3 κινηματογραφικά πανωφόρια για το φετινό χειμώνα

Ρίξ' τα στους ώμους σου σαν άλλος ήρωας του σινεμά.

Φέτος το χειμώνα, προφυλάσσεις το στυλ σου από τις χαμηλές θερμοκρασίες με πανωφόρια που θα σε κάνουν να δείχνεις σαν ήρωας του σινεμά. 

To biker jacket

3 κινηματογραφικά πανωφόρια για το φετινό χειμώνα

Ρίξ' το στους ώμους σου με στυλ και attitude σαν άλλος Marlon Brando στον Ατίθασο (1953).

ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΟΔΑΟ Marlon Brando σε έναν από τους πιο εμβληματικούς ρόλους της καριέρας υποδύθηκε έναν από τους Μαύρους Επαναστάτες, μια συμμορία 40 μοτοσικλετιστών, που κλέβουν το δεύτερο βραβείο από ένα νόμιμο αγώνα μοτοσικλετών. Το "it” κομμάτι της ταινίας ήταν το μαύρο δερμάτινο biker jacket, δημιουργία των αδελφών Irving and Jack Schott το 1913, που έμελλε να γίνει σύμβολο του αντισυμβατικού στυλ και να συμπεριληφθεί στα all time classic ρούχα.

Style tip: Αντί για t-shirt, φόρεσε μία polo μπλουζα στην κοντομάνικη ή μακρυμάνικη εκδοχή της. 

To peacoat

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΑΝΩΦΟΡΙΑ

Τυλίξου με ένα ναυτικό επενδύτη σαν άλλος Robert Redford στις "Τρεις Μέρες του Κόνδορα" (1975).

ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΟΔΑΣτο φιλμ του Sydney Pollack, ο Robert Redford επαναπροσδιόρισε το αντρικό στυλ, κάνοντας μόδα τον ολόμαλλο, κλασσικό ναυτικό επενδύτη, συνδυασμένο με τζην παντελόνια, μάλλινα κασκόλ και μαύρα γυαλιά ηλίου. Ένα look άκρως επίκαιρο σήμερα.

 

 

Style tip: Αν δεν το κουμπώσεις, το σταυρωτό αυτό ημίπαλτο –όπως και το αντιστοιχο σακάκι– θα προσθέσει τα δικά του "στρώματα" στο συνολικό σου look. Κουμπωμένο θα κάνει τη φιγούρα σου να μοιάζει πιο συμπαγής και την εμφάνισή σου πιο αυστηρή και κομψή.

Το flight jacket

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΑΝΩΦΟΡΙΑ

Επένδυσε σε ένα G-1 σχέδιο και φόρεσέ το σαν άλλος Maverick στο Top Gun ​​​​​​(1986).

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΑΝΩΦΟΡΙΑΦορέθηκε για πρώτη φορά από τους πιλότους της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου. Τότε, το πιλοτήριο ήταν ακόμα κάμπριο και το εν λόγω μπουφάν κρατούσε ζεστούς τους αεροπόρους. Ήταν δερμάτινο με φερμουάρ και λάστιχο στο τελείωμά του. Το G-1, που φορέθηκε γύρω στο 1947 από τους πιλότους του Πολεμικού Ναυτικού, είναι ένα από τα πιο θρυλικά μοντέλα του flight jacket.  Το αναβίωσε και το επαναπροσδιόρισε δεκαετίες αργότερα, ο Tom Cruise στο Top Gun.

Style tip: Ο μινιμαλισμός είναι μονόδρομος στους ενδυματολογικούς και χρωματικούς συνδυασμούς. Προτίμησε κλασικά υφάσματα και χρώματα, όχι όμως πάνω από τρεις αποχρώσεις μαζί. 

(Φωτογραφίες: Δημήτρης Σκουλός, Επιμέλεια: Βίβιαν Ρουβέλα, Grooming: Ζέφη Σιάτου, Βοηθός φωτογράφου: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Μοντέλο: Anthony - D Models Agency)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα