Πώς θα φροντίσεις τα μαλλιά σου στο κρύο

Τα χρήσιμα tips για την περιποίηση και το styling που θα τα βγάλουν αλώβητα από τις καιρικές επιθέσεις.

Όπως τον χειμώνα βάζεις τα καλοκαιρινά στο πατάρι για να προστατευτείς από τις νέες καιρικές συνθήκες με πιο βαριά ρούχα, έτσι ακριβώς θα πρέπει να χρησιμοποιείς και διαφορετικά προϊόντα για την περιποίηση και το styling των μαλλιών σου. Ο διάσημος κομμωτής Rick van het Meer, που περιποιείται τα μαλλιά της αφρόκρεμας του Άμστερνταμ τα τελευταία 25 χρόνια, σου δίνει όλα τα tips που πρέπει να γνωρίζεις.

Τι αλλάζει τον χειμώνα

Τον χειμώνα, η έκθεση στον αέρα που γίνεται ξηρός, ξηραίνει τα μαλλιά σου. Τι μπορείς να κάνεις; Καταρχήν να βγαίνεις πάντα έξω αφού τα στεγνώσεις, καθώς τα νωπά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. 

Πώς θα φροντίσεις τα μαλλιά σου στο κρύοiStock

Όταν βρίσκεσαι σε εσωτερικό χώρο, εχθρός γίνονται οι πηγές θερμότητας. Κι αυτό γιατί η θέρμανση είναι εξίσου υπεύθυνη με το κρύο για την ξηρότητα του αέρα, αλλά και των μαλλιών σου. Το ιδανικό ποσοστό υγρασίας, είναι κάπου ανάμεσα στο πενήντα με το εξήντα τοις εκατό.

Αν στεγνώνεις τα μαλλιά σου με ένα σεσουάρ πριν φύγεις από το σπίτι, μην το βάζεις ποτέ στην υψηλότερη σκάλα θερμοκρασίας, καθώς ζεσταίνει τον αέρα στον χώρο και, συνεπώς, τον ξηραίνει. Είναι προτιμότερο το να σκουπίζεις πρώτα τα μαλλιά σου πολύ καλά με μία πετσέτα και στη συνέχεια να χρησιμοποιείς το σεσουάρ, με κρύο αέρα.

Περιποίηση

Okay, το κατάλαβες, τον χειμώνα ο αέρας είναι ξηρός. Συνεπώς, πρέπει να προσφέρεις στα μαλλιά σου λίγο παραπάνω ενυδάτωση και θρέψη, με τα κατάλληλα προϊόντα. Πριν από αυτά, μιας και ο ξηρός αέρας κάνει την επιδερμίδα του τριχωτού σου πιο ευαίσθητη, και μπορεί να της προκαλέσει ξηροδερμία, χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν για ευαίσθητο τριχωτό. Η σύνθεσή του είναι πιο απαλή από αυτή των συμβατικών σαμπουάν και προσφέρει στο τριχωτό σου περισσότερη άνεση για να καταφέρει να επανέλθει.

MAN SHAMPOOiStock

Επιπλέον, πρόσθεσε ένα conditioner στη ρουτίνα της περιποίησής σου. Αυτό το προϊόν έχει φτιαχτεί για να δώσει ένα boost θρέψης στα μαλλιά σου, αλλά και για να περιορίσει το φριζάρισμα μειώνοντας τον στατικό ηλεκτρισμό. Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία κρεμώδη μάσκα, ειδικά αν έχεις πιο μακριά μαλλιά, που θα την αφήσεις για λίγα λεπτά στα μαλλιά σου πριν τη ξεβγάλεις. Μία άλλη λύση είναι τα έλαια μαλλιών, που περιέχουν συνήθως φυτικής προέλευσης θρεπτικά συστατικά και δεν επιβαρύνουν την τρίχα.

Styling

Ένα από τα trends αυτής της χρονιάς, ίσως και λόγω των κλειστών κομμωτηρίων, επιβάλλει πιο μακριά μαλλιά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αφήσεις στη μοίρα τους. Θα πρέπει να τους κάνεις ένα καλό κούρεμα και να τους δώσεις λίγη λάμψη για να αντισταθμίσεις την υγιή όψη που τους χαρίζει το καλοκαίρι ο ήλιος.

MAN HAIRSPRAYiStock

Το ότι για τη φροντίδα τους θα χρησιμοποιείς προϊόντα θρέψης είναι μια καλή αρχή. Ένα σωστό προϊόν στιλιζαρίσματος, όμως, θα βοηθήσει κι άλλο. Η πομάδα είναι μια καλή επιλογή για να τους δώσεις τη φόρμα που τους ταιριάζει και μία διακριτική λάμψη. Αν, όμως, έχεις μακρύτερα μαλλιά, είναι πιο δόκιμο το να ψεκάσεις λίγη λακ στις παλάμες σου και στη συνέχεια να τις περάσεις μέσα από τα μαλλιά σου. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα ή πιο άγρια μαλλιά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κερί μαλλιών, που, όμως, να μην είναι για ματ αποτέλεσμα ή κάποιο gel, προϊόντα που αμφότερα έχουν πιο ελαφριά σύνθεση.

Από: Esquire NL

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα