125 χρόνια Barbour

Παρά τα χρόνια του, το βρετανικό brand είναι πιο νέο από ποτέ.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 18 Φεβρουαρίου 2019

Τα 125α γενέθλιά της γιορτάζει φέτος η Barbour, από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες ένδυσης στην Βρετανία και από τις πιο καταξιωμένες στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας.

Ο αυθεντικός βρετανικός χαρακτήρας της, που έχει παραμείνει αναλλοίωτος στο πέρασμα του χρόνου και τα κερωμένα αδιάβροχα μπουφάν της, που αποτελούν το σήμα-κατατεθέν της, υπόσχονται εξαιρετική προστασία από το κρύο και τον αέρα και η διάρκεια ζωής τους είναι πάνω από 50 χρόνια, την έχουν κατατάξει στη λίστα με τα "αθάνατα" fashion brands.

Τα συγκεκριμένα τζάκετ είναι ουσιαστικά εκείνα που έχουν διατηρήσει νέο, παρά τα χρόνια του, το brand. Φοριούνται και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσουν να φοριούνται όσα χρόνια κι αν περάσουν, από άντρες και γυναίκες σε κάθε σημείο του πλανήτη.

125 χρόνια Barbour

ΜΠΑΡΜΠΟΥΡ

Η σύντομη ιστορία της Barbour

ΜΠΑΡΜΠΟΥΡ

Η ιστορία της J. Barbour & Sons Ltd. ξεκινά το 1894, όταν ο John Barbour άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην αγορά του Σάουθ Σιλντς.

ΜΠΑΡΜΠΟΥΡ

Επρόκειτο για μία οικογενειακή επιχείρηση που απογειώθηκε το 1934, όταν ο τότε πρόεδρος της και δεινός μοτοσικλετιστής, ο εγγονός του John Barbour, Duncan Barbour, λάνσαρε μία εξειδικευμένη σειρά για οδηγούς μηχανών. Ουσιαστικά, ήταν εκείνος που εφηύρε το κερωμένο βαμβάκι από το οποίο "γεννήθηκαν" τα κερωμένα τζάκετ.

Σήμερα, η Barbour θεωρείται μεταξύ άλλων και ένα από τα πλέον πολυτελή brands για ρούχα μηχανής στον κόσμο. Κι ενώ τα παραδοσιακά κερωμένα τζάκετ της κατασκευάζονται στο εργοστάσιο στο Σάουθ Σιλντς, πολλά από τα υπόλοιπα προϊόντα της παράγονται πλέον εκτός Μεγάλης Βρετανίας.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της Barbour; Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι καταφέρνει να είναι επίκαιρη και δραστήρια 125 χρόνια μετά τη "γέννησή" της, ότι πολλοί έχουν προσπαθήσει τις τελευταίες δεκαετίες να αντιγράψουν το κερωμένο βαμβάκι της, ουδείς δεν έχει καταφέρει όμως να το κάνει τόσο αξιόλογα. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Χτίζοντας ένα επιμελώς ατημέλητο preppy look

Φοριέται από το γραφείο μέχρι τη βραδινή έξοδο.

O Jake Gyllenhaal τολμά στιλιστικά και βγαίνει κερδισμένος

Το 2019 φαίνεται ότι θα είναι η χρονιά του. Τουλάχιστον, όσον αφορά στο στυλ του.