Η ροκ κομψότητα των Chelsea boots φοριέται καθημερινά

Τα αντρικά μποτάκια που συνδυάζονται με τα πάντα (ναι, και με κοστούμι).

Από το κίνημα των Mod στα 60's μέχρι τα Golden Boys των '00s. Τα μποτάκια Chelsea ή αλλιώς Chelsea boots αποτελούν την κομψή εκδοχή της ορειβατικής μπότας και οφείλουν τη δημοφιλία τους κυρίως στους Beatles -στους Rolling Stones, επίσης- που τα καθιέρωσαν στο αντρικό ντύσιμο, καθιστώντας τα μία από τις μεγαλύτερες τάσεις του αντρικού στυλ τον περασμένο αιώνα.

Η ροκ κομψότητα των Chelsea boots φοριέται καθημερινάΣήμερα, συγκαταλέγονται στα πιο περιζήτητα αντρικά παπούτσια και φοριούνται στην δερμάτινη ή σουέντ/καστόρινη εκδοχή τους ιδίως τον χειμώνα, καθώς αντέχουν στο κρύο και τη βροχή, αλλά και στις ενδιάμεσες εποχές, φθινόπωρο και άνοιξη.

Η ιστορία τους ξεκινά από τη Μεγάλη Βρετανία. Ήταν το 1851 όταν ο υποδηματοποιός της βασίλισσας Βικτόρια, J. Sparkes-Hall σχεδίασε το πρώτο ζευγάρι. Τα ίσως πιο διάσημα και κλασικά chelsea boots αυτή τη στιγμή στον κόσμο είναι εκείνα που κατασκευάζει η εταιρεία χειροποίητων υποδημάτων και αξεσουάρ R.M. Williams με έδρα την Αυστραλία.

ΤΣΕΛΣΙ ΜΠΟΤΑΚΙΑ

Χάρη στο ότι "παντρεύουν" με τον πιο cool τρόπο, την κομψότητα με τη ροκ αισθητική, τα μποτάκια Chelsea συνδυάζονται στις μέρες μας με τα πάντα: Με μαύρα skinny jeans ή παντελόνια κοστουμιού σε στενή γραμμή, παλτό σε κλασική γραμμή, πουκάμισο, ζιβάγκο ή πλεκτό πουλόβερ. Ωστόσο, οφείλεις να προσέξεις τα εξής δύο βασικά σημεία:

  1. Το παντελόνι να τελειώνει εκεί που αρχίζει το παπούτσι και να μην στριμώχνεις το μπατζάκι μέσα στο μποτάκι.
  2. Ενώ το τζην αναβαθμίζεται όταν συνυπάρχει με μποτάκια Chelsea, το καλό υφασμάτινο παντελόνι για να αναδειχθεί πρέπει το τελείωμα του παντελονιού να είναι οπωσδήποτε στενό με ρεβέρ ή χωρίς.

Συμπέρασμα; Τα μποτάκια Chelsea αποτελούν ένα ζευγάρι παπούτσια που θα σε συντροφεύει καθημερινά, σε casual ή πιο smart εμφανίσεις. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα