6 τρόποι να φορέσεις το κοτλέ παντελόνι

Το ίσως πιο παλιομοδίτικο ύφασμα της μόδας επιστρέφει δριμύτερο για ένα ζεστό και κομψό στυλ.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 03 Φεβρουαρίου 2020

Μετά το μάλλινο, το κοτλέ είναι το πιο ζεστό παντελόνι που θα μπορούσες να φορέσεις τους κρύους μήνες του χειμώνα. Είναι ξεκάθαρα ένα εποχικό κομμάτι, που την περίοδο που διανύουμε κρατά ρόλο πρωταγωνιστή στην αντρική γκαρνταρόμπα. Πώς θα το φορέσεις και θα το συνδυάσεις με τον πιο up to date τρόπο; 

1. ΒΑΛΕ ΚΑΦΕ

ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΥΛΙΚΑ ’70s ΜΕ ΑΓΑΠΗ.

6 τρόποι να φορέσεις το κοτλέ παντελόνι
Σακάκι και πουλόβερ Massimo Dutti. Παντελόνι Gant (Gant Boutiques). Μποτάκια Tod’s (Tod’s Boutique). Γυαλιά Police (De Rigo Hellas).

Όταν ο πιο "αφανής ήρωας" της σύγχρονης χρωματικής παλέτας, το καφέ χρώμα, παντρεύεται με το πιο "ξενέρωτο" ύφασμα, το κοτλέ, τότε το αποτέλεσμα είναι τόσο ρετρό όσο το hippie look της δεκαετίας του ’70. Ολοκλήρωσε με λευκές, μπεζ και μαύρες λεπτομέρειες.

2. DR DENIM

Ο ΠΙΟ COOL ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤHΣΕΙΣ ΤΟ CORDUROY TREND.

ΚΟΤΛΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
Τζην μπουφάν και πουκάμισο Levi’s και παντελόνι Lee (όλα Attica). Παπούτσια Rieker (Voi & Noi). Γυαλιά οράσεως Persol (Luxottica Hellas). Τσάντα MCM (MCM Boutique)

Μπορεί το κοτλέ να έχει εποχικό χαρακτήρα, το τζην, από την άλλη, είναι ένα ύφασμα που δε γνωρίζει εποχές. Φοριέται πάντα και σχεδόν παντού. Ο συνδυασμός των δύο αποτελεί έναν από τους πιο κλασικούς του casual χειμωνιάτικου ντυσίματος, αρκεί να προτιμήσεις ένα τζην μπουφάν ή πουκάμισο σε σκούρα μπλε απόχρωση.

3. ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ

Ο ΠΙΟ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΥΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΤΛΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ.

ΚΟΤΛΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
Peacoat, πουλόβερ και παντελόνι, όλα Paul Smith (Attica). Μπερές από προσωπική συλλογή.

Ο ολόμαλλος κλασικός ναυτικός επενδύτης, αγγλιστί peacoat, είναι ένα κλασικό αντρικό πανωφόρι ποτισμένο με την αρμύρα της θάλασσας αλλά και τη μαγεία του κινηματογράφου. Είθισται να ταυτίζεται με το winter navy look και να συνδυάζεται με τζην παντελόνια. Κάνε τη διαφορά και επένδυσε σε ένα κοτλέ.

4. ICONIC DUOS

ΜΑΛΛΙΝΟ ΠΑΛΤΟ ΚΑΙ ΚΟΤΛΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

ΚΟΤΛΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
Παλτό και παντελόνι Antony Morato και πουκάμισο Tom Tailor (όλα Shop & Trade). Παπούτσια και χαρτοφύλακας Louis Vuitton (Louis Vuitton Boutique). Γυαλιά ηλίου Dior (Bairamoglou S.A.).

Για ένα formal look επένδυσε σε ένα καλό μάλλινο παλτό και σε ένα κοτλέ παντελόνι με λεπτές, όχι χοντρές γραμμές που από μακριά θα μοιάζει με βελούδινο. 

5. BUSINESS CASUAL

ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΒΑΡΕΤΟΣ.

ΚΟΤΛΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
Σακάκι, πουκάμισο και ποσέτ, όλα Tommy Hilfiger (Tommy Hilfiger Boutiques). Πουλόβερ Salvatore Ferragamo (Salvatore Ferragamo Boutique). Παντελόνι Massimo Dutti. Παπούτσια και τσάντα Salvatore Ferragamo (Salvatore Ferragamo Boutique).

 Από ζώνες μέχρι ρολόγια, τα αξεσουάρ είναι ένας εύκολος τρόπος για να αναβαθμίσεις το στυλ σου και να δώσεις και κάτι από την προσωπικότητά σου στα ρούχα του γραφείου. Φρόντισε όμως να το κάνεις με μέτρο, επενδύοντας στη λογική του less is more.

6. IVY LEAGUE

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ CHINO, ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΕΝΑ ΚΟΤΛΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ PREPPY LOOK.

ΚΟΤΛΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
Μπουφάν, πουκάμισο, πουλόβερ, παντελόνι και ζώνη, όλα Camel Active (www.clodist.gr).

Αν θέλεις να χτίσεις ένα λιγότερο παραδοσιακό και τετριμμένο σύνολο, που πατά πάνω στους κανόνες του college look, πειραματίσου με έντονα χρώματα, όπως είναι το μπλε ηλεκτρίκ, το κίτρινο και το μοβ, συνδυάζοντάς τα με τα κλασικά λευκό, μαύρο και γκρι.

(Φωτογραφίες: Δημήτρης Σκουλός, Επιμέλεια: Βίβιαν Ρουβέλα. Μοντέλο: Diogo (D Models Agency). Grooming: Σοφία Σαρηγιαννίδου (This is not another agency). Βοηθός φωτογράφου: Δημοσθένης Παπαδόπουλος).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.