H στιλιστική λιτότητα του Jon Hamm

Το αντισυμβατικό αξεσουάρ που επέλεξε είναι το κερασάκι ενός απαράμιλλα κλασικά κομψού συνόλου.

Στην πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του σχεδιαστή μόδας Tom Ford, στο υποψήφιο για Όσκαρ "Ένας άντρας μόνος" (2009), ο Collin Firth υποδύεται έναν καταθλιπτικό ομοφυλόφιλο καθηγητή πανεπιστήμιου με απαράμιλλα κομψό, όσο και μίνιμαλ, κλασικό στυλ: Σκουρόχρωμα κοστούμια συνδυασμένα με λευκά πουκάμισα, γραβάτες στην ίδια σκούρα απόχρωση και κοκάλινα γυαλιά μυωπίας με μαύρο σκελετό. Ένα στυλ που παρέπεμπε απευθείας στις προσωπικές ενδυματολογικές επιλογές του Ford.

H στιλιστική λιτότητα του Jon Hamm

Αυτή την εικόνα μας επανέφερε στο μυαλό η πρόσφατη εμφάνιση του Jon Hamm, του Don Draper του τηλεοπτικού έπους Mad Men. 

Ο 48χρονος Αμερικανός ηθοποιός έδωσε το "παρών" στη λονδρέζικη πρεμιέρα της τηλεοπτικής σειράς του Amazon, Good Omens, όπου πρωταγωνιστεί, φορώντας -τι άλλο;- κοστούμι σε γκρι χρώμα και καρό σχέδιο με λευκό πουκάμισο, μαύρη γραβάτα και μαύρα δερμάτινα δετά παπούτσια. Ωστόσο, το αξεσουάρ που επέλεξε, πλην της γραβάτας, ήταν εκείνο που έκανε τη μεγάλη διαφορά: Ένα ζευγάρι κοκάλινα γυαλιά οράσεως με διάφανο σκελετό.

ΤΖΟΝ ΧΑΜ

Ο Hamm επένδυσε για ακόμη μία φορά στη διαχρονική αξία της κομψής λιτότητας, συνθέτοντας ένα look σοφιστικέ από τη μία (καρό κοστούμι με λευκό πουκάμισο), cool από την άλλη (γυαλιά μυωπίας), που υπογραμμίζει τη σημασία της αποφυγής των στιλιστικών υπερβολών, ιδίως στις περιπτώσεις που το ζητούμενο είναι η φινέτσα. Η αίσθηση του καλού γούστου και του αρρενωπού στυλ δεν πηγάζει μέσα από "θορυβώδη", αλλά από λιτά σύνολα που βασίζονται στην έννοια του κλασικού και δίνουν μεγάλη σημασία στη μικρή λεπτομέρεια. Κι αυτό είναι ένα μάθημα που ο Αμερικανός ηθοποιός μας έχει επανειλημμένα διδάξει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα