Οι πιο καλοντυμένοι ήρωες της μικρής οθόνης

Από τον Don Draper στο Mad Men μέχρι τον Tommy Shelby στο Peaky Blinders.

Δεν είναι μόνο ο κινηματογράφος που βρίθει ταινιών που δίνουν μεγάλη σημασία στο ενδυματολογικό κομμάτι, αγαπούν τη μόδα, το κομψό ντύσιμο και τα κατεξοχήν κλασικά κομμάτια του. Η μικρή οθόνη, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει προσφέρει ταχύρυθμα μαθήματα στυλ, χάρη σε μερικούς από τους πιο καλοντυμένους ήρωές της, που άλλοτε αποτελούν αποκύημα της φαντασίας και άλλοτε υπαρκτά πρόσωπα.  

Tommy Shelby - Peaky Blinders

Οι πιο καλοντυμένοι ήρωες της μικρής οθόνης

Στο μουντό Μπέρμιγχαμ της δεκαετίας του '20, κουμάντο κάνει η οικογένεια των Shelby, τα μέλη της οποία απαρτίζουν τη συμμορία των Peaky Blinders, με αρχηγό τους τον Tommy Shelby -τον ενσαρκώνει ο Cillian Murphy. Τραγιάσκες, μάλλινα ριγέ 3-piece suits και μακριά παλτό συνθέτουν το απαράμιλλο look του Shelby και των συμμοριτών του, που έχει εμπνεύσει τη σύγχρονη αντρική γκαρνταρόμπα.

Don Draper - Mad Men

ΗΡΩΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΤΥΛ

Το στυλ του απόλυτου τζέντλεμαν, των αρσενικών παλαιάς κοπής με τα κοστούμια σε boxy γραμμή και σε κλασικές αποχρώσεις. Ο Jon Ham δεν έχει καταφέρει ακόμα τέσσερα χρόνια μετά το τέλος της σειράς του AMC να ξεφύγει από τον ρόλο του γοητευτικού διαφημιστή στα 60s, που σαγήνευε τις γυναίκες με την πάντα στην πένα εμφάνισή του και το μυστηριώδες μελαγχολικό του βλέμμα.

Πρίγκιπας Φίλιππος – The Crown

ΗΡΩΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΤΥΛ

Στην ιστορική τηλεοπτική σειρά του Netflix, o Matt Smith υποδύεται τον πρίγκιπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου και σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου. Στα 97 του χρόνια, αποτελεί το μακροβιότερο μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας, αλλά και έναν από τους άντρες που ανέκαθεν αναδείκνυε με τον πιο κομψό τρόπο την πεμπτουσία του παραδοσιακού βρετανικού στυλ. Ο Smith, πιστός στην προσωπικότητα και το στυλ του πρίγκιπα Φίλιππου, έχει λανσάρει στις δύο σεζόν της σειράς μία πλειάδα από σοφιστικέ tailoring outfits.

Chuck Bass – Gossip Girl

ΗΡΩΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΤΥΛ

Στο εφηβικό αμερικάνικο δράμα του δικτύου The CW, ο Βρετανός ηθοποιός ενσάρκωσε ένα πλουσιόπαιδο με προβληματική συμπεριφορά και μεγάλη αδυναμία στις γυναίκες και το αλκοόλ. Όπως επίσης και στα slim fit κοστούμια, φορεμένα πάντα με γραβάτα και ποσέτ.

Eric Northman – True Blood

ΗΡΩΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΤΥΛ

Ο σερίφης βαμπίρ της fantasy horror σειράς του HBO, που ξεκίνησε το 2008 και ολοκληρώθηκε έξι χρόνια μετά, ενσαρκώθηκε από τον Alexander Skarsgård. Τι κρατάμε από το στυλ του; Τα δερμάτινα τζάκετ, τα bomber jackets και τον πάντα επίκαιρο συνδυασμός τους με μονόχρωμα t-shirts.

James "Jimmy" Darmody - Boardwalk Empire

ΗΡΩΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΤΥΛ

Ο Michael Pitt κρατά το ρόλο του Jimmy, του προστατευόμενου του Enoch "Nucky" Thompson (Steve Buscemi) στο δράμα εποχής του HBO, που διαδραματίζεται στην περίοδο της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική. Μάλλινα κοστούμια των τριών κομματιών και μάλλινα μακριά παλτό αποτελούν το σήμα-κατατεθέν του κομψού Jimmy.

Harvey Specter - Suits

ΗΡΩΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΤΥΛ

Στο νομικό δράμα που τρέχει ήδη για οκτώ σεζόν με την 9η να κάνει πρεμιέρα μες στο 2019, ο Gabriel Macht είναι ο Harvey Specter, δικηγόρος και εκ των εταίρων νομικής εταιρείας στην Νέα Υόρκη, ένας άντρας με προβληματικά παιδικά χρόνια, ασταθής στις ερωτικές του σχέσεις, αλλά πάντα συνεπής στις αρχές του tailoring look. Είναι εμφανές άλλωστε από τον τίτλο τις σειράς (όπου suits, κοστούμια).  

Jon Snow – Game of Thrones

ΗΡΩΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΤΥΛ

Αν ένας ήρωας της μικρής οθόνης μπορεί να φορέσει τη γούνα, χωρίς να τον φορέσει αυτός δεν είναι άλλος από τον υποδυόμενο από τον Kit Harington Jon Snow ή αλλιώς Aegon Targaryen, όπως αναμένεται να μας συστηθεί στην 8η και τελευταία σεζόν του GoT.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.