Με shacket αντί για τζάκετ

8 στυλ πουκάμισου, ιδανικά για να αντικαταστήσουν το τζάκετ τη μεταβατική εποχή που διανύουμε.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Από τη μία, έχεις το πουκάμισο και από την άλλη, το τζάκετ. Κάπου μεταξύ των δύο βρίσκεται το shaket. Τι είναι αυτό; Το πουκάμισο που είναι πιο χοντρό σε ύφανση από το κλασικό και αντικαθιστά το τζάκετ, είτε φορεμένο με τα κουμπιά ανοιχτά σαν ζακέτα, είτε κλειστά σαν μπουφάν, τις μεταβατικές εποχές του χρόνου, φθινόπωρο και άνοιξη.

Στις ακόλουθες οκτώ διαφορετικές επιλογές, θα βρεις σίγουρα εκείνη που ταιριάζει στο προσωπικό σου στυλ.

To military

Με shacket αντί για τζάκετ

Δεν χρειάζεται να έχει το σχέδιο της παραλλαγής για να χαρακτηριστεί ένα κομμάτι military. Αρκεί να είναι βαμμένο σε χακί απόχρωση -προαιρετικά να έχει τσέπες.

 

 

Το chore

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

Καλύτερα, το πουκάμισο που παραπέμπει στο chore ή French worker's (bleu de travail) jacket, ένα ελαφρύ μπουφάν με τέσσερα ή πέντε κουμπιά και τρεις με τέσσερις, μεγάλες εξωτερικές τσέπες που είναι συνήθως φτιαγμένο από χοντρό βαμβακερό ύφασμα (cotton drill) και το βασικό χρώμα του, όπως υποδεικνύει η γαλλική ονομασία του, είναι το μπλε. 

Το denim

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

Ένα τζην πουκάμισο σε σκούρα ή ανοιχτή μπλε απόχρωση, ακόμα και σε μαύρο ή γκρι χρώμα μπορεί άνετα να φορεθεί σαν άλλο τζην μπουφάν/τζάκετ. Μην ξεχάσεις να γυρίσεις τα μανίκια.

 

 

Το pyjama
ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

Ήδη από το καλοκαίρι μιλούσαμε για το pyjama suit, ένα σύνολο που είναι εμπνευσμένο από το ύφασμα, τη γραμμή και την εικόνα της κλασικής πιτζάμας. Εδώ, έχουμε το ένα από τα δύο κομμάτια που το συνθέτουν, το πουκάμισο. Φόρεσέ το ανοιχτό, με t-shirt από μέσα και cropped, chino παντελόνι με πιέτες.

To 70s

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

Από τα κατεξοχήν χρώματα που ταξιδεύουν το αντρικό στυλ κατευθείαν στη χίπικη δεκαετία του '70, το μουσταρδί είναι η πιο cool επιλογή που μπορείς να κάνεις όταν θέλεις να φορέσεις ένα overshirt σε έντονο χρώμα. 

 

Το φανελένιο

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

Το χαρακτηριστικό πουκάμισο με τα πολύχρωμα καρό σχέδια που θυμίζει ξυλοκόπο και αποτελεί κομμάτι - σήμα κατατεθέν του workwear look.

 

 

 

Το κοτλέ

ΚΟΤΛΕ

Προτίμησε ένα χρώμα που να ξεφεύγει από τα πολυφορεμένα γήινα που αγαπά το κοτλέ ύφασμα και φόρεσέ το πάνω από ένα βαμβακερό t-shirt και ταίριαξέ το με τζην ή chino παντελόνι.

 

 

 

Το ριγέ

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

Οι pinstripes, οι λευκές κάθετες λεπτές ρίγες, δεν φοριούνται μόνο από τους "Λύκους" της Γουόλ Στριτ σε κοστούμια. Ένα prinstriped casual πουκάμισο είναι σίγουρα μία κομψή επιλογή, όταν υιοθετήσεις τη λογική του overshirt. 

 

Από: Esquire UK


Κεντρική φωτογραφία © Getty Images 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.