Τα 10 πιο ακριβά sneakers στον κόσμο

Η Nike είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Yπάρχουν τα sneakers που αγοράζουμε εσύ κι εγώ και υπάρχουν και εκείνα τα sneakers που αξίζουν όσο ένα αυτοκίνητο και προσελκύουν το ενδιαφέρον συλλεκτών απ' όλο τον κόσμο. Η πλειοψηφία αυτών ανήκει στην κατηγορία των sneakerheads, των φανατικών οπαδών των αθλητικών παπουτσιών που αγοράζουν επώνυμα ζευγάρια, με την ελπίδα ότι η αξία τους θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου.

Η StockX, η ίσως πιο σημαντική πλατφόρμα μεταπώλησης στον κόσμο, στην οποία δημοπρατούνται καταναλωτικά αγαθά υψηλής αξίας και ζήτησης -συμπεριλαμβανομένων των sneakers, αλλά και ενδυμάτων και αξεσουάρ) κατέγραψε τα πιο ακριβά μοντέλα στον κόσμο.

1. Nike Air Mag Back To The BTTF Future (2016): € 22.925

Τα 10 πιο ακριβά sneakers στον κόσμοΠρόκειται για το ζευγάρι που φόρεσε ο Marty McFly στο "Επιστροφή στο μέλλον 2" (1989), όταν τον είδαμε να παγιδεύεται στο 2015 και σχεδιάστηκε από την Nike αποκλειστικά για την ταινία. Το 2015 ανακοινώθηκε ότι μες στην επόμενη χρονιά η εταιρεία θα κυκλοφορήσει μόλις 89 κομμάτια του μοντέλου για να τιμήσει τα 26 χρόνια από την πρεμιέρα του φιλμ.

2. Air Jordan Kobe PE Retro 8 Retro 3 Pack (2016): € 12.011

ΣΝΙΚΕΡΣΕδώ έχουμε τα δυο ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών Air Jordan PE Lakers που φόρεσε ο Kobe Bryant τη σεζόν 2002/2003 στο NBA, όταν λύθηκε το συμβόλαιό του με την Adidas και λίγο αργότερα, υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας με την Nike. Και τα δύο μοντέλα είναι λευκά με πολύχρωμες λεπτομέρειες στις αποχρώσεις της ομάδας του Λος Άντζελες.

3. Nike Dunk SB Low Paris (2002): € 9.987

ΣΝΙΚΕΡΣΑν και σχεδιάστηκε το 1985 ως μπασκετικό παπούτσι, τελικά το Nike Dunk φορέθηκε κατά κόρον από τους απανταχού skaters, με το αποτέλεσμα το 2002 να επανασχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τους.

4. Air Jordan 4 Retro Eminem Carhartt (2015): € 8.806

ΣΝΙΚΕΡΣΑποτελεί συνεργασία της Nike με τον Eminem και κυκλοφόρησε το 2015, με αφορμή την 15η επέτειο από την κυκλοφορία του άλμπουμ Marshall Mathers LP. Στην αγορά δόθηκαν μόλις 10 ζευγάρια, τα οποία ο ράπερ χάρισε στην οικογένειά του και σε στενούς φίλους.

5. Air Jordan 3 Retro Legends of Summer (2013): € 8.199

ΣΝΙΚΕΡΣΣχεδιασμένα για να φορεθούν από τους Justin Timberlake και Jay-Z στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας τους το 2013, Legends of Summer tour, τα εν λόγω sneakers ξεχωρίζουν για το κόκκινο χρώμα τους, αλλά κυρίως για την μίξη των υλικών: σουέντ, δέρμα και δέρμα πύθωνα. Στην αγορά δεν κυκλοφόρησαν ποτέ. Δόθηκαν μόνο λίγα ζευγάρια στους συγγενείς και φίλων των δύο τραγουδιστών.

6. Air Jordan 5 Retro Fab Five PE (2017): € 7.756

ΣΝΙΚΕΡΣΕμπνευσμένο από την ομάδα του NCAA που έγραψε ιστορία στα 90s, τους Wolverines, το "Fab Five" αποτίει φόρο τιμής σε πέντε παίκτες που διέπρεψαν φορώντας τη φανέλα του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν: Juwan Howard, Jimmy King, Ray Jackson, Chris Webber και Jalen Rose. 

7. adidas Human Race NMD Pharrell x Chanel (2017): € 7.462

ΣΝΙΚΕΡΣΕδώ έχουμε ένα μοντέλο που "γεννήθηκε" από τη σύμπραξη της adidas Originals με τον Pharrell Williams και τον γαλλικό οίκο μόδας Chanel. Σχεδιάστηκε από τον διάσημο ράπερ και παραγωγό σε συνεργασία με τον τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου, Karl Lagerfeld και λανσαρίστηκε τον Μάρτιο του 2017. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι δυο τους ένωσαν τις δυνάμεις τους: Είχε προηγηθεί η συνεργασία τους για τη δημιουργία του Pharrell x NMD Human Race.

8. Nike Air Mag Back To The Future BTTF (2011): € 7.261

ΣΝΙΚΕΡΣΑν και το μοντέλο του 2016 είναι σπανιότερο, εκείνο του 2011 είναι το πιο γνωστό. Η Nike πούλησε το 2011 1.500 ζευγάρια – ρέπλικες του μοντέλου που φόρεσε ο Marty McFly στο "Επιστροφή στο μέλλον 2". Τα έσοδα δόθηκαν για την οικονομική υποστήριξη του Michael J. Fox Foundation, του ιδρύματος που ίδρυσε ο Michael J. Fox για τη χρηματοδότηση ερευνών για την εξάλειψη της νόσου του Parkinson, από την οποία πάσχει και ο ίδιος.

9. Air Jordan 3 Retro DJ Khaled Grateful (2017): € 7.243

ΣΝΙΚΕΡΣΑποτέλεσμα της πρώτης συνεργασίας της Air Jordan με τον DJ Khaled, το συγκεκριμένο μοντέλο είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα με elephant print και μία μικρή μαύρη λεπτομέρεια στο ύψος της σόλας. Οι συγκεκριμένες αποχρώσεις είναι εμπνευσμένες από το πάθος του Khaled με τους Miami Heat και με το μοντέλο Jordan 1 High "Bulls".

10. Nike Dunk SB Low Staple NYC Pigeon (2005): € 7.168

ΣΝΙΚΕΡΣΠρωτοπαρουσιάστηκε στην Νέα Υόρκη και δημιουργήθηκε από την Nike σε συνεργασία με τον Jeff Ng, ιδιοκτήτη της εταιρείας Staple Design και του streetwear καταστήματος Reed Space, ο οποίος εμπνεύστηκε τον σχεδιασμό των sneakers από τα περιστέρια, που αποτελούν σύμβολο της πόλης.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα