Φορώντας κοντομάνικο πουκάμισο με στυλ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαιρινά ρούχα.

"Μόδα είναι, κύκλους κάνει", λέει το κλισέ και η αλήθεια είναι ότι κάθε σεζόν επανέρχονατι στο προσκήνιο ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ που πρωταγωνίστησαν σε περασμένες δεκαετίες και σήμερα ίσως τα χαρακτήριζε κάποιος -παρορμητικά- παρωχημένα. Εμείς πάλι, θα τα αποκαλούσαμε δύσκολα, καθώς αν δεν γνωρίζεις πώς να τα φορέσεις σωστά κινδυνεύεις να παίξεις κορώνα - γράμματα την εικόνα σου.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει το κοντομάνικο πουκάμισο. Η κοντομάνικη εκδοχή του κλασικού πουκάμισου, που έγινε τάση στα 50s και 60s, κυρίως χάρη σε style icons, όπως οι Elvis Presley, Billy Fury, Marlon Brando και James Dean, οι οποίοι τα κρέμασαν στη γκαρνταρόμπα τους.

Επειδή όμως οι καιροί έχουν αλλάξει, το ίδιο και οι τάσεις μόδας, συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις -από την εφαρμογή, το ύφασμα και το χρώμα μέχρι τους ενδυματολογικούς κανόνες- για να φορέσεις με τον πλέον σύγχρονο τρόπο το κοντομάνικο πουκάμισο.

Η εφαρμογή

Φορώντας κοντομάνικο πουκάμισο με στυλ

Πρώτον, φρόντισε να αγοράσεις ένα κοντομάνικο πουκάμισο που να αγκαλιάζει αρμονικά τον κορμό σου. Να μην είναι δηλαδή ούτε στενό, ούτε φαρδύ. Δεύτερον, τα μανίκια να μην χωρούν το δικό σου μπράτσο και ένα δεύτερο -τα υπερμεγέθη μανίκια είναι εκτός τόπου και χρόνου- και να τελειώνουν σε ένα στρωμένο ρεβέρ. Και τρίτον, όλα τα κουμπιά να είναι κλειστά. Το αβυσσαλέο ντεκολτέ άφησέ το για τον James Dean.

Το ύφασμα

Το γεγονός ότι το κοντομάνικο πουκάμισο είναι εκ φύσεως casual, μιας και δύσκολα μπορεί να φορεθεί σε επίσημη περίσταση, επιβάλλει υλικό κατασκευής του να είναι πάνω απ' όλα ποιοτικό. Προτίμησε λοιπόν στιβαρά υφάσματα, όπως είναι το βαμβάκι και όχι το λινάρι. Πολύ καλή επιλογή είναι επίσης κι εκείνη του denim.

Το χρώμα

Τα κοντομάνικα πουκάμισα δεν αγαπούν την απόλυτη μονοχρωμία. Για παράδειγμα ένα λευκό ή μαύρο ή μπλε ή καφέ κοντομάνικο πουκάμισο είναι ένα αδιάφορο κομμάτι. Επένδυσε λοιπόν είτε σε κλασικά μοτίβα, όπως είναι το καρό και οι ρίγες, είτε σε πιο εκκεντρικά prints, βλέπε φλοράλ, που δείχνουν cool και στιλάτα.

Ο γιακάς

Δύο είναι τα είδη γιακά που φορά ένα κοντομάνικο πουκάμισο: ο κλασικός και ο κουβανέζικος, ο χαρακτηριστικός ανοιχτός γιακάς που θυμίζει τη V λαιμόκοψη των t-shirts και χαρίζει ένα vintage τόνο στην καλοκαιρινή εμφάνισή σου.

Οι σύγχρονοι κανόνες για να το φορέσεις με στυλ

ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

> Μην φοράς ποτέ κοντομάνικο πουκάμισο με γραβάτα, αλλά ούτε και με λοιπά αξεσουάρ στο λαιμό.

> Όσο καλός κι αν είσαι στους συνδυασμούς, το κοντομάνικο πουκάμισο με σακάκι δεν "δένει".

> Προτίμησε να το ταιριάξεις με chino ή τζην παντελόνια ή ακόμη και βερμούδα.

> Όπως επίσης με εσπαντρίγες, δερμάτινα sneakers, σουέντ loafers ή ακόμα και δερμάτινα σανδάλια στην περίπτωση πάντα που φορέσεις βερμούδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.