Όλοι θέλουν μαλλί σαν του Keanu Reeves

Τα μήκη, τα προϊόντα, το wet look και κάποια tips για όμορφα μαλλιά σαν του συμπαθούς κινηματογραφικού αστέρα.

Όσα πολλά κουρέματα, μήκη, χτενίσματα κι αν έχει αλλάξει κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Keanu Reeves, τα μαλλιά με τα οποία έχει αποτυπωθεί στη μνήμη μας είναι πάντα ίδια. Κι αυτό γιατί έχει 'γράψει' στο συλλογικό ασυνείδητο με το πρόσωπό του στεφανωμένο από το χαρακτηριστικό και εικονικό, τολμούμε να πούμε, lob του, που αποτελεί ένα είδος καρέ για μεσαίου μήκους μαλλιά και η ονομασία του βγαίνει από την ένωση των λέξεων long και bob.

Η επιστροφή ενός αστέρα και ενός χτενίσματος

Ο Keanu Reeves και το μαλλί του επέστρεψαν στον ρόλο του Neo, του εκλεκτού του κόσμου του Matrix, που ζωντανεύει ξανά στο 4ο κεφάλαιο της sci-fi saga, του The Matrix Resurrections, που παίζεται τώρα στους κινηματογράφους.

Κάπως έτσι, το lob του Neo, που το έχει υιοθετήσει ο Keanu Reeves και στην προσωπική του ζωή, παρότι συχνά κυκλοφορεί με σκούφους και κρύβει τα μαλλιά του, συνοδευόμενο από μια περιποιημένη γενειάδα με γεωμετρικά περιγράμματα, έγινε ήδη η τάση που αναμένουμε να κάνει χαμό όλο το 2022.

Όλοι θέλουν μαλλί σαν του Keanu Reeves Getty Images
Σε νεαρή ηλικία, στα 80s, με μαλλί στεγνωμένο και φορμαρισμένο με σεσουάρ, φαίνεται να γνώριζε ήδη ότι το συγκεκριμένο χτένισμα θα τον χαρακτήριζε.

Βέβαια, ο αγαπητός ηθοποιός στην ιδιωτική του ζωή είναι πιο ατημέλητος απ' ότι στη μεγάλη οθόνη, τόσο όσον αφορά τα μαλλιά του όσο και άλλες πτυχές της παρουσίασης του εαυτού του.

Ας εστιάσουμε στο κούρεμα

Το 'φορμά' του, με χωρίστρα στο κέντρο, μελετημένα μήκη και τις μπροστινές τούφες συχνά τραβηγμένες πίσω από τα αυτιά να αφήνουν το κούτελο ελεύθερο, θεωρείται ιδανικό για όσους έχουν οβάλ σχήμα προσώπου. Επίσης, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, αν και εμείς είμαστε της άποψης ότι όλα τα κουρέματα είναι για όλες τις ηλικίες.

Αυτό που κάνει τα μαλλιά του κινηματογραφικού αστέρα ωραία είναι το ελαφρώς wet look τους, το οποίο επιτυγχάνεται εύκολα (να ένα tip) με ελαφριάς υφής κρέμες φορμαρίσματος ή παρόμοια προϊόντα, τα οποία δεν λαδώνουν τα μαλλιά αλλά τους δίνουν την αίσθηση ότι λούστηκαν πριν από λίγο και δεν έχουν στεγνώσει ακόμη.

> Διάβασε ακόμα: Ο Keanu Reeves παραμένει βασιλιάς των πάντων

Αν θέλεις να αποκτήσεις μαλλιά σαν τα δικά του και δεδομένου του ότι έχεις ήδη το απαιτούμενο μήκος, θα πρέπει να κόβεις συχνά τις άκρες τους, τόσο για να μη χάνουν τη φόρμα τους όσο και για να μην πιάσουν ψαλίδα. Επίσης, να τα λούζεις συχνά και να χρησιμοποιείς conditioner για να είναι μαλακά και λαμπερά.

Πάντως, για να αποκτήσεις 'αέρα Keanu' (κι άλλο tip) δεν χρειάζεται να έχεις τόσο μακριά μαλλιά, το εφέ γίνεται και με πιο κοντά (όχι γουλί), αρκεί να τα χτενίζεις σαν εκείνον και να τους δίνεις φόρμα με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.