηλόμεσο παντελόνι με το ελαφρύ φούντωμα και το σπάσιμο στο κάτω μέρος. Νομίζω ότι του έδινε μια κομψή πινελιά".

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.