Οι νέες Dr. Martens είναι ένας φόρος τιμής στους Sex Pistols

Η συλλογή Dr. Martens x Sex Pistols γιορτάζει τα 60 χρόνια της εμβληματικής δερμάτινης μπότας και είναι αφιερωμένη στην iconic punk μπάντα.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 11 Μαΐου 2020

Το βρετανικό brand υπόδησης και ένδυσης Dr. Martens γεννήθηκε το 1947 από τον Klaus Märtens. Δεκατρία χρόνια μετά, την 1η Απριλίου του 1960 λάνσαρε στο Ηνωμένο Βασίλειο τις πρώτες μπότες Dr. Martens, το μοντέλο 1460 που βρίσκεται σε παραγωγή μέχρι σήμερα. Τόσο η εταιρεία όσο και οι μπότες, που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της ταυτίστηκαν κυρίως με τις βρετανικές νεανικές υποκουλτούρες της δεκαετίας του 1960 και του 1970, όπως οι punks, οι mods και το rock 'n' roll. Παρά το γεγονός ότι καμία από αυτές τρεις υποκουλτούρες δεν είναι πλέον κυρίαρχες τάσεις, οι Dr. Martens boots παραμένουν κλασικές και συνεχίζουν να βρίσκονται στο προσκήνιο της μόδας.

Σήμερα, συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ημέρα που πρωτοκυκλοφόρησαν και με αφορμή την επέτειο, το βρετανικό brand λανσάρει μία συλλεκτική συλλογή-φόρο τιμής στους Sex Pistols. Η Dr. Martens x Sex Pistols collection, περιλαμβάνει από υποδήματα μέχρι ρουχισμό και αξεσουάρ, όπως backpacks και είναι σχεδιασμένη από τον Jamie Reid, τον καλλιτέχνη που είχε σχεδιάσει το εξώφυλλο του άλμπουμ "Never Mind the Bollocks...”.

Οι νέες Dr. Martens είναι ένας φόρος τιμής στους Sex Pistols

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της σειράς είναι φυσικά οι μπότες -τα sneakers, slip-ons και brogues, επίσης-, με τα θρυλικά μοντέλα 1460 και 1461 να αναβιώνουν και να μεταμορφώνονται, καθώς φέρουν αποσπάσματα στίχων από το "Pretty Vacant”, τη φράση "God save the queen”, αλλά και τη λέξη "Anarchy”.

Dr. Martens x Sex Pistols
Dr. Martens x Sex Pistols

Από: Esquire LAT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πρώτα Air Jordan θα γίνουν τα πιο ακριβά sneakers που δημοπρατήθηκαν ποτέ

Η τιμή τους θα αγγίζει ακόμη και τα 150 χιλιάδες δολάρια.

"Μπορεί και όχι", ένα νέο, διαφορετικό ελληνικό brand

Τρεις φίλοι αποφάσισαν να διασταυρώσουν αστείες ατάκες από την καθημερινότητα με ρούχα και χρηστικά αντικείμενα.