5 διαφορετικές εκδοχές του φουσκωτού μπουφάν για κομψό στυλ

Ποιος είπε ότι το puffer jacket δεν μπορεί να είναι στιλάτο;

Υπήρχε μία εποχή που το φουσκωτό μπουφάν (αγγλιστί, το puffer jacket) ήταν συνυφασμένο αποκλειστικά και μόνο με τις σπορ εμφανίσεις και τις αθλητικές δραστηριότητες ή με την έλλειψη καλού γούστου. Ο λόγος για το δεύτερο, προφανής: Ο υπερβολικός του όγκος κάνει το σώμα να δείχνει κάπως ατσούμπαλο, ακόμα κι αν αυτός που το φοράει δεν είναι παχύς. Εξ ού και ο παραλληλισμός του με το ανθρωπάκι της Michelin.

Στις μέρες μας, με τη μόδα να εξελίσσεται συνεχώς, να ανακατεύει την τράπουλα των τάσεων και να καταρρίπτει κλασικούς κανόνες, το φουσκωτό καπιτονέ μπουφάν αποτελεί ιδανική επιλογή όχι μόνο για το "χτίσιμο" ενός ζεστού, χειμωνιάτικου συνόλου, αλλά και για ένα κομψό χειμωνιάτικο στυλ, καθώς κυκλοφορεί σε πιο "μαζεμένες" εκδοχές και σε διάφορα υφάσματα πέραν του νάιλον.

Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά στυλ του φουσκωτού μπουφάν (ακόμα και το αθλητικό άνετα φοριέται με ένα κομψό casual σύνολο).   

Το μακρύ

5 διαφορετικές εκδοχές του φουσκωτού μπουφάν για κομψό στυλΑντί για το κλασικό παλτό, επένδυσε σε ένα μακρύ φουσκωτό μπουφάν με μίνιμαλ αισθητική και κλασική σκούρα απόχρωση, όπως είναι αυτή του μαύρου, του μπλε και του γκρι ανθρακί. Φρόντισε η κουκούλα να είναι αποσπώμενη, ώστε να μπορείς άνετα να το συνδυάσεις με ένα "σπασμένο" κοστούμι ή με ένα σεταρισμένο.

 

 

Το κοντό

ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝΛόγω μήκους θα σε βολέψει πολύ τόσο στις casual, όσο και στις πιο smart εμφανίσεις σου. Εδώ, μπορείς άνετα να παίξεις με το χρώμα και να διαλέξεις μία απόχρωση που να σου αρέσει και να ταιριάζει με την χρωματική παλέτα της γκαρνταρόμπας σου.

 

Το teddy bear

ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝΌταν το φουσκωτό μπουφάν ντύνεται εξωτερικά με τη faux γούνα, εκείνη που θυμίζει στην αφή λούτρινο αρκουδάκι (teddy bear), μεταμορφώνεται στο απόλυτα ζεστό και μοντέρνο μπουφάν του χειμώνα. Συνδυάζεται όμορφα τόσο με ένα casual look -τζην παντελόνι, πουλόβερ και sneakers-, όσο και με ένα smart look -tailored παντελόνι, t-shirt/πουκάμισο και δερμάτινα δετά παπούτσια.

Το αθλητικό

ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝΠρόκειται για το πιο κλασικό στυλ του φουσκωτού μπουφάν, που φοριέται με τα πάντα εκτός από κοστούμι, καθώς δεν ενδείκνυται για formal περιστάσεις.

 

 

Το formal

ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝΕίναι μπουφάν; Ή μήπως σακάκι; Το συγκεκριμένο στυλ αποτελεί μία μίξη των δύο και την ιδανική επιλογή για να ολοκληρώσεις με τον πιο στιλάτο και αντισυμβατικό τρόπο ένα επίσημο look που περιλαμβάνει κοστούμι.  

 

 

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.