Οι 5 κανόνες του πουλόβερ

Θα το φοράς μέχρι τις πρώτες μεγάλες ζέστες.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 26 Φεβρουαρίου 2019

Είναι άνετο, αλλά και κομψό. Είναι ζεστό, αλλά δεν φοριέται μόνο τον χειμώνα. Είναι το πουλόβερ και ακολουθεί μία σύντομη λίστα με τα βασικά σημεία που καλό είναι να έχεις κατά νου για να ξέρεις πώς να το φοράς σωστά. 

1ος κανόνας: Η διαφορά του πουλόβερ με το φούτερ

Οι 5 κανόνες του πουλόβερΤο φούτερ (φωτογραφία αριστερά) έχει αθλητικό χαρακτήρα, είναι καμωμένο από αυτό ακριβώς το ύφασμα που υπονοεί η ονομασία του -από φούτερ- και κυκλοφορεί συνήθως και με κουκούλα, το γνωστό hoodie.

Από την άλλη, το πουλόβερ είναι ένα φούτερ , που κατασκευάζεται από διαφορετικά υφάσματα και φοριέται πάνω από πουκάμισο.

 

2ος κανόνας: Οι ενδυματολογικοί συνδυασμοί 

Όπως προαναφέραμε, ο πιο δημοφιλής τρόπος για να φορέσεις ένα πλεκτό πουλόβερ είναι να το συνδυάσεις με ένα πουκάμισο, oxford ή τζην για να χτίσεις ένα casual smart σύνολο. Ένας άλλος τρόπος περισσότερο casual είναι να το φορέσεις πάνω από t-shirt, ειδικά αν έχει V λαιμόκοψη. 

3ος κανόνας: Τα κατάλληλα υφάσματα

ΠΟΥΛΟΒΕΡ

Το πουλόβερ είναι συνήθως μάλλινο πλεκτό και φτιάχνεται τόσο από φυσικά, όσο και από τεχνητά υφάσματα.

Τα φυσικά υφάσματα

  • Μαλλί: Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι μαλλιού, όπως μερινό, μαλλί προβάτου και μαλλί σέτλαντ, που διαφέρουν ως προς την απαλότητα τους.
  • Κασμίρι: Είναι το πιο μαλακό και φίνο μαλλί -προέρχεται από τις κατσίκες- και το πιο ακριβό.
  • Βαμβάκι: Είναι το πιο κοινό ύφασμα για την παραγωγή ενός πουλόβερ. Είναι επίσης ελαφρύ και ανθεκτικό, αλλά σε καμία περίπτωση τόσο ζεστό όσο το μαλλί.

Τα συνθετικά υφάσματα

  • Νάιλον: Είναι ανθεκτικό και ελαστικό. Είναι η πρώτη επιλογή συνθετικού υφάσματος, όταν δεν χρησιμοποιείται κάποιο από τα φυσικά.
  • Πολυεστέρας: Το ατού του είναι ότι δεν τσαλακώνει. Το μεγάλο του μειονέκτημα ότι δεν αφήνει το δέρμα να αναπνέει.
  • Ακρυλικό: Είναι το εναλλακτικό κασμίρι, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο απαλό και ζεστό.
  • Φλις: Φτιαγμένο από τον πολυεστέρα, το φλις είναι απαλό, ελαφρύ και θα σε κρατήσει ζεστό. Ωστόσο, δεν είναι ένα ύφασμα που αντέχει στο χρόνο.

Ποια από τα δύο να προτιμήσεις; Τα φυσικά με κλειστά μάτια. 

4ος κανόνας: Η σωστή εφαρμογή

Δεν πρέπει να είναι ούτε στενή, ούτε μπόλικη, αλλά άνετη. Να "κάθεται" δηλαδή το πουλόβερ σωστά στους ώμους και να έχει τόσο χώρο που να σου επιτρέπει να μην νιώθεις "στριμωγμένος" όταν φοράς από μέσα πουκάμισο. 

5ος κανόνας: Τα διαφορετικά είδη του

Το v-neck

ΠΛΕΚΤΑ ΠΟΥΛΟΒΕΡΤο πλεκτό πουλόβερ με την V λαιμόκοψη φοριέται τόσο πάνω από t-shirt (λευκό κατά προτίμηση), όσο και πάνω από oxford ή denim πουκάμισο. Ο πιο smart casual συνδυασμός του είναι με μάλλινο παντελόνι με ρίγες και από μέσα λευκό t-shirt ή πουκάμισο.

 

 

Το crew neck

ΠΛΕΚΤΑ ΠΟΥΛΟΒΕΡΤο πιο κλασικό στυλ πλεκτού πουλόβερ με την στρογγυλή λαιμόκοψη. Προτίμησε ένα με σχέδια και φόρεσέ το με τζην παντελόνια και λευκά trainers στις casual εμφανίσεις σου και με μάλλινα tailored παντελόνια και μαύρα derbies στο γραφείο.

 

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.