Το βελούδο είναι το ύφασμα που θα φορέσεις φέτος τις γιορτές

Ζεστό, απαλό και κομψό, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για ένα επίσημο βραδινό ντύσιμο.

Συνυφασμένο με την αριστοκρατία, το σεξ απίλ και το απαλό άγγιγμα, το βελούδο είναι το ίσως πιο πολυτελές ύφασμα στη βιομηχανία της μόδας. Το ύφασμα των βασιλιάδων και της υψηλής κοινωνίας του 18ου αιώνα, που παραπέμπει στο μπαρόκ στυλ και τα τελευταία δύο με τρία χρόνια πρωταγωνιστεί στις χειμωνιάτικες τάσεις μόδας αντρών και γυναικών.

Πώς θα εντάξεις λοιπόν το συγκεκριμένο υλικό στο ντύσιμό σου και δη στο εορταστικό, μιας και τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά αποτελούν την καλύτερη αφορμή για ένα velvet touch στο look σου; Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να το φορέσεις με τον πιο κομψό και φρέσκο τρόπο.

Το βελούδινο κοστούμι

Το βελούδο είναι το ύφασμα που θα φορέσεις φέτος τις γιορτές

Προτίμησέ το είτε στη σταυρωτή, είτε στη δίκουμπη εκδοχή του και σε σκούρες αποχρώσεις του πράσινου, γκρι, μπλε, κόκκινου και φυσικά στο χρώμα που έχει ταυτιστεί όσο κανένα άλλο με το συγκεκριμένο ύφασμα, το μαύρο. Συνδύασέ το με ζιβάγκο και sneakers για ένα smart casual look ή με πουκάμισο και μοκασίνια σε μία επίσημη περίσταση.

Το βελούδινο blazer

ΒΕΛΟΥΔΟ


Αν πάλι νομίζεις ότι ένα βελούδινο κοστούμι είναι αρκετά εκκεντρικό για το στυλ σου, τότε η πιο ασφαλής επιλογή για να μην νιώθεις έξω από τα νερά σου είναι ένα blazer. Και πάλι, διαλέγεις ένα σκουρόχρωμο κομμάτι στις αποχρώσεις που προαναφέραμε και σε slim γραμμή και το "παντρεύεις" με σκούρο τζην παντελόνι, t-shirt ή πουκάμισο και chelsea boots για μία πιο ροκ, αλλά πάντα κομψή, εμφάνιση.

Το βελούδινο bomber jacket

ΒΕΛΟΥΔΟ

Στην περίπτωση τώρα που τίποτα από τα παραπάνω δεν ταιριάζει στο προσωπικό σου στυλ, μιας και οι στιλιστικές σου επιρροές ανήκουν περισσότερο στην streetwear κουλτούρα, ένα bomber jacket φτιαγμένο από βελούδο αντί από το κλασικό νάιλον ύφασμα θα δώσει στην εμφάνισή σου την απαραίτητη εορταστική λάμψη.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.