Κάνουν botox οι άντρες;

Είναι άραγε κρυφό μυστικό ή μήπως έχει αλλάξει τελείως στις μέρες μας η αντίληψη γύρω από την αντρική περιποίηση και ομορφιά;

Γράφει: Esquire Editors 24 Νοεμβρίου 2020

Εάν έχετε την πεποίθηση ότι οι θεραπείες προσώπου είναι ένα καθαρά γυναικείο θέμα, τότε καλύτερα να το σκεφτείτε το ξανά. Αν και είναι αλήθεια πως οι γυναίκες αποτελούν τις βασικές ενδιαφερόμενες για θεραπείες ευεξίας, αντιγήρανσης και ομορφιάς, αυτό δε σημαίνει πως οι άντρες δεν μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά και αυτοί από πολλές από τις ίδιες θεραπείες που απολαμβάνουν συχνά οι γυναίκες.

Τα προτερήματα και τα αποτελέσματα που έχουν αυτές οι θεραπείες στο δέρμα των αντρών είναι ίδια με αυτά των γυναικών. Οπότε, δεν αποτελεί έκπληξη που όλο και περισσότεροι άντρες αναζητούν θεραπείες που να εξαλείφουν τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπό τους. Εξάλλου, η ομορφιά και η νεότητα δεν εμπίπτουν σε φυλετικές διακρίσεις.

Οι άντρες και το Botox

Εάν αναρωτιέστε αν οι άντρες καταφεύγουν στη λύση του μπότοξ για να αντιμετωπίσουν το χρόνο, η απάντηση είναι "ναι". Και μάλιστα, αυτό είναι προς όφελός τους, αφού τα πρότυπα της κοινωνίας έχουν αλλάξει και η ιδέα ενός άντρα που περιποιείται τον εαυτό του δεν είναι απλώς ανεκτή, θα λέγαμε πως πλέον είναι άκρως επιθυμητή και αναγκαία.

Ποιοι είναι όμως οι βασικοί λόγοι που θα οδηγούσαν έναν άντρα να κάνει θεραπεία μπότοξ;

Η κοινωνία ενδιαφέρεται περισσότερο από ποτέ για την ανδρική εμφάνιση

Μια ματιά στα κοινωνικά δίκτυα είναι σίγουρο πως θα σας πείσει. Θα αντιληφθείτε γρήγορα πως υπάρχει μια αυξανόμενη πίεση τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άντρες για ένα νεανικό πρόσωπο και σώμα.

Παρόλο που σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη τις προκαθορισμένες αντιλήψεις όλων για το πώς πρέπει να φαίνεται ένας άντρας, είναι αλήθεια ότι ορισμένοι άνδρες θα αισθάνονταν πολύ καλύτερα για τον εαυτό τους, εάν επέλεγαν μία τέτοια θεραπεία. Το μπότοξ για άντρες είναι κάτι που θα τους βοηθούσε σημαντικά.

Ένα νεανικό πρόσωπο στον εργασιακό χώρο

Σίγουρα δεν είναι όλες οι δουλειές ίδιες. Παρ’ όλα αυτά σε πολλές θέσεις εργασίας παίζει σημαντικό ρόλο και η εμφάνιση. Φανταστείτε να συνδυάζετε την εμπειρία χρόνων με ένα γοητευτικό και φρέσκο παρουσιαστικό. Σίγουρα πρόκειται για έναν συνδυασμό επιτυχίας. Εξάλλου, ποιος θα ήθελε να φαίνεται ταλαιπωρημένος και κουρασμένος στο χώρο εργασίας του;

Το μπότοξ για άνδρες μειώνει τα κοινά σημάδια γήρανσης

Το Botox για άνδρες είναι ένας καταπληκτικός τρόπος μείωσης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων που συχνά συγκαταλέγονται στα πρώτα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο. Το Botox είναι μία απολύτως ασφαλής θεραπεία, είναι εγκεκριμένο από το FDA για την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης και ήδη από το 1993, αποτελεί σταθερά τη Νο1 μη επεμβατική θεραπεία ομορφιάς.

Βελτιώνει την ποιότητα της ανδρικής επιδερμίδας

Για πολλά χρόνια οι ρυτίδες στον άνδρα θεωρείτο σημάδι γοητείας και σοφίας. Σήμερα βέβαια, με την άνοδο των κοινωνικών δικτύων η κατάσταση έχει αλλάξει. Όλο και περισσότεροι άντρες θέλουν να διώξουν τις ρυτίδες που εμφανίζονται στο μέτωπο, στα μάτια και γύρω από το στόμα.

Το Botox αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία για τα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα. Επιπλέον, μπορεί να λειάνει και να βελτιώσει γενικότερα την ποιότητα της αντρικής επιδερμίδας. Είναι πολλοί αυτοί που ταλαιπωρούνται από έντονες ρυτίδες έκφρασης ήδη από πάρα πολύ νεαρή ηλικία. Η θεραπεία baby Botox είναι σίγουρο ότι θα τους βοηθήσει.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσθέσουμε ότι η θεραπεία Botox δε δίνει ένα αφύσικο αποτέλεσμα. Αυτό που κάνει είναι να ενισχύει τη φρεσκάδα της επιδερμίδας, δίνοντας μία λάμψη και μια αίσθηση ξεκούρασης και νεότητας.

Ενισχύει την αυτοπεποίθηση

Το πέρασμα του χρόνου και κυρίως τα σημάδια που αφήνει πάνω μας μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική υγεία πολλών αντρών. Μπορεί να αισθανθούν ότι αυτό μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται στη δουλειά, από τους συνομηλίκους τους, ή ακόμη και από τους ρομαντικούς τους συντρόφους. Η θεραπεία Botox μπορεί να βοηθήσει τους άντρες να αισθάνονται πιο σίγουροι για το πώς βλέπουν τον εαυτό τους, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να επηρεάσει θετικά τις επαγγελματικές και προσωπικές τους σχέσεις.

Τι θα πρέπει να προσέξουν οι άντρες εάν αποφασίσουν να κάνουν Botox;

Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να κάνετε μπότοξ, τότε το πιο βασικό απ’ όλα είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό και εξειδικευμένο ιατρό, καθώς υπάρχουν πολλά παραδείγματα αποτυχημένων αποπειρών. Εάν το αποτέλεσμα μοιάζει αφύσικο μετά από μια θεραπεία, δηλαδή το λεγόμενο "παγωμένο πρόσωπο", αυτό μπορεί να οφείλεται σε εσφαλμένη δοσολογία ή λάθος στην εφαρμογή. Το Botox είναι μια απολύτως ασφαλής θεραπεία όμως πρέπει να χορηγείται πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε να διατηρηθεί η αρμονία των μυών και η φυσική ισορροπία του προσώπου.

Τα δερματολογικά κέντρα IQ Skin Clinics και ο δερματολόγος και Συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) Dr. Χριστόφορος Τzερμιάς, εγγυούνται άριστα αποτελέσματα. Εντελώς ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια, η τεχνική του Dr. Τzερμιά υπόσχεται ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς τον κίνδυνο δημιουργίας ενός "παγωμένου” προσώπου.

https://iqskinclinics.com/

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα