Αλλάζουμε εποχή με 7 κλασικά στυλ μπότας

Ευκολοφόρετα και διαχρονικά ζευγάρια που ολοκληρώνουν τόσο casual και sport, όσο smart και formal looks.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 08 Σεπτεμβρίου 2020

Προφυλάσσουν από κρύο και βροχή. Είναι άνετα, στιλάτα, κλασικά και κυκλοφορούν σε πολλά διαφορετικά στυλ για κάθε γούστο. Τα μποτάκια/οι μπότες είναι τα πιο αγαπημένα εποχικά υποδήματα της αντρικής γκαρνταρόμπας, που συνδυάζονται τόσο με casual, όσο και με πιο επίσημα ντύσιματα. Αρκεί να γίνει η σωστή επιλογή δέρματος, χρώματος και στυλ μπότας. 

Οι brogue boots

Αλλάζουμε εποχή με 7 κλασικά στυλ μπόταςΟνομάζονται και wingtip και αποτελούν την παραλλαγή των κλασικών brogues με τις μικρές, διακοσμητικές στις μέρες μας, οπές. Προτίμησε ένα ζευγάρι σε μαύρο ή σκούρο καφέ χρώμα, μιας και το ανοιχτό καφέ είναι πολύ casual για σακάκι και tailored παντελόνι. 

 

Οι chelsea boots

ΜΠΟΤΕΣΕίτε στη δερμάτινη, είτε στη σουέντ εκδοχή τους, οι συγκεκριμένες μπότες είναι ίσως οι πιο δημοφιλείς μαζί με τις chukka. Η ταμπά απόχρωση της φωτογραφίας ταιριάζει όμορφα με μπλε κοστούμια, ενώ η μαύρη με τα πάντα.

 

Οι Balmoral boots

ΜΠΟΤΕΣ ΚΟΣΤΟΥΜΙΓνωστές για την αριστοκρατική καταγωγή τους (ο πρώτος που τις φόρεσε ήταν ο Πρίγκιπας Αλβέρτος, σύζυγος της Βασίλισσας Βικτορίας του Ηνωμένου Βασιλείου), είναι ιδανικές για να ολοκληρώσουν κομψά ένα σύνολο με πρωταγωνιστή το κοστούμι.

Οι chukka boots

ΜΠΟΤΕΣ ΚΟΣΤΟΥΜΙΠασπαρτού μποτάκια που μπορούν να "στηρίξουν" με την ίδια ευκολία τόσο τις κατεξοχήν casual, όσο και τις λίγο πιο smart εμφανίσεις σου. Συνδυάζονται ιδανικά με τζην ή chino παντελόνια με γυρισμένο ρεβέρ, t-shirts ή hoodies, denim jackets ή παρκά και blazer ή παλτό.

Οι biker boots

ΜΠΟΤΕΣΤα μποτάκια ορειβασίας αποτελούν ήδη από τον περσινό χειμώνα την πιο hot τάση της αντρικής υπόδησης. Η συγκεκριμένη επιλογή ολοκληρώνει ιδανικά ένα casual outdoor σύνολο.

 

 

 

Οι αρβύλες 

ΜΠΟΤΕΣΉ αλλιώς οι στρατιωτικές μπότες με τη χαρακτηριστική φαρδιά, σκούρα και βαριά σόλα και τα μεταλλικά στοιχεία, όπως είναι οι αγκράφες και τα φερμουάρ, συνδυάζονται ιδανικά με δερμάτινο τζάκετ ή bomber, φανελένια, καρό πουκάμισα και skinny ή baggy παντελόνια.

 


Κεντρική φωτογραφία © Kirstin Sinclair/Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.