Back to the future με τη νέα συλλογή του Virgil Abloh για τον Louis Vuitton

Με τη νέα συλλεκτική σειρά "2054" για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020, ο Αμερικανός μόδιστρος παντρεύει το παρελθόν του γαλλικού οίκου με το μέλλον.

1854: Η χρονιά ίδρυσης του οίκου Louis Vuitton. 2054: Διακόσια χρόνια μετά τη γέννησή του. Ο πάντα εμπνευσμένος Virgil Abloh, καλλιτεχνικός διευθυντής των αντρικών συλλογών του γαλλικού οίκου μόδας, οραματίζεται το μέλλον του LV ορμώμενος από το παρελθόν του και λανσάρει για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 μια συλλογή αντρικής ένδυσης που τιτλοφορείται 2054. Παντρεύει το sportswear με το urban style και αποτελείται από 40 ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ, κατασκευασμένα αποκλειστικά από αδιάβροχα technical υφάσματα.

Back to the future με τη νέα συλλογή του Virgil Abloh για τον Louis Vuitton
Virgil Abloh 2054 Louis Vuitton

Η συνεχής ενασχόληση του 39χρονου σχεδιαστή με τα βασικά κομμάτια που έθεσαν τα θεμέλια για τη διαμόρφωση του σύγχρονου τρόπου ντυσίματος είναι εμφανής και σε αυτή τη σειρά, όπως και η νέα του "εμμονή" για τη δημιουργία πολυμορφικών ενδυμάτων –τα πρωτοσύστησε στο κοινό με την Pre-Fall 2019 collection–, κατάλληλων για όσους ταξιδεύουν συχνά, όπως, για παράδειγμα, το αμάνικο φουσκωτό μπουφάν που μεταμορφώνεται σε μαξιλάρι, το αντιανεμικό τζάκετ που γίνεται νεσεσέρ, το σακ βουαγιάζ που μετατρέπεται σε sleeping bag –το Sleepall είναι μια διαφορετική εκδοχή του εμβληματικού Keepall– και το cargo παντελόνι που διαθέτει αποσπώμενες τσέπες οι οποίες γίνονται τσαντάκια.

Virgil Abloh 2054 Louis Vuitton
Virgil Abloh 2054 Louis Vuitton

Και οι φουτουριστικές ανησυχίες του Abloh δε σταματούν εδώ. Δίνει νέα πνοή στο logo του οίκου –απεικονίζεται σε τρισδιάστατη μορφή σαν σήμα αυτοκινήτου σε τζάκετ ή χρησιμοποιούνται αεροπλάνα για να το σχηματίσουν πάνω σε hoodies– και στο κλασικό μονόγραμμά του – τυπώνεται σε camouflage rainbow μοτίβο που "ντύνει" τσάντες.

Virgil Abloh 2054 Louis Vuitton

Περίοπτη θέση στη συλλογή 2054 κατέχουν τα υποδήματα, με τις μπότες και τα sneakers να είναι μαύρα και εμπνευσμένα από το military και το outdoor look, αλλά και τα κοσμήματα, με τις αλυσίδες για το λαιμό να φέρουν το λογότυπο του οίκου σε rainbow μοτίβο, όπως επίσης τα γυαλιά ηλίου-μάσκες και το ανανεωμένο Tambour Horizon smartwatch με το τρισδιάστατο μονόγραμμα της συλλογής.


Η συλλογή "2054" είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στο κατάστημα του Louis Vuitton: Βουκουρεστίου 19, Αθήνα, 210-3613938. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα