Φλις, το vintage αθλητικό τζάκετ

Ο Kanye West μας υπενθύμισε τον άνετο χαρακτήρα και την cool αισθητική του.

Τον φετινό χειμώνα, που τυπικά έχουμε αφήσει πίσω μας, μετεωρολογικά όχι ακόμα, ένα από τα must have μπουφάν ήταν το teddy. Όχι το bear, αλλά το jacket. Ένα μπουφάν που έχει ίδιο σχεδιασμό με το bomber jacket, διαφορετικό όμως ύφασμα. Είναι φτιαγμένο από faux fur (ψεύτικη γούνα) που θυμίζει στην αφή λούτρινο αρκουδάκι (εξ ου και teddy από το teddy bear: λούτρινο αρκουδάκι).

Επιστρέφοντας στο σήμερα και στις ανοιξιάτικες ημέρες που διανύουμε, το teddy έχει αντικατασταθεί από ένας επίσης vintage jacket, το φλις. Ένα συνθετικό πολυεστερικό ύφασμα, απαλό και μαλακό στο άγγιγμα και φυσικά ζεστό, που μιμείται το μαλλί. Στα μείον του το γεγονός ότι δεν αντέχει στο χρόνο, καθώς γαριάζει εύκολα και μαδάει, καθώς και ότι δεν είναι αδιάβροχο. Τα credits για τη δημιουργία του ανήκουν στη βιομηχανία υφασμάτων Malden Mills (σήμερα Polartec LLC) και στην εταιρεία ένδυσης Patagonia.

Φλις, το vintage αθλητικό τζάκετ

Αν και για πολλούς ένα φλις τζάκετ με φερμουάρ θα θεωρούταν κάπως ξεπερασμένη επιλογή -φορέθηκε κατά κόρον στα 90s-, ο πάντα προφητικός τουλάχιστον όσον αφορά τη μόδα Kanye West δεν φαίνεται να συμμερίζεται την άποψή τους. Εξάλλου, τόσο σαν ύφασμα, όσο και σαν κομμάτι το φλις τζάκετ ανήκει στα essentials του workwear look.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kanye West (@kanyew.est) on

Σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Instagram, ο 41χρονος ράπερ και σχεδιαστής απεικονίζεται με ένα φλις τζάκετ, τόσο ρετρό, όσο και το logo του outerwear brand του.

Πρόκειται για δημιουργία του Eddie Bauer Ebtek, που στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έκανε θραύση στα nineties.

Tips για να φορέσεις με στυλ το φλις τζάκετ

  • Προτίμησε ένα μονόχρωμο σχέδιο σε κλασική, ουδέτερη απόχρωση: μαύρο, μπεζ, μπλε, γκρι. Είναι πιο ευκολοσυνδύαστο από ένα εμπριμέ.
  • Συνδύασέ το με t-shirt και τζην παντελόνι για casual looks ή με καρό φανελένιο ή τζην πουκάμισο και chino παντελόνι για πιο κομψές εμφανίσεις.
  • Δώσε μεγάλη προσοχή στο μέγεθος. Η γραμμή του δεν πρέπει ούτε να σε στενεύει, ούτε όμως να είναι φαρδιά. Απλά να αγκαλιάζει αρμονικά το σώμα, χαρίζοντας ελευθερία κινήσεων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.