Seersucker: Το πιο καλοκαιρινό ύφασμα του preppy look

Ο πιο δροσερός και cool τρόπος για κομψές εμφανίσεις στις μεγάλες ζέστες είναι να επιλέξεις ένα seersucker πουκάμισο ή blazer ή κοστούμι.

Όταν αναφερόμαστε σε υφάσματα που προσφέρουν δροσιά και άνεση τους καλοκαιρινούς μήνες το μυαλό μας πηγαίνει κατευθείαν στα εξής δύο: τα βαμβακερά και τα λινά. Κι όμως, δεν είναι τα μοναδικά που αποτελούν όαση δροσιάς τις ζεστές ημέρες και νύχτες. Υπάρχει επίσης, το seersucker, που ντύνει κομμάτια του preppy look, από πουκάμισα και tailored βερμούδες μέχρι blazers και κοστούμια και ακροβατεί μεταξύ casual και formal dressing. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα γκοφρέ ύφασμα, που λόγω της ζαρωμένης ύφανσής του, καθιστά περιττό το σιδέρωμα, ενώ αφήνει το δέρμα να αναπνέει.

Seersucker: Το πιο καλοκαιρινό ύφασμα του preppy look

H αγγλική λέξη seersucker προέρχεται από τα περσικά και τις λέξεις sheer και shakar, που σημαίνουν γάλα και ζάχαρη και παραπέμπουν στην ανάγλυφη υφή του υφάσματος. Εκείνοι που το ανακάλυψαν ήταν οι Βρετανοί κατά της διάρκειας της βρετανικής αποικιοκρατίας στην Ινδία, με την εταιρεία ένδυσης Brooks Brothers να το εντάσσει στις συλλογές της στις αρχές του '30 και να το ταξιδεύει στις ΗΠΑ. 

seersucker

Το συγκεκριμένο ύφασμα αγαπά τη μονοχρωμία και τα ανοιχτά, φωτεινά χρώματα, τα ουδέτερα και τα παστέλ. Γι' αυτό σπάνια θα το βρεις στην αγορά σε εκκεντρικά σχέδια και σε σκούρες αποχρώσεις, αλλά κυρίως σε γκρι του πάγου, λευκό, μπεζ, θαλασσί. Το μοναδικό print που του ταιριάζει γάντι είναι το κλασικό ριγέ με τις κάθετες λεπτές γραμμές.

Όσον αφορά τους ενδυματολογικούς συνδυασμούς, σημαντικό είναι να θυμάσαι τον ακόλουθο: Δεν "παντρεύεις" ποτέ seersucker σακάκι με seersucker πουκάμισο. Το αποτέλεσμα θα δείχνει κακόγουστο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.