Ο Timothée Chalamet μόλις φόρεσε το κοστούμι των κοστουμιών

Είναι αυτό που πρέπει να έχεις στη ντουλάπα σου, σώζει ζωές και καταστάσεις.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 28 Δεκεμβρίου 2023

Τα τελευταία χρόνια στη μόδα, τα έχουμε δει -κυριολεκτικά- όλα. Από αθλητικά παπούτσια δίχως φτέρνα μέχρι τρία νούμερα μεγαλύτερα παντελόνια και από παντόφλες που μοιάζουν με καουμπόικες μπότες μέχρι γραβάτες συνδυασμένες με τζιν βερμούδα και t-shirt. Δεν το κρύβουμε πως όλα αυτά έχουν το ενδιαφέρον τους, ωστόσο, όλη αυτή η (υπέρ)προσπάθεια για καινοτομία και ιδιαιτερότητα, δύσκολα, μπορεί να συναγωνιστεί με ένα κλασικό, διαχρονικό και απλό ντύσιμο. Όπως αυτό του Timothée Chalamet βρε παιδί μου.

Στα 27 του χρόνια, ο πρωταγωνιστής των ταινιών Dune έχει ήδη αναδειχθεί σε ένα παγκόσμιο style icon. Και, μάλιστα, αυτό το έχει καταφέρει κάνοντας κάποιες αρκετά τολμηρές επιλογές, μεταξύ των οποίων το ξώπλατο look που είχε φορέσει τον Σεπτέμβριο του 2022, αλλά και το ασημί κουστούμι με τις έντονες σατέν υφές, που επέλεξε στο Φεστιβάλ Βενετίας, του 2019.

Γίνεται εύκολα κατανοητό, λοιπόν, πως ο Chalamet αρέσκεται να ενσωματώνει απρόσμενα, και πολλές φορές, θηλυκά στοιχεία στο ντύσιμό του, κάτι που τον έχει δικαιώσει πολλάκις, άσχετα αν μας αρέσει εμάς ή όχι. Αυτήν τη φορά, ωστόσο, ο ηθοποιός απομακρύνθηκε από αυτήν τη λογική και προτίμησε αυτό που στα μάτια μας είναι το απόλυτο.

Ο Timothée Chalamet μόλις φόρεσε το κοστούμι των κοστουμιώνNoam Galai/Getty Images for WSJ. Magazine Innovators Awards

Ο σύντροφος της Kylie Jenner παραβρέθηκε σε επίσημο gala, φορώντας ένα μαύρο κοστούμι, συνδυασμένο με μαύρο πουκάμισο και ένα ζευγάρι κομψά μαύρα παπούτσια. Η επιτυχία του look αυτού, έγκειται στον αυστηρό του χαρακτήρα και την απόλυτα, αρρενωπή γοητεία του.

Συμπέρασμα; Ο Chalamet καταφέρνει να εμπνεύσει στιλιστικά, είτε φοράει κάτι αναπάντεχο και προχωρημένο, είτε ντυμένος, από την κορυφή έως τα νύχια, με την επιτομή του κλασικού. Εμείς προφανώς προτιμάμε το δεύτερο χωρίς δεύτερη κουβέντα. Φίλε Timothée, τα σπέκια μας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.